کاربران ایرانی مراقب شناسایی دارایی‌های خود باشند

انجمن بلاکچین کاربران ایرانی مراقب شناسایی دارایی‌های خود باشند انجمن بلاکچین ایران به‌تازگی با انتشار بیانیه‌ای هشدار داده‌ است که اخیراً مواردی از شناسایی و برچسب‌گذاری دارایی کاربران ایرانی در پلتفرم‌های خارجی ارز دیجیتال دیده شده است. کارشناسان این انجمن به معامله‌گران ایرانی توصیه کرده‌اند تا نکات امنیتی را برای پیشگیری از گسترش این برچسب‌گذاری‌ها، […]

انجمن بلاکچین

کاربران ایرانی مراقب شناسایی دارایی‌های خود باشند

انجمن بلاکچین ایران به‌تازگی با انتشار بیانیه‌ای هشدار داده‌ است که اخیراً مواردی از شناسایی و برچسب‌گذاری دارایی کاربران ایرانی در پلتفرم‌های خارجی ارز دیجیتال دیده شده است. کارشناسان این انجمن به معامله‌گران ایرانی توصیه کرده‌اند تا نکات امنیتی را برای پیشگیری از گسترش این برچسب‌گذاری‌ها، رعایت کنند. به گزارش ارزدیجیتال، انجمن بلاکچین ایران با انتشار بیانیه‌ای، در رابطه با شناسایی و برچسب‌زنی دارایی کاربران ایرانی در پلتفرم‌های خارجی ارز دیجیتال هشدار داد. انجمن بارها در زمينه شناسايی و برچسب‌زنی دارايی‌های دیجيتال مبتنی بر بستر فناوری زنجيره بلوک و پيامدهای آن هشدار داده است. همان طور كه مستحضر هستيد، فناوری بلاكچين ماهيتی شفاف و قابل‌رصد دارد و اگر يک دارايی ديجيتال به هويت يا محل جغرافيايی مشخصی قابل انتساب باشد (مثلاً از طریق آی‌پی یا براساس آدرس‌هايی كه با كيف پول مرتبط با آن دارايی ديجيتال، تراكنش داشته‌اند) می‌توان رد آن را در تراكنش‌های بعدی نيز از نظر فنی و حتی از نظر حقوقی دنبال نمود.

شركت‌ها‌يی مانند سايفرتريس، كريستال، چيناليسيس و اليپتيک، در حال‌حاضر مشغول ارائه سرويس‌های متنوع شناسايی و برچسب‌زنی دارایی‌های دیجيتال هستند. پس از اين شناسايی، اگر دارايی ديجيتال كاملاً غيرمتمركز باشد (مانند بيت‌كوين) پذيرندگان متمركز (مثلاً پلتفرم‌های متمركز تبادل ارزهای ديجيتال) می‌توانند پس از دريافت دارایی، آن را بلاک كنند يا از پذيرش آن به‌عنوان ارزش امتناع نمايند و اگر این دارايی ديجيتال امكان فريزشدن در كيف پول را داشته باشد (مانند تتر)، نهاد ناشر آن توكن می‌تواند آن را در كيف پول خودِ مالک فريز نمايد. اخيراً مواردی از برچسب‌زنی روی دارايی‌های كاربران، حتی در پلتفرم‌های تبادل غيرمتمركز مانند «۱inch» نيز مشاهده شده است كه با گزارش برچسب دارايی كاربران كشورهای تحت‌تحريم، منجر به اعمال بلاک‌كردن دارايی در سكوهای پذیرنده‌ای مانند بایننس شده است. رعایت نكات امنيتی توسط كسب‌وكارهای ایرانی بسيار حائز اهميت است و بخشی از مسؤوليت آنها برای امن‌نگه‌داشتن دارايی كاربران محسوب می‌شود. با این حال، كاربران نيز باید نكات ساده‌ای مثل عدم استفاده از اسكنرهای خارجی (اكسپلورر یا موتور جستجوی بلاكچين) و يا فعالیت در صرافی‌های خارجی ارز ديجيتال با آی‌پی (IP) ايرانی و يا انتقال دارايی به‌صورت مستقيم بين پلتفرم‌هایی كه احتمال شناسايی و اعمال تحريم دارند را نيز فراگرفته و رعایت نمايند تا به اين ترتيب، ريسک شناسايی و برچسب‌گذاری دارايی‌های خود را كاهش دهند.