خوداتکایی در صنعت برق به اوج رسید

خوداتکایی در صنعت برق به اوج رسید وزارت نیرو در ۳ سال دولت یازدهم توانسته مسیر خوداتکایی در بخش‌های مختلف خود به‌ویژه صنعت برق را گسترش دهد به‌طوری که ظرفیت نیروگاهی کشور به ۷۵ هزار و ۱۹۹ مگاوات رسیده و برق‌رسانی به روستاهای بالای ۱۰ خانوار تا پایان امسال به سرانجام می‌رسد. به گزارش ایلنا، […]

خوداتکایی در صنعت برق به اوج رسید

وزارت نیرو در ۳ سال دولت یازدهم توانسته مسیر خوداتکایی در بخش‌های مختلف خود به‌ویژه صنعت برق را گسترش دهد به‌طوری که ظرفیت نیروگاهی کشور به ۷۵ هزار و ۱۹۹ مگاوات رسیده و برق‌رسانی به روستاهای بالای ۱۰ خانوار تا پایان امسال به سرانجام می‌رسد.

به گزارش ایلنا، وزارت نیرو اعلام کرده که کم‌ترین تأثیر از تحریم‌های تحمیلی سال‌های گذشته به این وزارتخانه رسیده و خوداتکایی صد درصدی در عرصه‌های مهم خدمات برق همچنان ادامه دارد.

به گفته «حمید چیت‌چیان» وزیر نیرو، بیش از ۹۰ درصد فن‌آوری مورد نیاز بخش برق کشور در داخل تولید می‌شود و این سبب شده تا ایران از این نظر در میان ۷ کشور برتر جهان قرار گیرد.

ژاپن، چین، ایتالیا، آلمان، فرانسه و آمریکا کشورهای پیشرو در زمینه تأمین برق خود به شمار می‌روند.

با این همه، ایران اسلامی به دلیل وسعت زیاد، توزیع خاص جمعیت، رویارویی با مسأله خشکسالی، اهمیت مقوله توسعه پایدار و همچنین استهلاک سرمایه و تجهیزات، همواره به سرمایه‌گذاری بیش‌تر در صنعت آب و برق نیازمند است.

با نگاهی به وضعیت صنعت برق در۳ سال گذشته از زمان آغاز به‌کار دولت یازدهم در می‌یابیم که صنعت برق به عنوان صنعت زیربنایی نقش مهمی در توسعه اقتصادی و رفاه جوامع دارد.

کمبود سرمایه‌گذاری در صنعت برق کشور، هزینه زیاد واحدهای تولیدی و نقش این واحد‌ها در تأمین برق، ایجاب می‌کند که همواره ساخت نیروگاه‌های جدید و سرویس و نگهداری واحد‌های قدیمی با دقت و برنامه‌ریزی درست تر و روزآمدتر صورت گیرد.

کمبود ظرفیت تولیدی نیروگاه‌های کشور، اثرهای نامطلوبی مانند خاموشی برق را در پی دارد که ضربات جبران‌ناپذیری به پیکره اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور وارد می‌کند.

 

در کنار این امر، باید توجه داشت که توسعه شبکه‌های انتقال و توزیع برق متناسب با ظرفیت‌سازی نیروگاهی یک نیاز ضروری به شمار می‌رود.