تورم مرداد ۸٫۷درصد شد

نوبخت تورم مرداد ۸٫۷درصد شد محمدباقرنوبخت ضمن اعلام تورم ۸٫۷ درصدی مرداد ماه و کاهش آن نسبت به تیر ماه با تأکید بر سلامت رفتار کارکنان مرکز آمار ایران عنوان کرد که هرگز ارقام مربوط به مرکز آمار ایران پیش از انتشار به دست من نمی‌رسد. به گزارش ایسنا، رییس سازمان برنامه و بودجه در […]

نوبخت

تورم مرداد ۸٫۷درصد شد

محمدباقرنوبخت ضمن اعلام تورم ۸٫۷ درصدی مرداد ماه و کاهش آن نسبت به تیر ماه با تأکید بر سلامت رفتار کارکنان مرکز آمار ایران عنوان کرد که هرگز ارقام مربوط به مرکز آمار ایران پیش از انتشار به دست من نمی‌رسد.

به گزارش ایسنا، رییس سازمان برنامه و بودجه در مراسم تودیع و معارفه رییس مرکز آمار ایران که امروز اول شهریور در مرکز آمار ایران برگزار شد، بیان کرد: از نشانه‌های سلامت کاری کارکنان مرکز آمار ایران این است که من پیش از انتشار ارقام مربوط به مرکز آمار ایران آن را نمی‌دانم و همین موضوع احترام من را به عنوان یک مسؤول در برنامه‌ریزی به مجموعه مرکز آمار بیش‌تر می‌کند.

نوبخت در جمع خبرنگاران درباره برنامه هیأت وزیران در هفته دولت اظهار کرد: در هفته دولت به دو استان خواهیم رفت و برنامه داریم با مردم ایران دیدار کنیم و پروژه‌هایی که در سنوات گذشته قابل بهره‌برداری بوده است را افتتاح کنیم.

وی افزود: همچنین برنامه داریم که روز چهارشنبه در محضر مقام معظم رهبری گزارشی از عملکرد دولت را ارایه کرده و از رهنمودهای ایشان برخوردار شویم.

رییس سازمان برنامه و بودجه درباره ادامه روند کاهشی نرخ تورم اظهار کرد: تلاش ما این است که نرخ تورم کنترل شود تا مردم با پدیده گرانی مواجه نشوند. در واقع یکی از خواسته‌های مردم این است که قدرت خرید آن‌‌ها کاهش نیابد، ولی به هر حال تا حدی می‌شود نرخ تورم را پایین آورد.

او در پاسخ به این سؤال که به نظر می‌رسد آمارهای ارایه شده از سوی مرکز آمار ایران در زمینه بیکاری و تورم درست نباشد، اظهار کرد: این حرف نادرست است همکاران من در مرکز آمار ایران رسالت حرفه‌ای خود را ایفا می‌کنند و همه آمار و ارقام را درست ارایه می‌کنند. چرا که آن‌‌ها را با پیمایش‌های دقیقی به دست آورده و جمع‌بندی کرده‌اند.

نوبخت تأکید کرد: مخدوش کردن آمار‌ها آسان است، ولی در نظر داشته باشید پیامبر خدا هم وقتی واقعی‌‌ترین مطالب را بیان می‌کرد عده‌ای آن را تخطئه می‌کردند. گرچه این قیاس‌مع‌الفارق است ولی ممکن است اطلاعات درست و مطالب درستی توسط عده‌ای با توجه به مطلب و نوع نگاه اداری برخی مورد شبهه قرار گیرد. در واقع عده‌ای علاقه‌مندند آن‌چه دوست دارند بشنوند در حالی که ما علاقه‌مندیم واقعیت را بیان کنیم.

وی همچنین درباره لایحه برنامه ششم توسعه نیز اضافه کرد: این لایحه به همراه ۲۰۰۰ صفحه به مجلس نهم رسیده است و طبق قانون مورد بررسی قرار می‌گیرد. همان‌طور که در جریانید مجلس قبل و در کمیسیون تلفیق کلیات تصویب شد، ولی به علت مهلت زمانی دوره تقویمی مجلس فرصتی برای ادامه کار توسط مجلس نهم باقی نماند. به همین دلیل این لایحه یک بار دیگر با همان پیوست‌ها تقدیم مجلس دهم شد با ۱۵ مورد فرابخشی و ۳۲ موضوع بخشی که به تفصیل مشخص کرده است وضعیت سال ۱۳۹۵ چگونه است و در سال ۱۳۹۹ به چه اهدافی خواهیم رسید و برنامه‌ها برای رسیدن به این اهداف چیست.

او افزود: اهداف و راهبردهای هر سال مشخص شده است که طبق جدول زمانی باید به آن برسیم. نوبخت اظهار کرد: ما در لایحه برنامه ششم اقدام نوآورانه‌ای داشتیم و آن این بود که به جهت جلوگیری از تکرار مجموعه احکام را تحت عنوان احکام دائمی برنامه گردآوری کردیم و اکنون این احکام دست شورای نگهبان پروسه خود را طی می‌کند. به همین دلیل مجلس ایرادات شکلی را به برنامه وارد کرده که در حال بحث و بررسی است. خوشبختانه تاکنون تا جایی که من مطلع هستم تمام کمیسیون‌‌ها به ویژه کمیسیون برنامه و بودجه به کلیات لایحه رای داده‌اند و امیدواریم که با توجه به عقل جمعی حاکم در مجلس به برنامه‌ای که دولت با ۸۵ هزار ساعت کار و با برخورداری از بنیه علمی بخش خصوصی هیأت علمی دانشگاه‌ها و غیره تنظیم کرده است این برنامه کامل‌تر شده و به قانون تبدیل شود تا بتوانیم آن‌را اجرا کنیم.

اطلاعات آماری مردم را به هیچ مرجعی نمی‌دهیم

امیدعلی‌پارسا، رییس جدید مرکز آمار ایران نیز در مراسم تودیع و معارفه رییس مرکز آمار ایران با بیان این‌که در گذشته بار‌ها مقابل کسانی که خواهان دسترسی به اطلاعات آماری مردم بوده ایستاده است، گفت که اطلاعات مردم محرمانه است و به هیچ عنوان در اختیار هیچ مرجعی قرار نخواهد گرفت.

وی اظهار کرد: تلاش ما این است که با صحت، دقت و سرعت بیش‌تر از آن‌چه تاکنون مرکز آمار ایران جریان داشته در ارایه آمار و ارقام تلاش کنیم و با شجاعت، صداقت و صراحت از عملکرد خود دفاع کنیم.

او بیان کرد: با الهام از اقتصاد مقاومتی فعالیت‌های مرکز آمار ایران در دو محور درون‌زایی و برون‌نگری خواهد بود و باید کل نظام‌های آماری کشور با همین ویژگی‌ها اداره شود.

پارسا همچنین دو برنامه مهم مرکز آمار ایران را از این پس هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی و ملی و تمرکز بر اجرای بهتر برخی تغییرات دانست و گفت: مرکز آمار ایران ممکن است مورد نقد برخی تئوری‌های مختلف قرار بگیرد، ولی ما تلاش می‌کنیم که اثبات کنیم دقیق و قابل اعتماد هستیم.

او با تأکید بر این که اطلاعات مردم نزد مرکز آمار ایران محرمانه است، گفت: بار‌ها در مراجع قضایی حاضر شدم و پاسخ داده‌ام که چرا به هیچ وجه نمی‌توانیم اطلاعات افراد را به هیچ کس ارایه کنیم، به هیچ‌وجه اطلاعاتی را که دریافت کرده‌ایم متناسب با استاندارد تولید آمار در سراسر دنیا به مراجع قضایی نمی‌دهیم. چرا که باید اعتمادی بین ما و مردم وجود داشته باشد که اطلاعاتشان را به ما ارایه کنند.

او همچنین اظهار کرد: آمار پایه و اساس هرگونه برنامه‌ریزی در کشور است و مسؤولیت ما ارایه آمار دقیق، صحیح و با سرعت است که مرکز آمار تاکنون این موارد را لحاظ کرده، ولی ما برنامه مان آن است که این رسالت را بهتر از گذشته انجام دهیم. سرشماری سال ۱۳۹۵ به عنوان مهم‌ترین رخداد آماری کشور در مهر و آبان سال جاری برگزار می‌شود و من از مردم خواهش می‌کنم در وهله اول به بخش اینترنتی آن که از سوم تا ۲۴ مهرماه به مدت ۲۰ روز انجام خواهد شد و به شیوه ثبت‌نام در سایت‌های مختلف خواهد بود، توجه کرده و ما برای این اقدام آن‌‌ها نیز تشویقاتی در نظر گرفته‌ایم.

وی بیان کرد: اولین بار است که آمارگیری به صورت اینترنتی انجام می‌شود و امیدواری ما این است که حداقل ۴۰ درصد در آمارگیری به صورت اینترنتی شرکت کنند و من فکر می‌کنم اگر مردم همت کنند، این اتفاق شدنی است.

در مرز سکته کاغذ را حذف کردم!

رییس پیشین مرکز آمار ایران نیز در مراسم تودیع خود مهم‌ترین اقدام سال‌های حضورش در مرکز آمار ایران را کشف ارزش کار نیروی انسانی و در نتیجه تلاش برای مرجعیت بخشیدن به آمار این سازمان می‌داند و می‌گوید برای حذف کاغذ در مرکز آمار دو بار به مرز سکته رسیده است.

عادل‌آذر درباره رؤسای پیشین مرکز آمار ایران اظهار کرد: رؤسایی که تاکنون در مرکز آمار ایران وجود داشتند، افرادی خوشنام بودند. یکی از بزرگانی که قبل از انقلاب رییس این سازمان بود، اکنون مشاور مجموعه مدیریتی کشور است.

وی در مورد ورود خود به مرکز آمار ایران گفت: وقتی سال ۱۳۸۹ به مرکز آمار ایران وارد شدم به من گفته شد که چطور در فضای آن سال‌ها حاضر شدم که به مرکز آمار ایران وارد شده و کار کنم و من نیز گفتم اتفاقاً در این فضا وارد شده و من معلم، آبروی خود را به مرکز آمار می‌برم و کار می‌کنم.

آذر درباره تغییراتی که طی زمان مدیریتش در مرکز آمار ایران اتفاق افتاد، توضیح داد: اکنون کار توسط سیستم انجام می‌شود. من دو بار به مرز سکته رسیده‌ام تا کاغذ از مرکز آمار ایران جمع شد.

وی همچنین گفت: نتیجه همین کاغذی بودن بود که بسیاری از آمارهای ما دیرتر ارایه می‌شد. مثلاً برای ارایه داده ستانده ۶ تا ۷ سال زمان می‌برد، ولی اکنون این کار طی ۶ ماه انجام می‌شود.

 

آذر همچنین از اقدامات ناتمام خود در مرکز آمار ایران را همتراز کردن حقوق و دستمزد کارکنان مرکز آمار ایران و کارکنان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دانست و از رییس جدید خواست این موضوع را پیگیری کند. این سخنان عادل‌آذر با تشویق حاضرین روبه‌رو شد.