مسؤولان تعارف نکنند قاچاق از مرز سازمانیافتگی هم عبور کرده است یک کارشناس اقتصادی با بیان این که قاچاق در کشور ما از مرز یک پدیده تشکیلاتی و سازمان یافته هم عبور کرده و به یک «اَبَر سازمانیافته» مبدل گشته است، گفت: دشمنان نیاز به برنامهریزی و تلاش دیگری ندارند و صرفاً از مسیر همین […]
مسؤولان تعارف نکنند
قاچاق از مرز سازمانیافتگی هم عبور کرده است
یک کارشناس اقتصادی با بیان این که قاچاق در کشور ما از مرز یک پدیده تشکیلاتی و سازمان یافته هم عبور کرده و به یک «اَبَر سازمانیافته» مبدل گشته است، گفت: دشمنان نیاز به برنامهریزی و تلاش دیگری ندارند و صرفاً از مسیر همین خاکریز پیش خواهند آمد.
به گزارش تسنیم، محمدحسینبرخوردار در خصوص امحاء کالاهای قاچاق اظهار داشت: وقتی فساد در کشور به آن درجه از شیوع برسد که نتوان بر اجرای قانون اطمینان داشت، چارهای جز امحای کالاهای مکشوفه وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: واقعیت دردناک این است که قاچاق در کشور ما از مرز یک پدیده تشکیلاتی و سازمان یافته هم عبور کرده و به یک واقعیت «ابر سازمان یافته» مبدل گشته است. بهطوری که در اغلب سازمانها و ادارات کشور ریشه دوانده و منافع آن با منافع بسیاری از افراد گره خورده است.
برخوردار اضافه کرد: مقام معظم رهبری از قاچاق با تعبیر «خنجری به پشت نظام» یاد کردهاند که دقیقاً تعبیر درستی است. چرا که قاچاق صرفاً اقتصاد کشور را تحتالشعاع خود قرار نداده، بلکه سلامت و بقای تمام نظام را هدف قرارداده است.
وی تصریح کرد: در همه جای دنیا ارادههایی که معطوف به رشد و ارتقای کشورها هستند در مواجهه با فساد و سود سرشار قاچاق زمینگیر میشوند و این واقعیت رنج آور و دردناکی است که در کشور ما نیز مشاهده میشود.
برخوردار ادامه داد: با این وضعیت که فساد اداری و اقتصادی در کشور در حال گسترش است، باید بگوییم که دشمنان نیاز به برنامهریزی و تلاش دیگری ندارند و صرفاً از مسیر همین خاکریزی که گشودهاند، پیش خواهند آمد و اگر دلسوزان نظام دیر بجنبد، قطعاً شرایط از این هم بدتر خواهد شد.
به گفته برخوردار، عوامل بسیاری همچون طولانی بودن وسعت مرزها، نرخ بالای تعرفه، خلأهای قانونی، بیکاری و نبود امنیت شغلی، مابهالتفاوت نرخ ارز، سطح پایین آگاهی مردم، کیفیت نامناسب کالاهای تولید داخل، فقدان امنیت سرمایهگذاری، رشد نقدینگی، توسعهنیافتگی مناطق مرزی، سیستم یارانهای، هزینههای پایین قاچاق، سطح نازل قیمت کالاهای قاچاق در مقایسه با محصولات داخلی در بروز پدیده قاچاق مؤثر است که باید نسبت به رفع آنها اقدام شود. اما مسأله اساسی اینها نیست.
وی در پایان تصریح کرد: فارغ از عوامل بالا، مهمترین نکته این است که مردم و مسؤولین باید انتخاب کنند که آیا واقعاً میخواهند ریشه قاچاق را بخشکانند و حاضر هستند در مقابل آن، هزینه این کار را بپردازند یا اینکه بازهم در مقابل منافع یکدیگر قصد دارند که تعارف کنند و به قول معروف پا روی منافع غیرقانونی یکدیگر نگذارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.