مردم به زودی نتایج گشایش‌های اقتصادی و فرهنگی را لمس می‌کنند

واعظی مردم به زودی نتایج گشایش‌های اقتصادی و فرهنگی را لمس می‌کنند وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات گفت: با توجه به علائمی که از ابتدای سال جاری تا کنون وجود دارد، مردم به زودی نتایج گشایش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را لمس خواهند کرد. به گزارش ایرنا، محمودواعظی در دیدار با آیت‌ا…مکارم‌شیرازی از مراجع تقلید […]

واعظی

مردم به زودی نتایج گشایش‌های اقتصادی و فرهنگی را لمس می‌کنند

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات گفت: با توجه به علائمی که از ابتدای سال جاری تا کنون وجود دارد، مردم به زودی نتایج گشایش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را لمس خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، محمودواعظی در دیدار با آیت‌ا…مکارم‌شیرازی از مراجع تقلید با اشاره به این که هیچ دولتی بدون حمایت مرجعیت نمی‌تواند کشور را اداره کند، افزود: بنای این دولت که در رأس آن یک روحانی است برخلاف دولت قبل این است که بیانات و سیاست‌های مرجعیت را در امور کشور درنظر داشته باشد و برای آن‌‌ها برنامه‌ریزی کند.

وی بیان کرد: در ۳ سال اخیر دولت با مشکلات بسیاری مواجه بود که سعی کرد کم‌تر آن‌‌ها را وارد زندگی مردم کند و با نظر کارشناسان تلاش کرد این مشکلات در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی برطرف شود.

وی ادامه داد: مردم کشور نیز با پشتیبانی از دولت با تحمل مشکلات که بسیاری از آن‌‌ها ناشی از تحریم‌ها بود دولت را یاری کردند. بنابراین دولت خدمت به این مردم را وظیفه خود می‌داند.

واعظی اضافه کرد: رفع مشکلات مربوط به معیشت و ایجاد اشتغال اندکی دشوار است چراکه برای رفع آن‌‌ها باید تمام مؤلفه‌ها با یکدیگر همخوانی داشته باشد.

وی افزود: با این حال در این دولت ۵۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شد اما با این وجود مسؤولان دولتی ناراحت هستند که نتوانسته‌اند این مشکل را به‌طور کامل برطرف کنند.

وی ادامه داد: دولت می‌داند بیکاری منشأ بسیاری از نابسامانی‌‌ها و آسیب‌های اجتماعی است به همین دلیل ایجاد اشتغال در اولویت فعالیت‌های دولت قرار دارد.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات گفت: علائمی که از ابتدای سال جاری تا کنون وجود دارد رشد ۸ درصدی را در زمینه فعالیت‌های صنعتی نشان می‌دهد.

وی افزود: ۷ هزار و ۵۰۰ مرکز صنعتی تعطیل و نیمه‌تعطیل در کشور وجود دارد که با توجه به رونق گرفتن فروش نفت، یک هزار و ۳۰۰ فقره تسهیلات به این مراکز ارایه شده است، ۳ هزار واحد در نوبت اخذ تسهیلات هستند و بقیه نیز تا پایان سال از این تسهیلات بهره‌مند خواهند شد.

واعظی ادامه داد: در زمینه کشاورزی نیز با رشد ۴ درصدی مواجه بودیم و حدود ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.

وی گفت: در صادرات غیرنفتی نیز از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۲۱ درصد رشد داشتیم و در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب، واردات را تا ۷ درصد کاهش داده‌ایم و اکنون تراز تجاری کشور ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بدون احتساب نفت، مثبت شده است.

وی ادامه داد: صادرات نفت که تاکنون زیر یک میلیون بشکه در روز بود پس از رفع تحریم‌ها به دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسید و درآمد حاصل از آن در اختیار دولت قرار گرفت که با این پول می‌توان بسیاری از مشکلات طبقه متوسط و پایین جامعه را برطرف کرد.

واعظی در خصوص ارتباط با همسایگان نیز گفت: غیر از عربستان که با این کشور مشکلات عقیدتی داریم و سعودی‌‌ها ایران را رقیب ایدئولوژیک خود در منطقه می‌دانند با سایر کشورهای همسایه و منطقه ارتباط خوبی داریم.

وی در خصوص اقدام‌های انجام شده در حوزه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در دولت تدبیر و امید گفت: ارتباطات پایه‌های توسعه کشور است و در همین راستا از همه مراکزی که تولید محتوای دینی و مذهبی می‌کنند و بسیاری از آن‌‌ها در استان قم قرار دارند حمایت می‌شوند و هزینه پهنای باند برای آن‌‌ها رایگان شد.

وی ادامه داد: در چارچوب شبکه ملی ارتباطات، فعالیت‌های الکترونیکی کشور در داخل انجام خواهد شد و این کار، آسیبی به ارتباط ما با سرورهای جهانی نخواهد زد.

وی افزود: قم به عنوان مرکز تولید محتوای مذهبی در فضای مجازی انتخاب شد و بسیاری از سرورهای خارجی از اطلاعاتی که کارشناسان مذهبی در قم تولید می‌کنند استفاده می‌نمایند.

واعظی گفت: فضای مجازی هم فرصت است هم تهدید و همگان باید تلاش کنند تهدیدهای آن کاهش و فرصت‌های آن افزایش یابد.

وی اضافه کرد: در همین رابطه با توجه به مسؤولیتی که وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات برای ارایه محتوای سالم به مردم دارد سیستم فیلترینگ هوشمند راه‌اندازی شده است تا صفحات غیراخلاقی و مضر برای خانواده‌ها فیلتر شود.

وی ادامه داد: یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای ایجاد سیستم فیلترینگ هوشمند هزینه شد و ۱۴ دانشگاه در جریان راه‌اندازی آن مشارکت کردند.

وی با اشاره به این که امروز جنگ در فضای مجازی، جنگ الکترونیک است افزود: کمیته‌ای از نمایندگان وزارت اطلاعات، وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و گروه‌های تخصصی فعال در فضای مجازی تشکیل شده است تا محتوای فضای مجازی به صورت کامل رصد شود.

وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات که تا دولت یازدهم با وجود تصویب معطل مانده بود جدی گرفته شد و زیرساخت‌های ایجاد آن فراهم شد و در هفته آینده فاز نخست آن افتتاح می‌شود.

واعظی گفت: امروز هزاران شبکه مثل تلگرام در فضای مجازی حضور دارند لذا راه‌حل بستن آن‌‌ها نیست، بلکه باید در داخل کشور شبکه اجتماعی راه‌اندازی شود و با استفاده از پهنای باند داخلی نیازهای مردم برای دسترسی به اطلاعات در فضای مجازی به آسانی صورت پذیرد.

وی ادامه داد: خود بنده هم علاوه بر این جایگاه مدیریتی، دارای خانواده هستم و اعتقاداتی دارم؛ بنابراین می‌دانم باید در سامان دادن به فضای مجازی جوابی برای مردم در پیشگاه خداوند داشته باشم.

 

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات امروز در نخستین روز از هفته دولت در سفر به شهر مقدس قم علاوه بر دیدار و گفت‌وگو با مراجع و علما، در نشست‌های مختلف و افتتاح نمایشگاه معرفی دستاوردهای دولت تدبیر و امید شرکت می‌کند.