طبق اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم از ابتدای سال ۱۳۹۵، ماده ۱۰۴ قانون مالیات مستقیم درخصوص مالیات تکلیفی حذف گردیده و دیگر شرکتهای پیمانکاری و پیمانکاران نباید سه درصد تکلیفی را پرداخت کنند و از صورتوضعیت ارسالی آنها کسر نمیشود، ولی این جمله به این معنا نیست که پیمانکاران دیگر هیچگونه مالیاتی پرداخت نمیکنند و به […]
طبق اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم از ابتدای سال ۱۳۹۵، ماده ۱۰۴ قانون مالیات مستقیم درخصوص مالیات تکلیفی حذف گردیده و دیگر شرکتهای پیمانکاری و پیمانکاران نباید سه درصد تکلیفی را پرداخت کنند و از صورتوضعیت ارسالی آنها کسر نمیشود، ولی این جمله به این معنا نیست که پیمانکاران دیگر هیچگونه مالیاتی پرداخت نمیکنند و به نوعی معاف هستند. همانطوری که اشاره شد؛ پیمانکاران الزامی به پرداخت مالیات تکلیفی حقالزحمه ندارند که از هر صورتوضعیت کسر میشد ولی مالیات عملکرد و مالیات بردرآمد آنها که به قوت خود باقی است و تمام فعالان حوزه پیمانکاری میبایست در تیرماه اظهارنامه عملکرد خود را به حوزه مالیاتی ارسال کنند. مهمترین موضوع و اصل درخصوص نحوه محاسبه مالیات ارزشافزوده شرکتهای پیمانکاری این است که یک پیمانکار حتماً در سامانه مالیات بر ارزشافزوده پیشثبتنام و ثبتنام خود را نهایی کند و بلافاصله اقدام به تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزشافزوده به صورت دورهای نماید تا بتواند خیلی سریع گواهینامه خود را دریافت نماید. این در حالی است که یک پیمانکار وقتی میتواند مبلغ مالیات و عوارض ارزشافزوده را در صورتوضعیت خود تثبیت کند که گواهینامه مالیات بر ارزشافزوده را به کارفرما ارائه نماید و این یک الزام است. متأسفانه بیشتر پیمانکاران بهخصوص پیمانکاران انبوهسازی مانند مسکن مهر و تعاونی مسکن نهادها، اقدامات قابلقبولی در این زمینه انجام ندادهاند و با پرداخت چند برابر مبلغ مالیات بر ارزشافزوده جدا از خسارت و جرائم دیگر، هزینه هنگفتی را بر فعالیت اجرایی خود وارد ساختهاند.
نحوه اعمال مالیات بر ارزشافزوده در قراردادهای پیمانکاری
مهمترین نکتهای که خیلی از پیمانکاران توجهی به آن ندارند، جمعآوری اسناد و مدارک استاندارد و صدور نوع صورتوضعیتهاست. بر فرض پیمانکار بابت مواد و مصالح پای کار، مالیات و عوارض پرداخت کرده است و چون مدرک و یا فاکتوری ندارد نتوانسته است از اعتبار مالیاتی آن استفاده کند و بابت درصد دریافتی از کارفرما، فقط پرداختکننده اظهارنامه مالیاتی بوده است.
مراتب محاسبه و پرداخت مالیات ارزشافزوده صورتوضعیت پیمانکاری
– دریافت فاکتورها و صورتحسابهای استاندارد خرید مواد و مصالح به هنگام پرداخت
– ثبتنام در مالیات بر ارزشافزوده
– تنظیم صورتوضعیت ارائه شده در صورتحساب استاندارد اداره دارایی
– بایگانی و نگهداری صورتحسابهای خرید و فروش
– اقدامات لازم برای دریافت گواهینامه مالیات بر ارزشافزوده
– ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزشافزوده در مهلت مقرر
– پرداخت به موقع مبلغ مالیات بر ارزشافزوده هر دوره
در صورت نداشتن گواهینامه مالیات ارزشافزوده پیمانکار نمیتوان آن را در صورتوضعیت ارائه شده به کارفرما اعمال کند. اما به محض دریافت این گواهینامه از سازمان مالیات برارزشافزوده پیمانکار میتواند درخواست دریافت مبلغ مالیات و عوارض ارزشافزوده حتی در صورتوضعیتهای قبلی را نماید. به استناد بند «ب» ماده ۱۱ قانون مالیات مستقیم تاريخ تعلق مالیات ارزشافزوده در شرکتهای پیمانکاری در مورد ارائه خدمات، تاريخ صورتحساب يا تاريخ ارائه خدمات هر كدام كه مقدم باشد، حسب مورد خواهد بود. از آنجايي كه فعاليتهای پيمانكاری از مصاديق ارائه خدمات تلقی میشوند، لذا اينگونه موديان مكلفند به هنگام صدور صورتوضعيت نسبت به درج و وصول ماليات و عوارض ذيل صورتوضعيتهای صادره اقدام نمايند. بديهی است؛ در صورتی كه صورتوضعيتهای صادره، توسط كارفرما تعديل، ماليات و عوارض متعلقه نيز متناسب با تعديل انجام شده، تعديل خواهد گرديد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.