مالیات ۴ درصد علی‌الحساب پیمانکاران اخذ نمی‌شود

رییس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به مناقصه‌مزایده مالیات ۴ درصد علی‌الحساب پیمانکاران اخذ نمی‌شود سو تیتر: از ابتدای امسال تا تیر ماه، ۴۵۰۰ میلیارد تومان از کل معوقات وصول شده است و ۸ هزار میلیارد تومان از این بدهی‌ها مربوط به‌کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف است که با وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت و […]

رییس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به مناقصه‌مزایده

مالیات ۴ درصد علی‌الحساب پیمانکاران اخذ نمی‌شود

سو تیتر: از ابتدای امسال تا تیر ماه، ۴۵۰۰ میلیارد تومان از کل معوقات وصول شده است و ۸ هزار میلیارد تومان از این بدهی‌ها مربوط به‌کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف است که با وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت و اتاق‌های بازرگانی تفاهم شده تا این موضوع ساماندهی شود اگر بخواهند کارت‌های بازرگانی تمدید شود باید مفاصا حساب آن‌ها تسویه شود. همچنین پیشنهاد دادیم که در مبادی ورودی کشور برای واردات علی‌الحساب دو تا ۴ درصد مالیات گرفته شود.

رییس سازمان امور مالیاتی گفت: در سال جاری مزیت و کمک ویژه‌ای برای پیمانکاران در نظر گرفته‌ایم که براساس آن مالیات ۴ درصد علی‌الحساب پیمانکاران اخذ نخواهد شد.

سیدکامل‌تقوی نژاد در ادامه پاسخ به سؤال مناقصه‌مزایده افزود: این عدم اخذ مالیات ۴ درصد از نظر کارشناسان سازمان مالیاتی موجب کاهش درآمدهای مالیاتی خواهد شد، ولی علی‌رغم این موضوع، در نشستی که با پیمانکاران داشتیم به این نتیجه رسیدیم که به دلیل وجود رکود اقتصادی و مطالبات پیمانکاران از دولت ارایه این تخفیف لازم و ضروری است.

تقوی‌نژاد در نشست خبری این سازمان از تحقق ۹۵ درصدی درآمدهای مالیاتی بودجه سال جاری خبر داد و تصریح کرد: این رقم نسبت به سال قبل ۲۹ درصد رشد داشته است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، وی با اشاره به در آمدهای سازمان مالیاتی اظهارداشت: ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده که ۹۵ درصد نسبت به بودجه مصوب محقق شده و نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۹ درصد رشد دارد.

وی افزود: کل مطالبات مالیاتی ۴۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که ۲۱ هزار میلیارد تومان اصل مالیات و مابقی جریمه است، همچنین ۸ هزار میلیارد تومان از طلب‌ها مربوط کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف است.

رییس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست خبری با اشاره به این‌که در راستای تکمیل پایگاه اطلاعات هویتی سازمان مالیاتی موظفند با همکاری دیگر دستگاه‌ها این اطلاعات را داشته باشد، اظهار داشت: در حال حاضر تفاهم‌نامه همکاری با سازمان ثبت احوال، پست، ثبت شرکت‌ها، بیمه مرکزی و گمرک برای دریافت اطلاعات انجام شده تا تطبیق اطلاعات در سازمان انجام شود.

وی ادامه داد: رصد تراکنش‌های سنگین بانکی در دستور کار است، تا از نظر منشأ مورد رسیدگی قرار گیرد، تا درآمد بودن یا غیردرآمدی بودن آن‌ها مشخص شود.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور درمورد صندوق مکانیزه فروش، تصریح کرد: اکنون آمار دقیقی از مصرف مالیات ارزش‌افزوده در چرخه توزیع نداریم. براساس قانون برنامه پنجم و قانون مالیات‌های مستقیم صندوق مکانیزه فروش باید نصب شود و لایحه آن در مجلس بوده و کمیسیون اقتصادی اولین جلسه آن را برگزار خواهد کرد.

تقوی‌نژاد تصریح کرد: مشوق‌هایی برای نصب صندوق مکانیزه فروش پیش‌بینی شده که هزینه نصب اولیه صندوق بر عهده سازمان امور مالیاتی است.

وی در مورد مالیات سلامت نیز گفت: سال ۹۴ بالغ بر ۲۷۰۰ میلیارد تومان مالیات سلامت و در ۴ ماهه اول امسال ۹۲۰ میلیارد تومان به این بخش پرداخت شده است.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: همچنین در سال ۹۴ مبلغ ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عوارض به حساب شهرداری‌ها و بهیاری‌ها واریز شده است.

تقوی‌نژاد درمورد مالیات ارزش‌افزوده گفت: ۱۱ هزار میلیارد تومان درآمد وجود داشته که ۸۹ درصد تحقق نشان می‌دهد و ۳۵ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد دارد.

وی درمورد مالیات‌های مستقیم عنوان کرد: ۱۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول شده که ۲۵ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش داشته و ۹۹ درصد بودجه نیز محقق شده است.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: لایحه دوفوریتی برای کاهش مالیات حق تحقیق و پژوهش اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها به ۱۰ درصد تهیه شده که روند اداری را طی می‌کند.

تقوی‌نژاد با بیان این‌که نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی در سال ۹۴، حدود ۶٫۳ درصد بوده است، اظهار داشت: نسبت درآمد مالیاتی با احتساب عوارض به GDP، حدود ۷٫۲ درصد بوده است. همچنین نسبت درآمدهای مالیاتی به هزینه‌های جاری در سال ۹۴، بالغ بر ۴۶٫۴ درصد بود.

رییس سازمان مالیاتی افزود: نسبت درآمدهای مالیاتی به منابع عمومی بودجه در سال ۹۴ بالغ بر ۳۹٫۴ درصد گزارش شده است.

وی تأکید کرد: پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی در بودجه سال ۹۵، ۸۶ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به عملکرد سال ۹۴، ۲۹ درصد رشد داشته که سهم مالیات‌های مستقیم ۱۷٫۳ درصد رشد و ۴۹٫۱ درصد رشد آن از محل مالیات ارزش‌افزوده است.

تقوی‌نژاد با بیان این‌که درآمدهای مالیاتی امسال نه با فشار به اصناف و افزایش نرخ‌‌ها بلکه از طریق شناسایی مؤدیان جدید انجام خواهد شد، تصریح کرد: برنامه هدفمند برای مقابله با فرار مالیاتی، وصول بدهی‌های مالیاتی و گسترش پایه‌های مالیاتی داریم.

به گفته رییس سازمان مالیاتی، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که پیگیری می‌شود همگرایی با مردم و مؤدی‌مداری است و در این راستا نباید انگیزه سرمایه‌گذاری در میان مردم از بین برود. و امسال افرادی که بخواهند سرمایه‌گذاری انجام دهند، منابع آن‌ها با نرخ مشارکتی سیستم بانکی به عنوان هزینه قابل‌قبول پذیرفته می‌شود.

 

تقوی‌نژاد درمورد وصول مطالبات قطعی شده سازمان نیز یادآور شد: از ابتدای امسال تا تیر ماه ۴۵۰۰ میلیارد تومان از کل معوقات وصول شده است و ۸ هزار میلیارد تومان از این بدهی‌ها مربوط به‌کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف است که با وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت و اتاق‌های بازرگانی تفاهم شده تا این موضوع ساماندهی شود اگر بخواهند کارت‌های بازرگانی تمدید شود باید مفاصا حساب آن‌ها تسویه شود. همچنین پیشنهاد دادیم که در مبادی ورودی کشور برای واردات علی‌الحساب دو تا ۴ درصد مالیات گرفته شود.