ضریب آمادگی نیروگاه‌ها صددرصدی شد

ضریب آمادگی نیروگاه‌ها صددرصدی شد معاون برق و انرژی وزیر نیرو، ظرفیت مدیریتی و دانش مجموعه وزارت نیرو را در مقایسه با سایر کشورهای توسعه یافته در وضعیت قابل قبولی توصیف کرد و گفت: ضریب آمادگی نیروگاه‌های ما در سال جاری نزدیک به صددرصد بوده که در تاریخ صنعت برق کشور کم‌سابقه است. به گزارش […]

ضریب آمادگی نیروگاه‌ها صددرصدی شد

معاون برق و انرژی وزیر نیرو، ظرفیت مدیریتی و دانش مجموعه وزارت نیرو را در مقایسه با سایر کشورهای توسعه یافته در وضعیت قابل قبولی توصیف کرد و گفت: ضریب آمادگی نیروگاه‌های ما در سال جاری نزدیک به صددرصد بوده که در تاریخ صنعت برق کشور کم‌سابقه است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل وزارت نیرو، با حضور هوشنگ‌فلاحتیان، معاون برق و انرژی وزیر نیرو از عملکرد ۶ شرکت برق منطقه‌ای در ۵ سال گذشته در زمینه ارتقای شاخص‌های سیستم رله و حفاظت تقدیر شد.

پس از انجام بررسی‌های لازم در خصوص عملکرد سیستم‌های حفاظتی شرکت‌های برق منطقه‌ای با دو شاخص عملکرد صحیح سیستم حفاظتی و عملکرد شاخص مهندسی از سوی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت بر امنیت شبکه شرکت مدیریت شبکه برق ایران، شرکت‌های برق منطقه‌ای آذربایجان، گیلان، مازندران، غرب و زنجان به ترتیب حایز بهترین عملکرد در ارتقای شاخص عملکرد صحیح سیستم‌های حفاظتی و شرکت برق منطقه‌ای خراسان حایز بهترین عملکرد در ارتقای شاخص عملکرد مهندسی شدند.

در این مراسم فلاحتیان با اشاره به انتخاب ۶ شرکت برق منطقه‌ای با فاصله اندک از دیگر شرکت‌ها، ضمن تشکر از عملکرد خوب سایر شرکت‌های برق منطقه‌ای ابراز داشت: وضعیت شرکت‌های برق منطقه‌ای با یکدیگر متفاوت است. با توجه به شرایط سخت و متفاوت بعضی از مناطق باید اعتراف کرد که بهبود شاخص‌های عملکرد حفاظتی برای بعضی از شرکت‌ها دشوار است.

وی ادامه داد: از آن‌جایی که شیب بهبود شاخص‌ها برای همه شرکت‌های برق منطقه‌ای بوده است، جا دارد که از زحمات آن‌ها نیز تشکر و در این مراسم از ۶ شرکتی که به عنوان دارندگان بهترین شاخص عملکرد انتخاب شده‌اند تقدیر کنیم.

فلاحتیان وضعیت عملکرد سیستم‌های رله و حفاظت را در زمان ابتدای بررسی این شاخص (سال ۸۵) نامناسب توصیف کرد و گفت: برنامه‌ریزی‌ها و اقدام‌هایی که در این ۱۰ سال انجام شده ما را در شرایطی قرارداده که در حال حاضر شاخص عملکرد ما به بیش از ۸۱ درصد رسیده و این امر از یک موفقیت بزرگ حکایت دارد.

وی در ادامه یکی از عوامل رسیدن به این موفقیت را تأسیس و ایجاد شرکت مدیریت شبکه برق ایران به عنوان قدمی مبارک در صنعت برق کشور با داشتن محیطی تخصصی و پویا عنوان کرد.

فلاحتیان ظرفیت مدیریتی و دانش مجموعه وزارت نیرو را در مقایسه با سایر کشورهای توسعه یافته در وضعیت قابل قبولی توصیف کرد و گفت: ضریب آمادگی نیروگاه‌های ما در سال جاری نزدیک به صددرصد بوده که در تاریخ صنعت برق کشور کم‌سابقه است و نشان از تسلط و وقوف تخصصی بخش‌های خصوصی و دولتی در کارهایشان دارد.

در ادامه این مراسم مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران تهیه نظام نامه سیستم رله و حفاظت شبکه برق کشور را یکی از کارهای مهم این شرکت در سال‌های اخیر عنوان کرد و گفت: این سند به منظور یکنواخت‌سازی سیاست‌گذاری‌ها، تأمین تجهیزات و بهره‌برداری حفاظتی با همت اساتید دانشگاه و صنعت تهیه شده و ویرایش دوم آن در سال ۹۴ به چاپ رسیده است.

رضاریاحی با بیان این مطلب که امروز می‌توانیم ادعا کنیم که شاخص‌های حفاظتی ما با شاخص‌هایی که در سازمان‌های معتبر بین‌المللی وجود دارد، قابل مقایسه و تطبیق است، تشریح کرد: از دیگر کارهای مهمی که در این شرکت انجام گرفته، بررسی و تحلیل حوادث شبکه براساس اطلاعات ارسالی از شرکت‌های برق منطقه‌ای است. در این تحلیل‌ها سعی شده تا از اطلاعات سیستم WAMS به منظور تحلیل حوادث استفاده شده و درکنار آن درس آموخته‌های به دست آمده از حوادث را برای شرکت‌های برق منطقه‌ای ارسال و از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کنیم.

 

همچنین در این مراسم معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر امنیت شبکه «داوودفرخزاد» بحث حفاظت را در ارتباط مستقیم با امنیت شبکه توصیف کرد و گفت: درصورت عملکرد اشتباه سیستم‌های حفاظتی، حتی سیستم‌هایی که به اندازه کافی در آن‌ها سرمایه‌گذاری شده است، دچار مشکل می‌شوند.