مقایسه‌ای کاملاً عملگرایانه میان آیفون و اندروید!

مقایسه‌ای کاملاً عملگرایانه میان آیفون و اندروید! معمولاً عادت بر آن است که اقدام به مقایسه‌های فنی میان اندروید‌‌ها و آیفون به عنوان بر‌‌ترین گوشی‌های هوشمند فعلی در بازار است. قطعاً هر یک از این‌‌ها نقاط ضعف و قوت خود را در مشخصات فنی دارند و رقابت بر سر این موضع نیز به تازگی شدید […]

مقایسه‌ای کاملاً عملگرایانه میان آیفون و اندروید!

معمولاً عادت بر آن است که اقدام به مقایسه‌های فنی میان اندروید‌‌ها و آیفون به عنوان بر‌‌ترین گوشی‌های هوشمند فعلی در بازار است. قطعاً هر یک از این‌‌ها نقاط ضعف و قوت خود را در مشخصات فنی دارند و رقابت بر سر این موضع نیز به تازگی شدید شده است؛ اما این مقایسه، کاملاً کاربردی و عملگرایانه است!

به گزارش تابناک، نکته آن است که مشخصات فنی در اغلب اوقات، آن چیزی است که یک بار و در هنگام خرید گوشی به آن توجه می‌شود؛ اما آن‌چه در ادامه می‌آید، کاربری گوشی و توانایی‌های نرم‌افزاری آن برای انجام امور روزمره کاربران است.

از همین روی، مقایسه‌های کاربردی کاملاً ساده مد نظر قرار می‌گیرد که در امور معمول روی گوشی، نشان‌دهنده برتری یک هوشمند نسبت به دیگری است. در همین راستا، CNN Money اقدام به انجام یک مقایسه ساده اما کاملاً عملیاتی بر روی اندروید و آیفون کرده است.

Login

آیفون و سیستم TouchID آن که با اثر انگشت کار می‌کند، امکان گذر از صفحه Lock را به سادگی هرچه تمام‌تر فراهم می‌کند. البته برخی گوشی‌های اندروید نیز اخیراً به این سیستم روی آورده و از آن بهره می‌برند و برخی دیگر از اندروید‌‌ها از سیستم Smart Lock استفاده می‌کنند که به تشخیص چهره وابسته است؛ اما سیستم اپل دقیق‌تر و امن‌تر است.

برقراری تماس

قابلیت تماس با کاربران مورد علاقه یا Favorites برقراری تماس بر روی این گوشی‌‌ها را ساده و هوشمند کرده است؛ اما هنوز قابلیت FaceTime روی آیفون به عنوان بهترین و مجهز‌‌ترین سیستم هوشمند برقراری تماس مد نظر است.

اطلاع از ساعت و تاریخ

هم اندروید و هم آیفون زمانی که دکمه Lock را فشار دهید، ساعت و تاریخ را به شما نشان می‌دهد؛ اما بسیاری از گوشی‌های اندروید، این کار را به مراتب بهتر از آیفون انجام می‌دهند. سامسونگ، موتورولا و اچ‌تی‌سی همگی سنسورهای هوشمندی دارند که به محض بیرون کشیدن گوشی از جیب، ساعت را به شما نمایش می‌دهند. همچنین اندروید مجهز به سیستمی با نام daydream است که هنگام اتصال گوشی به شارژر در طول شب، ساعت و تاریخ را مداوم نمایش می‌دهد.

عکاسی و ضبط ویدیو

در میان گوشی‌های اندروید، دوربین‌های فوق‌العاده و همچنین بسیار بدی را می‌توان پیدا کرد. دوربین آیفون بدون شک، یکی از بهترین نمونه‌هاست. اما زمانی که بحث مدیریت تصاویر باشد، اندروید بسیار قوی‌تر از آیفون ظاهر می‌شود. همچنین در حالی که Google Photos حافظه نامحدودی را در اختیار شما می‌گذارد، iCloud اپل یک فاجعه است!

تایپ متن

اپل در نهایت موافقت کرده است که صفحه کلیدهای ثانویه را در سیستم عامل موبایل خود پشتیبانی کند؛ اما با وجود این، هنوز صفحه کلید اندروید با داشتن امکاناتی نظیر ورود متن به روش Swipe و همچنین داشتن علایم نگارشی در صفحه اصلی، بیش از آیفون راحتی تایپ و ورود متن را فراهم می‌کند.

کاربرد و استفاده از اپلیکیشن‌ها

اپل و گوگل هر دو فروشگاه‌های فوق‌العاده‌ای برای اپلیکیشن‌‌ها دارند؛ اما در سهولت استفاده از این بازار‌‌ها و همچنین سازماندهی اپلیکیشن‌‌ها اندروید دست بالاتر را دارد و همچنین در مدیریت اپلیکیشن‌‌ها بر روی گوشی، از جمله قراردادن آن‌‌ها در جایگاه‌های مختلف، باز هم اندروید بهتر عمل می‌کند. از سوی دیگر، در اندروید امکان استفاده از ویجت‌‌ها فراهم است که کار‌‌ها را برای کاربران بسیار ساده‌تر می‌کند.

اعلان‌‌ها یا Notifications

آیفون قابلیتی دارد که به وسیله آن قادر هستید تا اعلانات را بدون نیاز به باز کردن اپلیکیشن مربوطه پاسخ داده و با آن تعامل داشته باشید. امکانی که اندروید از آن محروم است. اما با این حال قابلیت مدیریت اعلانات در اندروید نسبت به آیفون بسیار بهتر است زیرا در اندروید کاربر می‌تواند اولویت اعلانات را مشخص کرده و اعلان‌های غیرضروری را به کلی محو کند.

پخش موسیقی

برای اندروید نرم‌افزارهای زیادی برای پخش موسیقی وجود دارد که بسیاری از آن‌‌ها هم رایگان هستند؛ اما با وجود این، Apple Music از آن‌جایی که قدرت فوق‌العاده‌ای در برقراری تعامل با همه حساب‌های آنلاین موسیقی شما –از جمله Spotify– دارد و توانایی خوب آن در سازماندهی موسیقی در گوشی و iTunes به مراتب از بسیاری از نرم‌افزارهای اندروید بهتر عمل می‌کند.

جستجوی محتویات

جستجو تخصص گوگل است؛ اما در این یک مورد باید قبول کرد که اپل بسیار بهتر از گوگل عمل می‌کند. قابلیت جستجوی با Spotlight در آیفون تقریباً هیچ نکته را از گوشی شما مغفول باقی نمی‌گذارد و از ایمیل‌‌ها تا پیام‌های کوتاه و تقویم و تلگرام و… را برای پیدا کردن گزینه مورد نظر جستجو می‌کند و اگر چیزی پیدا نکند، به احتمال زیاد، سراغ اینترنت هم می‌رود. البته Google Now این روز‌‌ها تا حدی در این رابطه پیشرفت داشته است؛ اما در نهایت اپل و Spotlight آن در کنار Siri قدرتی دو چندان نسبت به امکانات گوگل در جستجوی محتویات دارند.

گپ با گوشی

 

حال که صحبت از Siri و Google Now به میان آمد، بگذارید این نکته را هم اضافه کنیم که منشی مجازی گوگل می‌تواند حتی در حالت آفلاین نیز به‌کار خود ادامه دهد، ولی Siri شخصیتی جالب دارد و کاملاً طبیعی‌تر با کاربر ارتباط برقرار می‌کند و از این جهت بسیار از منشی مجازی گوگل هوشمندتر است؛ هر چند هر دو این‌‌ها هنوز راه زیادی را باید بروند تا به منشی مجازی مایکروسافت یعنی کورتانا برسند!