دالاهو بهشت تاریخ و طبیعت

دالاهو بهشت تاریخ و طبیعت  دالاهو در استان کرمانشاه با زیبایی‌های منحصر به فرد طبیعی و آثار تاریخی و باستانی بهشت گمشده تاریخ و طبیعت کشور بوده اما آن‌گونه که باید معرفی نشده است. به گزارش مهر، دالاهو نام شهرستان و منطقه‌ای سرسبز با آب‌های خروشان در استان کرمانشاه است که در کنار طبیعت بی‌نظیر، […]

دالاهو بهشت تاریخ و طبیعت

 دالاهو در استان کرمانشاه با زیبایی‌های منحصر به فرد طبیعی و آثار تاریخی و باستانی بهشت گمشده تاریخ و طبیعت کشور بوده اما آن‌گونه که باید معرفی نشده است.

به گزارش مهر، دالاهو نام شهرستان و منطقه‌ای سرسبز با آب‌های خروشان در استان کرمانشاه است که در کنار طبیعت بی‌نظیر، وجود آثار تاریخی و باستانی منحصربه‌فرد از دوران مختلف همچون صدر اسلام این منطقه را ممتاز کرده است.

دالاهو با مرکزیت شهر «کرند غرب» در غرب کرمانشاه قرار داشته و با ۱۹۰۰ کیلومتر مساحت و ۱۵۴ روستا، ۵۴ هزار نفر جمعیت را در خود جای‌داده است.

دالاهو از نام کوهی گرفته‌شده و طبق نظر اهالی بومی منطقه این اسم تلفیقی از دو واژه «دال» و «آهو» است، واژه‌هایی در گویش کُردی و لکی که تقریباً در آن منطقه رایج است. دال به معنای عقاب بوده و آن‌گونه که پیداست عقاب‌‌‌ها و آهوان بسیاری در این کوه وجود داشته و به همین دلیل نام این کوه بلند را دالاهو گذاشتند.

اهالی منطقه دالاهو از طوایف گوران کرندی، باباجانی و بان زرده و نژاد کرد با گویش کُردی است البته ساکنان با گویش لکی و… هم در این منطقه وجود دارند که در اقلیت هستند.

دالاهو از منظر اکوتوریسم یکی از شهرستان‌های زیبای ایران است و می‌توان ادعا کرد که طبیعتی به زیبایی شمال ایران در منطقه دالاهو وجود دارد که حقیقتاً تا به این لحظه هم ناشناخته مانده است.

ریجاب برگی زیبا از دفتر طبیعت کرمانشاه

 یکی از بهترین مناطق که پتانسیل باستانی و اکوتوریسم دارد، ریجاب و درواقع همان «ریژآو» به معنای ریزش آب است، چراکه آب در این منطقه به فراوانی یافت می‌شود.

قلعه یزدگرد، اثری شگفت‌انگیز بر فراز کوه دالاهو

بعدازآن به قلعه یزدگرد می‌رسیم، یکی از شگفت‌انگیز‌‌ترین و مرموز‌‌ترین قلعه‌های عصر ساسانیان؛ که حقیقتاً هنوز باستان‌شناسان و آنان که دستی در کار دارند به رمز و رموز آن پی نبرده‌اند و فعلاً ناشناخته است.

اگر قصد داشته باشید به قلعه یزدگرد سر بزنید از طبیعت‌گردی بی‌نصیب نخواهید ماند. مسیر دسترسی به این قلعه تاریخی از جنگل‌های سرسبز بلوط می‌گذرد و برای رسیدن به آن باید کوه‌پیمایی کرد تا در مکانی مرتفع به قلعه یزدگرد رسید.

آبشار پیران (ریجاب) جلوه‌ای شگفت‌انگیز از زیبایی‌های طبیعت

بعد از قلعه یزدگرد، آبشار پیران در این منطقه چشم‌نوازی می‌کند که همه گردشگران از دیدن این آبشار انگشت‌به‌دهان مانده و از این‌همه زیبایی متحیر از قدرت خالق هستی می‌شوند. آبشار پیران منحصربه‌فرد است و در سراسر ایران نظیر ندارد.

به آرامگاه «بابا یادگار» می‌رسیم. این آرامگاه مربوط به یکی از زاهدان نامدار است اما برخلاف نامی که دارد «بابا یادگار» حتی تشکیل خانواده هم نداده و فرزندی نداشته است با این حال در میان اهالی منطقه به بابایادگار معروف است.

آبعدازآن به مسجد عبدا… بن عمر می‌رسیم، یکی از تاریخی‌‌‌ترین مساجد صدر اسلام که ساخت این مسجد را به عبدا…‌بن‌عمر فرزند خلیفه دوم نسبت می‌دهند و مسجدی تک مناره به شمار می‌آید.

وجود آثاری از عصر ساسانیان در دل دره سرخه لیزه

در منطقه دالاهو دره توریستی «سرخه‌لیزه» را داریم که آثاری از عصر ساسانیان را در خود جای‌ داده و در ۲۵ کیلومتری شهر سرپل ذهاب است. در کنار این دره قلعه‌ ساسانیان وجود دارد که شاید اکثریت مردم استان از وجود آن بی‌خبر باشند.

 

از دیگر مناطق بسیار زیبا در نزدیکی دالاهو، طاق‌گرا است. این طاق از سالم‌‌‌ترین آثار باستانی ایران است که نظرات مختلفی در مورد قدمت و پیشینه آن وجود دارد، عده‌ای طاق‌گرا را به عصر ساسانی نسبت می‌دهند و عده‌ای نیز آن را متعلق به اشکانیان می‌دانند.