۳ درصد زندانیان زنان هستند

رئیس سازمان زندان‌ها، گفت: در حال‌حاضر ترکیب جنسیتی زندان‌های ما شامل سه درصد خانم‌ها و ۹۷ درصد آقایان است. به گزارش مهر، غلامعلی محمدی؛ رئیس سازمان زندان‌ها، با اشاره به موضوع «از حذف مجازات زندان تا اشتغال زندانیان»، درباره برنامه‌های سازمان زندان‌ها برای تبدیل زندان از یک حالت تنبیهی به یک حالت تحولی، اظهار داشت: […]

رئیس سازمان زندان‌ها، گفت: در حال‌حاضر ترکیب جنسیتی زندان‌های ما شامل سه درصد خانم‌ها و ۹۷ درصد آقایان است. به گزارش مهر، غلامعلی محمدی؛ رئیس سازمان زندان‌ها، با اشاره به موضوع «از حذف مجازات زندان تا اشتغال زندانیان»، درباره برنامه‌های سازمان زندان‌ها برای تبدیل زندان از یک حالت تنبیهی به یک حالت تحولی، اظهار داشت: در بند۴ اصل یکصد‌و‌پنجاه‌وششم قانون اساسی که وظایف قوه‌قضاییه در آن تشریح شده به موضوع اصلاح مجرمین اشاره شده است. وی با بیان اینکه یکی از رسالت‌ها و مأموریت‌های اصلی سازمان زندان‌ها هم بحث مربوط به اصلاح و تربیت مجرمین است، خاطر نشان کرد: زمانی به زندان تحولی خواهیم رسید که زندان به معنی واقعی کلمه به ندامتگاه تبدیل شود و ما بتوانیم اثرات تربیتی را در زندان‌ها نسبت به زندانیان محقق کنیم.

ترکیب جنسیتی زندان‌ها

رئیس سازمان زندان‌ها، درباره ترکیب جنسیتی زندانیان نیز، بیان کرد: معمولاً ترکیب جنسیتی در دنیا این‌گونه است که درصد ارتکاب جرم از ناحیه بانوان بسیار کمتر از آقایان است؛ در گذشته این نسبت چهار یا پنج درصد در برابر ۹۶ یا ۹۵ درصد بود، ولی اکنون ترکیب جنسیتی زندان‌های ما شامل سه درصد خانم‌ها و ۹۷ درصد آقایان است. در مورد خانم‌ها حدوداً سه درصد و آقایان ۹۷ درصد است.

کاهش جمعیت کیفری

رئیس سازمان زندان‌ها، با بیان این‌که «کاهش جمعیت کیفری به دو طریق، تحصیل خواهد شد»، گفت: هم از طریق اتخاذ تدابیری به منظور کاهش ورودی‌ها به زندان که ما چه کنیم که با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و با استفاده از رویکردهایی که در قوانین جزایی اعم از قانون ماهیتی، مجازات اسلامی و یا آنچه که در قانون آیین دادرسی کیفری پیش‌بینی شده در بحث صدور قرارها یا در قانون مجازات، در صدور آرای قضایی و صدور مجازات‌ها به نحوی عمل شود که کاهش ورودی به زندان‌ها داشته باشیم.

آزادی مشروط، جزء ارفاقات قانونی تلقی می‌شود

وی در رابطه با مقوله آزادی مشروط و اینکه آیا آزادی مشروط نیز جزء مقوله کاهش زندانیان تلقی می‌شود، بیان کرد: آزادی مشروط هم به نوعی جزء ارفاقات قانونی تلقی می‌شود و یکی از مؤلفه‌هایی است که همکاران قضایی می‌توانند از آن برای کاهش جمعیت کیفری استفاده کنند. محمدی؛ ادامه داد: قانون مجازات اسلامی برای بهره‌مندی زندانیان از آزادی مشروط، مقدماتی قائل شده است که یکی از مقدمات، گذراندن حدنصاب مدت محکومیت در زندان است. ضمن آن‌که کسانی می‌توانند از آزادی مشروط بهره‌مند شوند که اگر شاکی خصوصی دارند باید رضایت او را جلب کنند به علاوه آن‌که این تعداد از افراد باید در طی مدت تحمل کیفر در زندان دارای حُسن اخلاق و رفتار باشند.