مبارزه با قاچاق و فساد نیازمند عزمی ملی است

یک کارشناس مسایل اقتصادی مبارزه با قاچاق و فساد نیازمند عزمی ملی است محمد‌صادق‌مشایخ با تأکید بر این‌که برخورد با فساد و قاچاق نیازمند عزم ملی است‌، گفت: متأسفانه مناطق آزاد کشور به جای سکوی صادرات دروازه واردات شده‌اند و ادغام وزارتخانه‌های صنعت‌ و بازرگانی نیز یکی از ضربه‌های محکم را به بخش تجارت کشور […]

یک کارشناس مسایل اقتصادی

مبارزه با قاچاق و فساد نیازمند عزمی ملی است

محمد‌صادق‌مشایخ با تأکید بر این‌که برخورد با فساد و قاچاق نیازمند عزم ملی است‌، گفت: متأسفانه مناطق آزاد کشور به جای سکوی صادرات دروازه واردات شده‌اند و ادغام وزارتخانه‌های صنعت‌ و بازرگانی نیز یکی از ضربه‌های محکم را به بخش تجارت کشور وارد کرده است.

یک کارشناس مسایل اقتصادی در گفت‌وگو با پانا با تأکید بر این‌که سرمایه‌گذاری و دارایی‌های یک کشور باید به خوبی محافظت شود‌، اظهار ‌کرد: ضعف نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور دیوان محاسبات‌، بانک مرکزی‌، محافظ‌های رسمی و اسمی و سایر نهاد‌ها موجب شده تا میلیارد‌ها دلار سرمایه و دارایی کشور مورد سوءاستفاده واقع شود.

وی با اشاره به سوءاستفاده‌هایی که در دولت‌های گذشته صورت گرفته است‌، افزود: طبیعی است که غارت اموال‌ و دارایی‌های کشور در غفلت سهوی یا عمدی نهادهای نظارتی و قوه‌قضاییه به وجود آمده است.

کارشناس مسایل اقتصادی اظهار‌ کرد: گمرک یا سایر نهادهای نظارتی بر ورود و خروج کالا باید پاسخگو باشند که چگونه حجم عظیمی از کالا بدون عبور از گذرگاه‌های رسمی وارد کشور می‌شود.

وی با اشاره به این‌که ماه گذشته خبری مبنی بر واردات ۱۹۰ میلیارد تومانی کالا بدون پرداخت عوارض گمرکی منتشر شده است‌، اظهار ‌کرد: طبیعی است هر کالایی باید از مبادی رسمی و با پرداخت عوارض و سود گمرکی وارد شود و باید با نظارت بر تمامی گذرگاه‌ها از ورود کالای قاچاق به کشور جلوگیری کرد.

مشایخ با انتقاد از عملکرد نامناسب مناطق آزاد در کشور‌، عنوان ‌کرد: متأسفانه مناطق آزاد کشور به جای سکوی صادرات دروازه واردات شده‌اند در مناظره‌ای که هفته جاری میان وزیر صنعت و رییس مناطق آزاد کشور صورت گرفت این موضوع مورد مجادله واقع شد.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی که در دولت‌های نهم‌ و دهم وجود داشت‌، اظهار‌ کرد: ادغام وزارتخانه‌های صنعت و بازرگانی یکی از ضربه‌های محکم را به تجارت کشور وارد کرده است و بخش بازرگانی که شخصیت تجاری کشور است با ادغام در وزارت صنعت مشکلات پیچیده‌ای را طی می‌کند.

مشایخ تصریح ‌کرد: وزارت بازرگانی در هر کشور نماد و شخصیت تجاری در هر کشور است اما با ادغام این وزارتخانه‌ها بخش بازرگانی به فراموشی سپرده شده است.

وی با انتقاد از عملکرد وزیر صنعت اظهار‌ کرد: در مناظره آقای ترکان و نعمت‌زاده، وزیر صنعت بر این موضوع تأکید کرد که ۳۲۵ شرکت در منطقه آزاد کیش مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند و با وجود اشراف به تخلفاتی که صورت می‌گیرد عملکرد مناسبی ندارند.

کارشناس مسایل اقتصادی تصریح ‌کرد: موازی کاری یا اختلالاتی که دستگاه‌های اجرایی با هم دارند موجب مشکلاتی می‌شود که نتیجه آن دامن فعالان اقتصادی و مردم می‌شود و بیکاری گسترده دامن مردم را خواهد گرفت.

وی با بیان این‌که مشکلات اجرایی و ساختاری موجب شده تا دسترسی به رانت برای برخی از افراد وجود داشته باشد بر ضرورت برخورد قوه قضاییه با تخلفات اداری و مالی و فساد تأکید کرد و افزود: طبیعی سوءاستفاده‌های مالی و فساد ضربه به پیکر اقتصاد است و باید با برخوردهای قهری از بروز این تخلفات جلوگیری کرد.

مشایخ با اشاره به اعلام رسمی خبر یک میلیارد دلار مشروب قاچاق اظهار‌ کرد: طبیعی است که کنترل قاچاق نیازمند عزم ملی در تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی کشور است و این امر بدون کنترل مرز‌ها و جلوگیری از تخلفاتی که در مبادی رسمی و غیررسمی صورت می‌گیرد میسر نخواهد بود.

وی با اشاره به تأکید مقام رهبری در سوزاندن کالای قاچاق مکشوفه اظهار ‌کرد: متأسفانه تردید اساسی در سوزاندن کالای قاچاق از خودرو تا لوازم خانگی وجود دارد اما تا زمانی که این اقدام عملی نشود قاچاقچی همچنان با جسارت کالای قاچاق وارد خواهد کرد بنابراین باید با جسارت در این زمینه عمل کرد چون ورود کالای قاچاق به کشور نتیجه‌ای جز بیکاری گسترده در کشور و حذف فرصت‌های شغلی کنونی به دنبال نخواهد داشت.

 

کارشناس مسایل اقتصادی با اشاره به اعلام خبری مبنی بر کشف ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کالای قاچاق در چند ماه ابتدایی سال جاری عنوان‌ کرد: متأسفانه تنها اخبار کشف قاچاق منتشر می‌شود اما خبری مبنی بر تعیین تکلیف کالای قاچاق منتشر نمی‌شود و متأسفانه به دستور مقام رهبری مبنی بر انهدام کالای قاچاق مکشوفه بی‌توجهی می‌شود.