صادرات محصولات بیوتکنولوژی ایران به اروپا

ستاری اعلام کرد صادرات محصولات بیوتکنولوژی ایران به اروپا معاون علمی فن‌آوری رییس‌جمهور گفت: برنامه‌ریزی لازم برای صادرات محصولات بیوتکنولوژی ایران به کشورهای اروپایی صورت گرفته و در آینده نزدیک این محصولات صادر می‌شود. به گزارش ایرنا، سورناستاریريال در بازدید از یک شرکت دارویی واقع در گرمدره با بیان این‌که ایران در حوزه بیوتکنولوژی دارای […]

ستاری اعلام کرد

صادرات محصولات بیوتکنولوژی ایران به اروپا

معاون علمی فن‌آوری رییس‌جمهور گفت: برنامه‌ریزی لازم برای صادرات محصولات بیوتکنولوژی ایران به کشورهای اروپایی صورت گرفته و در آینده نزدیک این محصولات صادر می‌شود.

به گزارش ایرنا، سورناستاریريال در بازدید از یک شرکت دارویی واقع در گرمدره با بیان این‌که ایران در حوزه بیوتکنولوژی دارای ظرفیت‌های فراوانی است، میزان سوددهی محصولات بیوتکنولوژی بیش از ۴۰ درصد است.

**تلاش دولت برای توسعه کسب و کارهای نوین

معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهوری با تأکید بر این‌که دولت تلاش می‌کند تا کسب و کارهای نوین در کشور توسعه یافته و تقویت شود، گفت: اکنون بیش از ۹۸ درصد داروهای تولید شده در داخل کشور مربوط به بخش بیوتکنولوژی می‌شود.

**کاهش قیمت با تولید داروهای بیوتک

ستاری با اشاره به این‌که داروهای بیوتک خارجی دارای قیمت و ارزش‌افزوده بالایی هستند، گفت: با تولید این قبیل دارو‌ها در داخل کشور قیمت برای مصرف‌کننده تا میزان یک هفتم کاهش پیدا می‌کند، از این رو صرفه اقتصادی بالایی برای مردم و کشور خواهد داشت.

وی افزود: از گذشته تاکنون دانشجویان و انجمن‌های علمی فراوانی در کشور فعالیت می‌کنند و قدیمی‌‌ترین انجمن علمی کشور نیز در این راستا دستاوردهای ارزشمندی داشته است.

این مسؤول اضافه کرد: بحث تجاری‌سازی محصولات از موضوعات جدی است که در دستور کار قرار دارد چراکه در دو سال اخیر صادرات محصولات با جدیت بیش‌تری دنبال شده است.

**صادرات دارو به کشورهای مختلف

ستاری با اشاره به قابلیت‌های بالای حوزه بیوتکنولوژِی در حوزه تجهیزات و دارو، افزود: به تازگی ۵ نوع دارو به کشورهای روسیه و قزاقستان صادر و در مجموعه سی‌ای‌اس ثبت شده است.

وی عنوان کرد: اکنون ۹ دارو در عراق در حال ثبت است و به کشورهای اطراف نیز صادرات انجام می‌شود همچنین در دو ماه اخیر توافق نامه‌هایی در این رابطه برای ایجاد سایت مشترک در مالزی و ترکیه منعقد شده است.

معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهوری گفت: برای شرکت‌های ما هم این موضوع کاملاً جدیدی است چرا که در هر حوزه‌ای باید کارآزمایی بالینی انجام بشود و نیازمند استاندارد‌های خاص است به این دلیل که تاکنون با این فضا در بحث صادرات آشنایی نداشتیم.

وی افزود: میزان افزایش حجم صادرات نشان‌دهنده بازار فوق‌العاده در داخل و خارج از کشور است.

ستاری گفت: صندوق زیست فن‌آوری در مجموعه معاونت علمی فن‌آوری فعال شده که شرکت‌های نو پا را تحت پوشش قرار می‌دهد همچنین صندوق نوآوری نیز که از گذشته وجود داشته این حمایت‌ها را انجام می‌دهد که امید است توسعه پیدا کند.

وی خاطر نشان کرد: استان البرز در حوزه تولید داروهای بیوتک شرکت‌های بزرگ داروسازی را در خود جای داده است.

 

این مسؤول گفت: تقریباً بزرگ‌ترین شرکت‌های دارو‌سازی کشور در استان البرز هستند از این رو پتانسیل‌های بسیار بالایی در این استان وجود دارد.