محمد قره داغلی- در نشستی که بین تشکلها و فعالان حوزه معدن استان مرکزی با حضور رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی و معاون اکتشافات معدنی سازمان زمینشناسی و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در اراک برگزار شد، به مسایلی نظیر مشکلات معدنکاری، فرصتهای معدنی و جاذبههای زمینشناسی این استان مورد […]
محمد قره داغلی- در نشستی که بین تشکلها و فعالان حوزه معدن استان مرکزی با حضور رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی و معاون اکتشافات معدنی سازمان زمینشناسی و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در اراک برگزار شد، به مسایلی نظیر مشکلات معدنکاری، فرصتهای معدنی و جاذبههای زمینشناسی این استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت معاون وزیر صنعت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: اکتشاف کانسارها یا ذخایر معدنی پنهان در مناطق مختلف کشور در دستور کار سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی قرار دارد.
محمدتقیکرهای با اشاره به ظرفیتهای معدنی استان مرکزی، اظهار داشت: در بخشهای جنوبی و شمالی استان مرکزی با توجه به ظرفیتهای معدنی این مناطق برنامههای اکتشاف معدنی جدیدی مدنظر بوده و ایجاد ایستگاه اکتشاف در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر صنعت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: حداقل ۱۰ نقطه شاخص زمینشناسی در استان مرکزی شامل غارهای خاص و منحصر به فرد و… با ظرفیت ایجاد ژئوپارک و ژئوتوریسم وجود دارد که در راستای بهرهگیری از این استعدادها باید ایچاد ژئوپارک و راهاندازی ژئوتوریسم مدنظر قرار گیرد.
وی بیان داشت: در هفته دولت مقرر شد بازدید از استان مرکزی به عنوان یک استان پر استعداد از نظر ظرفیتهای معدنی صورت گیرد و ظرفیتهای معدنی این منطقه را مورد بررسی قرار دهیم تا از پتانسیلهای معدنی استان به نحو مناسب بهرهگیری شود.
کرهای گفت: استان مرکزی از نظر ذخایر معدنی رتبه ۱۴ کشور را دارد و از نظر برداشتهای معدنی نیز رتبه دهم را دارا است و تاکنون بیش از یک میلیارد تن ذخیره معدنی در این استان کشف شده است.
معاون وزیر صنعت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از ظرفیتهای معدنی غیرفلزی استان مرکزی ذخیرههای معدنی سنگ از جمله سنگ تراورتن و ساختمانی است که در منطقه محلات و نیمور برداشت میشود و با توجه به ظرفیت صادراتی این نوع سنگ باید بیش از پیش به این حوزه توجه شود.
وی تصریح کرد: در حوزه اکتشافات معدنی باید به سمت بهکارگیری فنآوریهای نوین و تجهیزات مدرن پیش رویم تا بهرهوری در این زمینه افزایش یابد.
وجود ۹۳۰۰ معدن در کشور
همچنین در ادامه معاون اکتشافات معدنی سازمان زمینشناسی کشور گفت: هم اکنون ۹۳۰۰ معدن در کشور با ظرفیت ذخیره قطعی سالانه ۴۷ میلیارد تن و ظرفیت احتمالی ۶۰میلیارد تن فعال هستند.
بهروزبرنا افزود: ۴۸تیپ کانیسازی در دنیا شناخته شده که ۳۳تیپ آن در ایران است وجود دارد و همچنین ایران وارث یک هزار و ۲۰۰ معدن شدادی (قدیمی و رهاشده) است.
وی با اشاره به فعالیت سازمان زمینشناسی کشور افزود: سازمان زمینشناسی به عنوان متولی علوم زمین یک سازمان حاکمیتی است که در عرصه مختلف زمین شانسی در سطح کشور فعالیت دارد.
معاون اکتشافات معدنی سازمان زمینشناسی کشور با اشاره به عمر ۵۰ساله این سازمان گفت: باتوجه به اینکه این سازمان در مقایسه با عمر زمینشناسی ۲۵۰ساله در دنیا جوان است اما در میان ۱۸۰سازمان زمینشناسی در دنیا جزو سازمانهای زمینشناسی برتر هستیم.
برنا بیان داشت: رویکرد سازمان زمینشناسی کشور از دو دهه گذشته تغییر کرده و به اکتشافات نوین دست یافته است بهطوری که در حال حاضر بیش از ۹۰درصد نقشههای یک زمینشناسی کشور به اتمام رسیده است و به سیستم ژئوشیمی هم ورود پیدا کردهایم.
وی ادامه داد: سازمان زمینشناسی کشور به سیستم پردازش و تجهیزات بومی مجهز شده و این افتخاری برای کشور است که میتواند جایجای این سرزمین را با فواصل پروازی ۲۵۰کیلومتر با چندین روش مورد بررسی قرار دهد.
معاون اکتشافات معدنی سازمان زمینشناسی کشور اضافه کرد: این مهم از سال ۸۱ آغاز شده و در برخی از استانهای کشور به عنوان مناطق اولویت دار شکل گرفت.
برنا گفت: با ۸ لایه اطلاعاتی تاکنون ۱۵هزار محدوده زمینشناسی در کشور شناسایی و کارهای موضوعی روی آن انجام شده و سازمان زمینشناسی ۲۱گواهی کشف دریافت کرده است.
معاون اکتشافات معدنی سازمان زمینشناسی کشور افزود: سازمان زمینشناسی به دنبال اکتشافات تکمیلی نیست، چرا که معتقدیم بسیاری از بخشهای خصوصی توانمند در کشور در حال شکلگیری است که میتواند در این زمینه فعال شود و سازمان زمینشناسی بعد از مرحله شناسایی و پیجویی شرکتهای بخش خصوصی کار را ادامه دهد.
۱۲۸نوع ذخیره معدنی در استان مرکزی شناسایی شده است
در پایان رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: در حال حاضر ۱۶۶ نوع کانسار(ذخیره معدنی) در کشور شناخته شده که ۱۲۸تیپ آن در استان مرکزی وجود دارد.
محمدرضاحاجیپور اظهار داشت: استان مرکزی از نظر تنوع در معادن علاوه بر پایتخت صنعت کشور، به عنوان مرکز تنوع مواد معدنی نیز لقب گرفته است.
وی افزود: قرار است استان مرکزی با توجه به شرایط خاص و به دلیل پتانسیل و ظرفیتهای موجود استان در حوزه معدن از شرایط خوب بودجهای برخوردار شود تا توانمندیهای بالقوه به فعل درآید.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: پیگیری این موضوع و تخصیص بودجه در دستور کار سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی قرار دارد.
حاجی پور بیان داشت: ۱۴برنامه اصلاحی در دستور کار سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی است که عملی شدن آن میتواند در شناخت ظرفیتهای معدنی و استفاده صحیح از منابع معدنی خدادادی در مجموعه استان مرکزی بسیار مفید و مؤثر واقع شود.
وی ادامه داد: با هدف شناخت ظرفیتهای پنهان در حوزه معادن و ایجاد اشتغال جدید در برنامه توسعه ششم باید در حوزه اکتشافات معدنی، کارهای مؤثر و سازنده انجام گرفته و برای اجرایی شدن آن برنامهریز ی مدون صورت گیرد.
حاجی پور گفت: در همین راستا قرار است در بحث ارزشافزوده در حوزه مواد معدنی شرایط مناسب و مطلوب در کشور و به تبع آن استان مرکزی ایجاد شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان داشت: با توجه به معادن سنگ متعدد در استان مرکزی باید در زمینه فرآوری باطلههای معدنی مثل پسماندهای سنگهای زینتی در قالب تولید محصولات مختلف و ایجاد اشتغال و درآمدزایی اقدام شود.
وی افزود: در راستای فعالیتهای معدنی، حفظ محیطزیست بسیار مورد تأکید است که براین اساس مطالعات زمینشناسی و بررسی مخاطرات فعالیت معادن در ایجاد آلایندگی نیز در دستور کار است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.