براساس آمار ۵ ماهه گمرک حجم تجارت خارجی غیرنفتی ۳۵٫۸ میلیارد دلار شد براساس تازهترین آمار گمرک، میزان تجارت خارجی غیرنفتی ایران در ۵ ماه سالجاری از مرز ۳۵ میلیارد و ۸۱۷ میلیون دلار گذشت. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، در مدت ۵ ماهه اول سالجاری صادرات غیرنفتی کشورمان با […]
براساس آمار ۵ ماهه گمرک
حجم تجارت خارجی غیرنفتی ۳۵٫۸ میلیارد دلار شد
براساس تازهترین آمار گمرک، میزان تجارت خارجی غیرنفتی ایران در ۵ ماه سالجاری از مرز ۳۵ میلیارد و ۸۱۷ میلیون دلار گذشت.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، در مدت ۵ ماهه اول سالجاری صادرات غیرنفتی کشورمان با ۱۰٫۲۲ درصد افزایش به ۱۹ میلیارد و ۱۰۸ میلیون دلار رسید. این میزان در سال گذشته ۱۷ میلیارد و ۳۳۶ میلیون دلار بود.
همچنین واردات کشورمان به مرز ۱۶ میلیارد و ۷۰۹ میلیون دلار رسید که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل دو و ۸۵ درصد کاهش نشان میدهد.
اقلام عمده صادرات
در ۵ ماهه اول سالجاری میعانات گازی عمدهترین کالای صادراتی کشورمان بود. در این مدت ۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار میعانات گازی به سایر کشورها صادر شد که البته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹٫۲۱ درصد کاهش داشت. گازهای طبیعی مایع شده نیز با یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد و پس از آن به ترتیب گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با ۶۹۳ میلیون دلار، روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین با ۵۸۶ میلیون دلار و پروپان مایع شده با ۵۷۴ میلیون دلار قرار دارند. همچنین در مدت یادشده ۷ میلیارد و ۴۶۲ میلیون دلار انواع کالای پتروشیمی صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل صادرات کالاهای پتروشیمی۲۵٫۳ صدم درصد رشد نشان میدهد و این کالاها در میان سایر گروههای کالایی بیشترین سهم از ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص دادهاند بهطوری که ۳۹٫۰۵ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشورمان به پتروشیمیها اختصاص دارد. سهم سایر کالاها به استثنای پتروشیمی و میعانات گازی از کل صادرات غیرنفتی کشورمان در ۵ ماهه سالجاری ۴۳٫۸۴ صدم درصد بود و در این مدت ۸ میلیارد و ۳۷۶ میلیون دلار انواع کالا به استثنای میعانات گازی و پتروشیمی صادر شده است. صادرات سایر کالاها هم در این مدت ۷٫۸۶ درصد رشد داشته است.
اقلام عمده واردات
اقلام عمده وارداتی طی ۵ ماهه نخست سال ۱۳۹۵ به ترتیب شامل برنج به ارزش ۴۷۶ میلیون دلار، ذرت دامی ۴۱۷ میلیون دلار، لوبیای سویا ۴۱۳ میلیون دلار، قطعات منفصله خودرو به ارزش ۳۴۹ میلیون دلار و انواع وسایل نقلیه به ارزش ۲۸۴ میلیون دلار بوده است. براساس این گزارش، طی مرداد ماه سالجاری توسط شرکت تعاونیهای مرزنشینان بنا به مصوبه هیأت وزیران به میزان ۳۹۸ تن برنج وارد کشور شد.
خریداران عمده کالاهای ایرانی
چین همچنان بزرگترین خریدار کالاهای ایرانی است و در پنج ماهه ابتدایی سالجاری حجم صادرات غیرنفتی کشورمان به چین به ۳ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار رسید که البته ۲٫۶۹ درصد رشد داشته است. پس از چین به ترتیب امارات متحده عربی با دو میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلار، عراق با دو میلیارد و ۴۸۵ میلیون دلار، ترکیه با دو میلیارد و ۲۵۱ میلیون دلار و جمهوری کره با یک میلیارد و ۷۴۱ میلیون دلار قرار دارند. صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای ترکیه و کرهجنوبی نیز در این مدت افزایش داشته، اما صادرات غیرنفتی ایران به امارات متحده عربی ۱۵٫۸۳ صدم درصد و عراق ۲٫۱۵ درصد کاهش داشته است.
کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران
آمار تجارت خارجی کشورمان در ۵ ماهه ابتدایی سالجاری از افزایش واردات کالاهای ساخت کشور آلمان حکایت دارد به نحوی که صادرات آلمان به ایران در این مدت ۲۹٫۲۳ درصد افزایش داشته و حجم واردات ایران از آلمان به ۹۳۸ میلیون دلار رسید. با این حال آلمان پنجمین صادرکننده بزرگ کالا به ایران بهشمار میرود و رتبههای اول تا چهارم به ترتیب به کشورهای چین با ۳ میلیارد و ۸۶۳ میلیون دلار، امارات متحده عربی با دو میلیارد و ۸۶۲ میلیون دلار، جمهوری کره با یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و ۷۷ میلیون دلار اختصاص دارد که البته روند واردات کشورمان از این کشورها کاهشی بوده و به ترتیب ۱۱٫۵۱ درصد، ۲۱٫۱۹ درصد، ۱۸٫۷۵ درصد و ۱۶٫۳۲ درصد واردات کشورمان از این کشورها در ۵ ماهه ابتدایی سالجاری کاهش داشته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.