باید و نبایدهای پالایشگاه‌سازی

مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مطرح کرد باید و نبایدهای پالایشگاه‌سازی مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، گفت: اگر قیمت نفت‌خام تُنی ۷۵۰ دلار باشد قیمت بنزین در هر تن ۱۰۰۰ دلار است و ارزش‌افزوده و اشتغالزایی بیشتری نیز دارد. عباس کاظمی؛ در گفت‌وگو با ایلنا، با تأکید […]

مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مطرح کرد

باید و نبایدهای پالایشگاه‌سازی

مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، گفت: اگر قیمت نفت‌خام تُنی ۷۵۰ دلار باشد قیمت بنزین در هر تن ۱۰۰۰ دلار است و ارزش‌افزوده و اشتغالزایی بیشتری نیز دارد. عباس کاظمی؛ در گفت‌وگو با ایلنا، با تأکید بر لزوم ساخت پالایشگاه در کشور برای جلوگیری از واردات بنزین اظهار داشت: پالایشگاه برای کشور ارزش‌افزوده بالاتری نسبت به صادرات نفت‌خام ایجاد می‌کند. در حال‌حاضر حداقل قیمت بنزین در هر بشکه نسبت به نفت‌خام ۲۰ دلار بالاتر بوده و منطقی است که پالایشگاه بسازیم تا اینکه بنزین را وارد کنیم. وی افزود: مثلاً اگر قیمت نفت ۶۰ دلار باشد بنزین ۸۰ دلار است، بعبارت دیگر اگر قیمت نفت‌خام تنی ۷۵۰ دلار باشد قیمت بنزین در هر تن ۱۰۰۰ دلار است و ارزش‌افزوده و اشتغالزایی بیشتری نیز دارد، ضمن اینکه با ساخت پالایشگاه تکنولوژی وارد کشور می‌شود. بنابراین اگر پالایشگاه در داخل کشور ساخته شود در هر تن ۲۵۰ دلار ارزش‌افزوده ایجاد می‌شود. مدیر عامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، گفت: در حال‌حاضر مدیریت خاصی روی مصرف اعمال نمی‌شود، مهمترین اقدام برای کنترل مصرف توسعه حمل‌ونقل عمومی است، باید خودروها را اصلاح کنند و روش‌های اکودرایوینگ را توسعه دهند، اقدامی که تاکنون انجام نشده است، خودروسازان داخلی روی بهینه‌سازی کار نکردند و دولت هم روی حمل‌ونقل عمومی برقی سرمایه‌گذاری نکرده است، اگر سوخت حمل‌ونقل عمومی درون‌شهری و برون‌شهری روی برق باشد در مصرف سوخت مایع صرفه‌جویی خواهیم داشت. وی یادآور شد: ما هموراه دنبال عرضه هستیم در حالی که ابتدا باید مدیریت مصرف از سوی مصرف‌کننده صورت گیرد، دولت تاکنون نتوانسته مصرف لجام‌گسیخته را مدیریت کند و فقط نقش عرضه‌کننده را داشته، در حالی که مدیریت تقاضا باید دست مصرف‌کننده باشد، بازار مصرف هم شکل بگیرد. کاظمی؛ خاطرنشان کرد: دولت قیمت‌ها را تعیین می‌کند و همچنان مصرف بالا می‌رود، زمان کرونا مصرف کاهش یافته و رقم تولید به ۱۰۵ میلیون لیتر رسیده بود ما میزان قابل‌توجهی مازاد داشتیم که صادر می‌شد، اما اکنون دوباره افزایش مصرف را شاهدیم که باید این حجم از تقاضا به نحوی ساماندهی شود.

***

 

مدیرکل دفتر تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران

سدهای تهران توان تأمین آب کشاورزی را ندارند

مدیرکل دفتر تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران، گفت: با توجه به کاهش ۲۶۹ میلیون مترمکعبی ذخایر سدهای تهران، امکان تأمین آب کشاورزی برای پایین‌دست سدها وجود ندارد. به گزارش  مناقصه‌مزایده، محمد شهریاری؛ با اشاره به اینکه موجودی ذخایر سدهای پنج‌گانه تهران هم‌اکنون ۵۰۵ میلیون مترمکعب است، افزود: در روز مشابه سال گذشته میزان ذخایر ۷۷۴ میلیون مترمکعب بود که این رقم نشان از کاهش ۲۶۹ میلیون مترمکعبی ذخایر در سدهای پنج‌گانه تهران است. وی گفت: در حوضه آبریز سدهای تهران در فروردین ماه سال‌جاری فقط ۱۰ میلی متر بارش ثبت شده است که این رقم در مقایسه با عدد ۴۳٫۵ میلی متر متوسط بلند مدت بارش‌های استان تهران حدود ۷۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد. مدیرکل دفتر تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران، با اشاره به بودجه برفی که از زمستان سال گذشته ایجاد شده است، گفت: اگر بارش بهاری وجود نداشته باشد، برف‌های موجود تبدیل به روان آب نخواهد شد و مخازن سدهای تهران تغذیه نمی‌شوند. شهریاری؛ ادامه دا د: بخش عمده‌ای از ذخایر سدهای تهران صرف آب شرب می‌شود. بنابراین با توجه به شرایط موجود امکان تأمین آب برای بخش کشاورزی وجود ندارد. وی افزود: ما با اعمال سیاست‌های انقباضی می‌توانیم آب شرب ماه‌های آینده و تابستان را تأمین کنیم و البته سهم کوچکی هم به درختان پایین‌دست سدها خواهیم داد.