پایگاه هوایی در اختیار روس‌‌‌ها قرار ندادیم

    وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به روند تحویل سامانه اس۳۰۰ روسی به ایران اظهار کرد: بخش عمده‌ این سامانه به داخل منتقل شده و بخش دیگر نیز در حال بارگیری و انتقال است و تا یک ماه آتی این سامانه به‌طور کامل وارد کشور می‌شود.به گزارش ایسنا، حسین‌دهقان، وزیر دفاع […]

    وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به روند تحویل سامانه اس۳۰۰ روسی به ایران اظهار کرد: بخش عمده‌ این سامانه به داخل منتقل شده و بخش دیگر نیز در حال بارگیری و انتقال است و تا یک ماه آتی این سامانه به‌طور کامل وارد کشور می‌شود.به گزارش ایسنا، حسین‌دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نشست خبری که به مناسبت فرا رسیدن سالروز صنعت دفاعی برگزار شد، در پاسخ به پرسشی مبنی بر زمان تکمیل انتقال سامانه اس‌۳۰۰ و منطقه استقرار این سامانه اظهار کرد: بخش عمده اس۳۰۰ به ایران وارد شده و بخش دیگر در حال بارگیری و انتقال است و ظرف یک ماه آتی این سامانه به‌طور کامل به داخل کشور وارد می‌شود.

وی با تأکید بر این‌که پرسنل نظامی کشور آموزش‌های لازم جهت نگهداری و به‌کارگیری از این سامانه را دیده‌اند، گفت: درباره محل استقرار این سامانه متناسب با تهدیداتی که علیه نقاط حساس کشور مطرح می‌شود تصمیم‌گیری خواهد شد.

دهقان همچنین در رابطه با پرونده شکایت ایران از روسیه درباره عدم تحویل سامانه اس۳۰۰ خاطرنشان کرد: به‌طور طبیعی و در چارچوب کلی مورد توافق دو کشور ایران و روسیه نظر طرفین بر این شد زمانی که روس‌‌ها قرارداد را به‌طور کامل اجرا کردند، ایران نیز به‌طور کامل شکایت خود را پس بگیرد. ما نیز با تحویل این سامانه توسط روس‌ها، شکایت خود را پس گرفته‌ایم اما در عین حال این حق را برای خود قائل هستیم که چنان‌چه در ادامه قرارداد مشکلی پیش آید، شکایت خود را پیگیری کنیم.

وزیر دفاع در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره استقرار سامانه اس۴۰۰ توسط روسیه در غرب کشور، با تأکید بر این‌که انتقال سامانه اس۴۰۰ به داخل کشور صحت ندارد، اظهار کرد: زمانی که ما به دنبال پیگیری قرارداد اس۳۰۰ بودیم، روس‌‌‌ها پیشنهاد تحویل سامانه اس۴۰۰ همچون یک سیستم دیگر پدافندی به ایران را مطرح کردند و بر پیشنهاد خود اصرار داشتند اما ما بر لزوم دریافت اس۳۰۰ تأکید کردیم و حاضر نشدیم بحث دیگری را در برابر پیشنهاد طرف روس قبول کنیم. ما هیچگاه بحث اس۴۰۰ را مطرح نکردیم و بنایی برای پیگیری آن نداریم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره سطح همکاری ایران و روسیه با تأکید بر این‌که همکاری ایران و روسیه در دوره جدید، همکاری در سطح راهبردی است، اظهار کرد: طی دو و نیم سال گذشته من حداقل ۵ ملاقات با وزیر دفاع روسیه داشته‌ام و در این ملاقات‌‌ها، علاوه بر امضای سند همکاری دفاعی، بحث‌های جدی نیز درباره سوریه داشته‌ایم. امروز همکاری ما با روس‌‌‌ها جهت مبارزه با بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه و دسترسی به صلح و امنیت در سطح منطقه و ریشه‌کن کردن ترور و تروریسم در منطقه‌، یک همکاری راهبردی است به‌طور طبیعی نیز همکاری‌های خود را به‌طور جدی و تا زمان دستیابی به اهداف مورد نظر انجام می‌دهیم.

دهقان با اشاره به حضور هواپیماهای جنگنده روسی در همدان و استفاده روس‌‌‌ها از امکانات پایگاه هوایی همدان گفت: آن‌چه که امروز در پذیرش هواپیماهای روسی در همدان انجام می‌شود، در راستای همکاری‌های متقابل ایران و روسیه جهت مورد هدف قراردادن تجهیزات و تجمعات در جریان‌های تروریستی است و این موضوع نیز بنا بر درخواست سوریه انجام می‌شود.

وزیر دفاع همچنین با بیان این‌که اوج همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه و سوریه در اجلاس ۳جانبه‌ای که میان وزرای دفاع ۳ کشور در تهران انجام شد، برنامه‌ریزی گردید، خاطرنشان کرد: امیدواریم در کوتاه‌‌‌ترین زمان به نقطه نهایی هدف که چیزی جز از بین بردن توانمندی‌‌‌ها و ریشه‌کن کردن توان تروریستی نیست دست یابیم.

وی همچنین از برگزاری دومین اجلاس ۳ جانبه وزرای دفاع ایران و سوریه و روسیه در مسکو خبر داد.

دهقان در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که آیا در راستای همکاری‌های استراتژیک با روسیه امکان گسترش این همکاری‌ها به پایگاه‌های نظامی دیگر در داخل کشور وجود دارد، با تأکید بر این‌که ایران به هیچ عنوان پایگاه هوایی در اختیار روس‌‌‌ها قرار نداده است اظهار کرد: فعلاً استفاده از پایگاه‌های دیگر در برنامه نیست اما اگر شرایط عملیاتی اقتضا کند بررسی و تصمیم‌گیری‌های لازم انجام خواهد شد.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده روسیه از پایگاه همدان برای مدت مشخصی انجام می‌شود، تأکید کرد که تا هر زمان که لازم باشد این اتفاق می‌افتد.

 

وزیر دفاع در ادامه در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر این که آیا براساس گفته برخی، روسیه صرفاً جهت سوخت‌گیری هواپیماهای جنگی خود از فرودگاه همدان استفاده می‌کند، خاطرنشان کرد: ممکن است براساس نیاز برخی از تعمیرات جزیی و حتی تسلیح هواپیما‌‌ها نیز انجام شود. این هواپیما‌‌ها از فرودگاه همدان نشست و برخاست می‌کنند اما به این معنی که پایگاه هوایی داشته باشند مستقر نیستند.