درآمدزایی ۳۵ میلیارد دلاری از ۸۳۰ میلیارد بشکه نفت موجود در ایران

 وزیر نفت اعلام کرد درآمدزایی ۳۵ میلیارد دلاری از ۸۳۰ میلیارد بشکه نفت موجود در ایران روح مجلس از جو سازی علیه درباره قراردادهای نفتی خبر نداشت  وزیر نفت بر ضرورت افزایش ضریب بازیافت نفت در بسیاری از مخازن کشور تأکید کرد و گفت: همان‌طور که توسعه میدان‌های مشترک مهم است، ازدیاد برداشت نفت نیز […]

 وزیر نفت اعلام کرد

درآمدزایی ۳۵ میلیارد دلاری از ۸۳۰ میلیارد بشکه نفت موجود در ایران

روح مجلس از جو سازی علیه درباره قراردادهای نفتی خبر نداشت

 وزیر نفت بر ضرورت افزایش ضریب بازیافت نفت در بسیاری از مخازن کشور تأکید کرد و گفت: همان‌طور که توسعه میدان‌های مشترک مهم است، ازدیاد برداشت نفت نیز واجب است.

 به گزارش شانا، بیژن زنگنه در جلسه اداری شورای استان بوشهر پس از شنیدن نظرات برخی مدیران استان اظهارکرد: افزایش ضریب بازیافت نفت اگر صورت نگیرد، سرمایه ملی ما زیرزمین از بین می‌رود.

وی گفت: هم‌اکنون ۸۳۰ میلیارد بشکه نفت کشف شده در ایران وجود دارد که یک درصد افزایش ضریب بازیافت آن، به افزایش ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون بشکه‌ای برداشت نفت منجر می‌شود که با قیمت نفت ۴۰ تا ۴۲ دلاری برای هر بشکه، حدود ۳۵ میلیارد دلار درآمدزایی برای کشور به همراه خواهد داشت. زنگنه یادآور شد: ما حق نداریم این منابع را از دست بدهیم.

پارس‌جنوبی، تأمین‌کننده ٥٠ درصد گاز تولیدی کشور

وزیر نفت به افزایش تولید گاز در پارس‌جنوبی اشاره کرد و با بیان این که میزان تولید روزانه گاز از ۲۴۰ میلیون متر مکعب در ابتدای دولت یازدهم به بیش از۳۷۰ میلیون مترمکعب در حال حاضر رسیده است، تصریح‌کرد: میدان گازی پارس‌جنوبی هم‌اکنون ۵۰ درصد گاز تولیدی کشور را تأمین می‌کند.

زنگنه برجام را یکی از کارهای بزرگ دولت در حوزه اقتصادی و سیاسی عنوان‌کرد و افزود: با اجرای برجام علاوه بر تسهیل در فروش نفت، امکان وصول پول حاصل از فروش آن نیز فراهم و دسترسی به تجهیزات توقیف شده نیز میسر شد.

وی به جلسه غیرعلنی اخیر مجلس شورای اسلامی درباره مدل جدید قراردادهای نفتی اشاره کرد و گفت: در حالی که عده‌ای اعلام کردند، نمایندگان قراردادهای نفتی را محکوم کرده‌اند، روح مجلس از این خبرپراکنی‌ها اطلاعی نداشت و قریب به اتفاق نمایندگان نسبت به توضیحات ارایه شده نظر مثبتی داشتند.

 زنگنه خاطرنشان‌کرد: عده‌ای ابتدا گفتند سرمایه‌گذاران این قرارداد‌ها را امضا نمی‌کنند، اما هم‌اکنون که شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران اظهار تمایل کرده‌اند، همان عده سعی دارند نشان دهند که این قرارداد‌ها خوب نیست و می‌خواهند با فضاسازی، ایران را بی‌ثبات جلوه دهند.

امنیت و ثبات ایران، نقطه قوت اقتصاد کشور برای جذب سرمایه

وزیر نفت با بیان این‌که هم‌اکنون کشوری در منطقه وجود ندارد که به اندازه ایران امنیت و ثبات داشته باشد، نقش مقام معظم رهبری را به عنوان فرمانده نیروهای مسلح برای امنیت کشور تعیین‌کننده دانست و گفت: وقتی در کشوری ثبات وجود داشته باشد، علاوه بر شرکت‌های داخلی و جذب سرمایه مردمی امکان جذب سرمایه خارجی هم میسر می‌شود.

وی تصریح کرد: اتکای اصلی ما در رشد و توسعه اقتصادی، به مردم و باورمان است، اما در این مسیر باید از سرمایه‌های خارجی استفاده کرد و اقتصاد آن‌ها را نیز باید به خود وابسته کنیم.

زنگنه به مقوله امید در جامعه اشاره کرد و با بیان این که جامعه ناامید نمی‌تواند کاری انجام دهد، افزود: هر کسی امید مردم را تضعیف کند، همسو با کسانی حرکت کرده است که نمی‌توانند اقتدار ایران را ببینند.

وی با بیان این‌که همه عوامل برای یک جهش اقتصادی در کشور آماده است، تأکیدکرد: ناامید نباشید چون با امید می‌توان به همه اهداف رسید و برای رسیدن به این اهداف باید سرسختانه کار کرد.

وی در ادامه به‌کارهای مهم انجام شده دولت یازدهم اشاره کرد و با بیان این‌که کارهای بزرگی در بخش‌های مختلف اقتصادی و غیراقتصادی انجام شده، به مقوله تورم پرداخت و خاطرنشان‌کرد: من با سابقه بیش از ٢٠ سال در بخش اجرایی گمان نمی‌کردم بتوان تورم را مهار کرد، تورمی که بیش از ٤٠ درصد بود و هم‌اکنون تک‌رقمی شده است.

وزیر نفت در ادامه به کاهش درآمدهای نفتی ناشی از کاهش قیمت نفت اشاره کرد و یادآور شد: همزمان با کاهش قیمت نفت، عده‌ای عنوان کردند ایران نباید تولید نفت خود را افزایش دهد چون منجر به کاهش بیش‌تر قیمت خواهد شد که البته من با این موضوع موافق نبودم و اعلام کردم حتی اگر قیمت نفت به ٢٠ دلار برسد، ایران باید سهمش را از بازار نفت پس بگیرد.

 اولویت‌بندی نیاز‌ها با توجه به محدودیت منابع مالی

وزیر نفت که در ابتدای این جلسه به استماع گزارش برخی از مدیران استان بوشهر و خواسته‌های آن‌ها پرداخت، خواستار تدوین بسته‌ای از کارهای توسعه‌ای مورد نیاز شد و گفت: خواسته‌های شما را در خصوص تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای، دانشکده نفت، تربیت و توجه به نیروی انسانی و… قبول دارم اما با توجه به محدودیت منابع، باید متناسب با اولویت‌ها اقدام کنیم.

وی همچنین به اختصاص بخشی از درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفتخیر اشاره کرد و گفت: در این زمینه با وجود محدودیت‌های منابع مالی، تلاش‌ها و اقدام‌های زیادی صورت گرفته است.

 زنگنه درباره ضرورت اولویت‌بندی خواسته‌ها به ذکر نمونه‌ای پرداخت و با بیان این‌که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم ١٧ فاز پارس‌جنوبی در حال اجرا بود و به سرعت دستور اولویت‌بندی فاز‌ها را دادم، یادآور شد: البته این موضوع بازتاب خوبی نداشت، اما به دلیل محدودیت منابع این کار انجام شد و هم‌اکنون شاهد افزایش ١٥٠ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز از فازهای اولویت‌دار پارس‌جنوبی هستیم.

وی توسعه منابع انسانی را اولویت نخست این استان عنوان کرد و با اشاره به مشکلات کارکنان اقماری در عسلویه گفت: از بعد اجتماعی و عقلانی خانواده بسیار ارزشمند است و اگرچه در برخی بخش‌ها مانند سکوها، دوری کارکنان از خانواده‌هایشان اجتناب‌ناپذیر است اما باید حتی‌الامکان کارکنان از نعمت حضور خانواده‌های خود در کنارشان برخوردار باشند.

 

در ابتدای حضور وزیر نفت در جلسه اداری شورای استان بوشهر، گزارش‌هایی از سوی نمایندگان مردم بوشهر و تنگستان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان دشتستان، مدیرکل آموزش و پرورش و مدیرکل ورزش و جوانان و رؤسای برخی دانشگاه‌های این استان ارایه شد.