نیم قرن بلاتکلیفی یکی از بزرگ‌ترین معادن فسفات کشور

نیم قرن بلاتکلیفی یکی از بزرگ‌ترین معادن فسفات کشور رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه‌وبویراحمد می‌گوید: هرچند پروانه بهره‌برداری از معدن فسفات چرام صادر شد، ولی تاکنون هیچ‌گونه عملیات معدن کاری انجام نشده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ داریوش‌دیودیده با بیان این‌که سرمایه‌گذار به مدت ۵ سال قرار بود معدن را وارد مدار تولید […]

نیم قرن بلاتکلیفی یکی از بزرگ‌ترین معادن فسفات کشور

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه‌وبویراحمد می‌گوید: هرچند پروانه بهره‌برداری از معدن فسفات چرام صادر شد، ولی تاکنون هیچ‌گونه عملیات معدن کاری انجام نشده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ داریوش‌دیودیده با بیان این‌که سرمایه‌گذار به مدت ۵ سال قرار بود معدن را وارد مدار تولید کند گفت: این سرمایه‌گذار نه تنها هیچ کاری نکرد بلکه فرصت را از رقبا گرفت.

وی افزود: بی تفاوتی سرمایه‌گذار نسبت به اجرای طرح موجب شد اوایل سال جاری این سرمایه‌گذار بومی خلع ید شود

دیودیده با بیان این‌که شرکت دولتی کوثر یکی از متقاضیان جدید و جایگزین شرکت قبلی برای بهره‌برداری از معدن فسفات است، تصریح کرد: این سازمان به صورت جد پیگیر است تا از طریق این شرکت در صورت موافقت، فسفات چرام را راه‌اندازی کند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه‌وبویراحمد گفت: تا یک ماه آینده تکلیف نهایی انعقاد با این شرکت مشخص می‌شود.

در آخرین مطالعات به عمل آمده، برآورد معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸٫۵ تا ۹ درصد است و به گفته کارشناسان این معدن از نظر میزان ذخیره و عیار بالا در کشور منحصربه‌فرد است.

ارز آوری و سوددهی بالای این طرح اقتصادی و تولیدی و برگشت سریع سرمایه از دیگر مزیت‌های این معدن است.

چرخه تولید این معدن ارزشمند شامل کانی آرایی، تولید انواع اسید‌ها و کودهای شیمیایی کامل شود. این معدن هم اکنون در لیست طرح‌های ۱۵ گانه آمایش صنعتی و معدنی استان قرار دارد و یکی از طرح‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان به شمار می‌رود. دسترسی به محورهای ارتباطی اهواز به شیراز و نزدیکی به بنادر خلیج‌فارس از مهم‌ترین ویژگی‌های معدن فسفات چرام است.

در صورت بهره‌برداری از معدن فسفات چرام براساس گواهی تجهیز برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای بیش از یک هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم شغل ایجاد می‌شود.

معدن فسفات چرام یکی از بزرگ‌ترین معادن فسفات کشور، نیم قرن است بدون هیچ‌گونه پیشرفت کاری، تنها نگاه حسرت‌آمیز رهگذران به خود جذب کرده است.

 

مطالعه این معدن از اوایل دهه ۴۰ آغاز و در سال ۱۳۸۹ پروانه بهره‌برداری آن برای بخش خصوصی صادر شد.