رد پای برخی مدیران دولتی در آلودگی هوا!

آسمان پاکم آرزوست رد پای برخی مدیران دولتی در آلودگی هوا! گروه اجتماعی- هوای آلوده دهه‌هاست که واژه غریبی برای مردم به حساب نمی‌آید. در کلانشهرهای کشور آلودگی هوا مدت‌هاست که امان مردم را بریده و این در حالی است که طبق آمار سالیانه هزاران نفر جان خود را بر اثر آلودگی هوا از دست […]

آسمان پاکم آرزوست

رد پای برخی مدیران دولتی در آلودگی هوا!

گروه اجتماعی- هوای آلوده دهه‌هاست که واژه غریبی برای مردم به حساب نمی‌آید. در کلانشهرهای کشور آلودگی هوا مدت‌هاست که امان مردم را بریده و این در حالی است که طبق آمار سالیانه هزاران نفر جان خود را بر اثر آلودگی هوا از دست می‌دهند. در واقع دیدن آسمان آبی با ابرهای سفید این روزها برای اکثر مردم، به‌خصوص کسانی که در اَبرشهرهایی چون تهران زندگی می‌کنند، بی‌شک به یک آرزو شبیه است. آلودگی هوا یعنی حضور یک، چند و یا مخلوطی از آلوده‌کننده‌های مختلف در هوای آزاد، به‌اندازه‌ای است که برای انسان مضر بوده و یا موجب زیان رساندن به حیوانات، گیاهان و اموال شود. اما پدیده آلودگی هوا در مناطق شهری، یکی از ره‌آوردهای انقلاب صنعتی است که از ۳۰۰ سال قبل شروع و با توسعه صنعتی و زیاد شدن شهرها بر میزان و شدت آن روزبه‌روز افزوده می‌شود. تکیه اساسی بر منابع انرژی فسیلی از قبیل زغال، نفت، گاز و در نهایت آزاد شدن مواد ناشی از احتراق این مواد، فرآورده‌های مضر و زیان‌بخشی را به همراه می‌آورد که حیات موجودات زنده به ویژه انسان‌ها را تهدید می‌نماید.

مقصران آلودگی هوا

این روزها که اکثر شهرهای بزرگ و صنعتی ما، هوا برای نفس کشیدن ندارند بیش‌تر قدر پاکی و لطافت هوا را می‌دانیم چیزی که طبیعت به رایگان در اختیار ما گذاشته، با سهل‌انگاری و استفاده‌های نابه‌جا و غلط از منابع و تصمیمات غلط تبدیل به هوای سمی و سیاه شده است و درست کردن آن کار راحت و ساده‌ای نخواهد بود. ما به ناچار باید هوای آلوده در ریه‌هایمان فرو ببریم و با این کار بیماری‌های زیادی را وارد بدن خود می‌کنیم بیماری‌هایی مثل آسم و آلرژی و سردرد، سرطان و… که ناخواسته با تنفس هوای آلوده خود را به بدن ما می‌رسانند. حال سؤالی که مهم است اینکه مقصران آلودگی هوا کدامند؟ در کلانشهرهای کشورمان مقصران همیشگی آلودگی هوا یعنی خودرو، ترافیک، بنزین غیراستاندارد و از همه مهم‌تر سوء‌مدیریت هستند؛ مقصرانی که یا فرهنگ غلطی همچون تردد خودروهای تک‌سرنشین را همراه خود دارند یا مدیرانی را که هنوز اندرخم یک کوچه‌اند!

نقش برخی مدیران دولتی در آلودگی هوا

در همین رابطه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجعفر منتظری؛ دادستان کل کشور، می‌گوید: برخی از افراد و مدیران دولتی در ادارات و حوزه‌های دیگر مانند اداره برق و کارخانه‌ها در بحث وقوع آلودگی هوا نقش دارند.

این مدیران باید متوجه این موضوع باشند که مسأله آلودگی هوا یک بحث و موضوع فرادستگاهی است؛ لذا اگر این افراد به وظیفه خود عمل نکنند؛ به عنوان حقوق عامه موضوع را تعقیب و پیگیری خواهیم کرد. در مسأله آلودگی هوا بخشی از آنها در اختیار مردم، مسؤولان و در کل اقدامات انسانی نیست؛ مانند گردوغبارهایی که از کشورهای همسایه به کشور ما وارد می‌شود، لذا این بحث مشکلی است که در داخل کشور امکان جلوگیری از وقوع آن وجود ندارد. صاحبان صنایع خودروسازی، قطعه‌سازی و موتورسازی جزء این دسته از افراد هستند؛ چرا که این افراد با انجام اقدامات متناسب، فنی و اصولی می‌توانند از افزایش میزان آلایندگی‌ها در هوا جلوگیری کنند. باید همه دستگاه‌هایی که در بحث آلایندگی هوا دخیل هستند عزم خود را برای حل مشکل آلودگی هوا جزم کنند و موارد را برطرف سازند.