پرورش اسب و تاخت و تاز به سوی رونق اقتصادی

پرورش اسب و تاخت و تاز به سوی رونق اقتصادی این روز‌‌ها که توسعه اقتصادی حرف اول در استان کرمان را می‌زند با رونق صنعت پرورش اسب گویی رقابتی نوین و جذاب در این حوزه شکل گرفته که مورد اقبال مردم و سرمایه‌گذاران نیز قرار دارد. به گزارش مهر، این روز‌‌ها اسب سواری در ردیف […]

پرورش اسب و تاخت و تاز به سوی رونق اقتصادی

این روز‌‌ها که توسعه اقتصادی حرف اول در استان کرمان را می‌زند با رونق صنعت پرورش اسب گویی رقابتی نوین و جذاب در این حوزه شکل گرفته که مورد اقبال مردم و سرمایه‌گذاران نیز قرار دارد.

به گزارش مهر، این روز‌‌ها اسب سواری در ردیف تفریح‌های مردم کرمان قرار گرفته و دیدن ماشین‌های حمل و نقل اسب در روزهای پایانی هفته در سطح شهر امری عادی است.

کرمان یکی از استان‌های باسابقه طولانی در زمینه پرورش اسب است و در سال‌های اخیر افزایش قابل توجه باشگاه‌های اسب سواری و مسابقات در رده‌های مختلف با اقبال قابل توجه مردم روبه‌رو شده است؛ به‌طوری‌که در اکثر محورهای گردشگری استان ده‌ها باشگاه و مرکز پرورش اسب راه‌اندازی شده است و در این میان رفسنجان در زمینه پرورش اسب، گوی سبقت را از سایر شهرستان‌های استان کرمان ربوده است.

هم اکنون نژادهای مختلف اسب در باشگاه‌ها و مراکز پرورش اسب استان کرمان وجود دارد به‌طوری‌که تنها در رفسنجان هم اکنون ۳ هزار رأس اسب اصیل در شرایط مطلوب نگهداری می‌شود و صنعت پرورش اسب در حال توسعه و پیشرفت است.

سابقه پرورش اسب در رفسنجان به یک قرن قبل باز می‌گردد و نژاد‌های مختلف از جمله عرب، دره شور، اسب کرد در این سال‌ها تلفیق شده‌اند و هم اکنون گونه‌ای بومی در این شهرستان در حال پرورش است که دارای کارنامه و ژنتیک خاص به خود است.

صنعت پرورش اسب در انتظار نگاه حمایتی مسؤولان

مسعوداسماعیلی یکی از فعالان پرورش اسب در رفسنجان محسوب می‌شود که در این زمینه می‌گوید: رفسنجان در واقع یکی از قطب‌های پرورش اسب در کشور است و مشخصه این شهرستان وجود اسب بومی منطقه است که در واقع تلفیقی از گونه‌های عرب، کرد و دره شور است و به عنوان یکی از اسبهای زیبا و مجلسی ایران محسوب می‌شود.

وی تصریح می‌کند: این نژاد ۵۰ سال تلاش و کوشش فعالان این عرصه را پشت سر خود دارد و در حال حاضر اکثر اسب‌های موجود در شهرستان بومی هستند.

وی می‌افزاید: در گذشته پرورش اسب تنها از روی نیاز انجام می‌شد اما در حال حاضر نژادهای‌های مختلف در ده‌ها باشگاه و مرکز در استان در حال پرورش بوده و پشتوانه خوبی در زمینه‌های مختلف در استان شکل گرفته است.

گرایش سرمایه‌گذاران به سمت مسابقات زیبایی و پرورش اسب

وی می‌افزاید: هم اکنون اسب در استان کرمان به صورت سنتی و صنعتی نگهداری می‌شود و در هر دو زمینه نیز شاهد موفقیت‌های مطلوبی هستیم و نکته این‌که هم‌اکنون پرورش اسب در رفسنجان به عنوان یک تخصص در حال پیگیری است و کمیته‌های مختلفی در زمینه‌های زیبایی، کورس، استقامت و حتی چوگان در حال فعالیت هستند.

این فعال پرورش اسب در رفسنجان همچنین از برگزاری مسابقه‌های زیبایی و شوی اسب در رفسنجان خبر می‌دهد که بسیار مورد علاقه قرار گرفته و از سراسر کشور در این مراسم‌‌ها شرکت می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: اقبال مردمی نیز به مسابقه‌های و شوهای اسب در رفسنجان زیاد است و به همین دلیل سرمایه‌گذاران بیش‌تری به سمت خرید و پرورش اسب تمایل پیدا کرده‌اند.

مهم‌ترین مشکل پرورش‌دهندگان اسب عدم خلوص نژادی است باید به سمت خلوص نژاد اسب رفسنجان گام‌برداریم و در نهایت بتوانیم این نژاد را به جایگاه برتر برسانیم اما در صورت اختلاط نژاد‌‌ها در این خصوص با مشکل جدی مواجه می‌شویم وی کار پرورش اسب را امری تخصصی می‌داند و می‌افزاید: پرورش سنتی اسب باید رفته‌رفته به سمت پرورش صنعتی و علمی پیش برود و در نهایت بعد از چند سال بتوانیم نژادی قابل اتکا در زمینه پرورش اسب داشته باشیم.

 

استان کرمان هر چند که از وجود نژادهای خالص اسب بومی بی‌بهره است اما سرمایه‌گذاری‌های گسترده صورت گرفته در خصوص پرورش این حیوان، افقی روشن را در زمینه توسعه پرورش نژادهای مختلف و بومی در مقابل فعالان این بخش قرارداده است.