سهم ۱۸٫۹درصدی اقتصاد زیرزمینی از تولید ناخالص داخلی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه ایران رتبه ۲۶ اقتصاد غیررسمی جهان را داراست، گفت: سهم اقتصاد زیرزمینی از GDP ایران تا ۱۸.۹ درصد تخمین زده شده است. به گزارش ایسنا، سیدمحسنطباطباییمزدآبادی با اشاره به نامه اخیر برخی از چهرههای اقتصادی به مدیران شهری […]
سهم ۱۸٫۹درصدی اقتصاد زیرزمینی از تولید ناخالص داخلی
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه ایران رتبه ۲۶ اقتصاد غیررسمی جهان را داراست، گفت: سهم اقتصاد زیرزمینی از GDP ایران تا ۱۸.۹ درصد تخمین زده شده است.
به گزارش ایسنا، سیدمحسنطباطباییمزدآبادی با اشاره به نامه اخیر برخی از چهرههای اقتصادی به مدیران شهری برای به رسمیت شناخته شدن اقتصاد زیرزمینی و ساماندهی دستفروشی، گفت: واقعیت آن است که اقتصاد غیررسمی سهم بسیار مهمی از نیروی کار در کشورهای درحال توسعه را تشکیل میدهد؛ به نحوی که سهم اشتغال غیررسمی از اشتغال غیرکشاورزی در آسیا و امریکایی لاتین به ترتیب ۶۵ و ۵۱ درصد تخمین زده میشود و براساس برآوردی که از اقتصاد غیررسمی در ۱۱۰ کشور در حال توسعه، در حالگذار و صنعتی صورت گرفته است متوسط اندازه اقتصاد غیررسمی در کشورهای oecd ۱۸ درصد GNI در سال ۲۰۰۰ بوده است.
وی با تأکید بر اینکه بر همین اساس اقتصاد غیررسمی در ایران ۱۸٫۹ درصد از تولید ناخالص ملی را در سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ تشکیل میداده است، گفت: برخی پژوهشهای دیگر نیز نشان میدهد که قریب به ۲۰ تا ۴۰ درصد کارگران در خاورمیانه در بخش غیررسمی اقتصاد فعال هستند.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری با بیان اینکه بررسیهای اشنایدر که در سال ۲۰۱۰ منتشر شده است نیز نشان میدهد بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۷ سوئیس، آمریکا، اتریش و ژاپن با نسبت ۸٫۵، ۸٫۶، ۹٫۷ و ۱۱ درصدی کمترین سهم اقتصاد سایه را دارا بودهاند، گفت: در مقابل کشورهای همچون بولیوی، گرجستان، زیمباوه، آذربایجان و پرو به ترتیب با ۶۶٫۱، ۶۵٫۸، ۶۱٫۸، ۵۸ و ۵۸ درصد بیشترین میزان اقتصاد سایه را داشتهاند و ایران نیز در این رده بندی رتبه ۲۶ را کسب کرده است.
مدرس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه برای اقتصاد غیررسمی هم آثار و تبعات مثبت و هم آثار منفی ذکر شده است، گفت: فرار مالیاتی، تشدید قاچاق، افزایش نابرابریهای اقتصادی، شکست سیاستهای مالی، گسترش فساد و تخصیص غیربهینه عوامل از جمله آثار منفی اقتصاد غیررسمی است و در سوی مقابل سهم بالای اقتصاد غیررسمی در اشتغالزایی، انعطافپذیری و گستره عظیم آن میتواند به عنوان یک ظرفیت بالقوه به حساب آید که نیازمند مدیریت است.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در این خصوص به آمار صندوق بینالمللی پول اشاره کرد و گفت: بر این اساس، رشد یک درصدی اقتصاد زیرزمینی در کشورهای توسعه یافته در نهایت منتج به رشد ۰٫۳ درصدی اقتصادی میشود.
نایبرییس هیأت مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تأکید بر اینکه امروز برخی از نهادهای بینالمللی صراحتاً اقتصاد غیررسمی را به رسمیت شناختهاند، گفت: اگر دولت مرکزی از شهرداریها حمایت به عمل آورد مدیران شهری میتوانند بهترین گزینه برای ساماندهی این وضعیت باشند.
طباطبایی با بیان اینکه نباید تلاشهای مدیریت شهری برای ساماندهی دستفروشان نادیده انگاشته شود، گفت: مدیریت شهری هماکنون براساس قوانین موجود به وظایف خود عمل میکند و شناسایی اقتصاد غیررسمی به عنوان یک بخش مولد پیش از آنکه به شهرداریها مربوط باشد نیازمند نگاه حاکمیتی و توافق قوای تقنینی و اجرایی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.