آييننامه اعطای مجوز و فعالیت کارگزار (در قالب شخصیت حقوقی)- قسمت آخر (مصوب جلسه مورخ ۱۶/۹/۸۳ شورای بورس) گزارشدهی ماده۴ : «کارگزار» موظف است اطلاعات زیر را به «سازمان» ارايه دهد. الف- گزارشها و صورتهای مالی سالانه حسابرسیشده شركت، حداکثر ۳ ماه پس از پایان سال مالی؛ ب- خلاصه صورت حساب سالانه فعالیتهای کارگزاری با […]
آييننامه اعطای مجوز و فعالیت کارگزار (در قالب شخصیت حقوقی)- قسمت آخر
(مصوب جلسه مورخ ۱۶/۹/۸۳ شورای بورس)
گزارشدهی
ماده۴ : «کارگزار» موظف است اطلاعات زیر را به «سازمان» ارايه دهد.
الف- گزارشها و صورتهای مالی سالانه حسابرسیشده شركت، حداکثر ۳ ماه پس از پایان سال مالی؛
ب- خلاصه صورت حساب سالانه فعالیتهای کارگزاری با تأیید حسابرس معتمد بورس، حداکثر دوماه پس از پایان سال مالی؛
ج- هرگونه تغییر در شرایط اعلام شده به «سازمان» به منظور دریافت مجوز؛
د- سایر مدارک و اطلاعات مورد درخواست «سازمان» و كليه گزارشهاي مذکور در آييننامههاي مصوب در چارچوب قوانين و مقررات مربوط.
ماده ۵ : «کارگزار» مکلف است دفاتر و اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود را به نحوی که قابل ارايه باشد حداقل بهمدت ۳سال پس از انجام معامله، براي عرضه به «سازمان» نگهداری كند.
ماده ۶ : «سازمان» میتواند هر زمان که مقتضی بداند رأساً و يا توسط حسابرسان معتمد بورس اسناد و مدارک «کارگزار» را برای بررسی و تطبیق عملکرد وی با قوانین و مقررات و همچنین حفظ حداقل شرایط مجوز «کارگزاری» مورد بازرسی قرار دهد. «کارگزار» مکلف به در اختیار قراردادن اطلاعات و مدارک مورد درخواست «سازمان» است.
شرايط اعطاي مجوز و تداوم فعاليت «کارگزار»
ماده ۷: «متقاضی» تقاضای خود را کتباً طبق نمونههای تعیینشده، همراه با مدارک مورد نیاز که توسط هیأتمدیره «سازمان» تعیین میشود، بهعنوان دبیرکل «سازمان» ارسال خواهد نمود.
ماده ۸: «متقاضی» بایستی دارای هیأت مدیرهای با حداقل ۵ عضو باشد. اعضای هیأت مدیره باید دارای تحصیلات کارشناسی یا بالاتر باشند. حداقل دو نفر از اعضای هیأت مدیره باید دارای تحصیلات در رشتههای مالی، حسابداری، اقتصادی، بازرگانی و مدیریت باشند. اعضای هیأت مدیره «متقاضی» باید دارای حداقل ۵ سال سابقه مدیریت عمومی یا ۷ سال سابقه کار در شرکتها و مؤسسات مالی، سرمایهگذاری، اعتباری و یا مؤسسات حسابرسی و خدمات سرمایهگذاری باشند. اعضای هیأت مدیره «کارگزار» باید دارای حسن شهرت و اخلاق حرفهای در رشته تجربی خود باشند، و پيشينه كيفري مؤثر نداشته باشد.
تبصره: «كارگزار» بايد علاوه بر مديرعامل، حداقل يك عضو هيأتمديره موظف داشته باشد.
ماده ۹: درصورتيكه هيچيك از اعضاي هيأتمديره داراي «گواهينامه مديريت ارشد بازار سرمايه» نباشند، ضروري است مديرعامل خارج از هيأتمديره و از ميان دارندگان گواهینامه مذکور انتخاب شود.
تبصره: هيأتمديره «سازمان» ميتواند تا فراهم شدن شرايط اجراي اين مصوبه و حداكثر تا پايان سال ۱۳۸۴، با شروع فعاليت «كارگزاراني» كه مديرعامل معرفيشده آنها داراي گواهينامه نميباشند، درصورت معرفی حداقل یک نفر نماینده به «سازمان« که واجد شرایط ماده ۱۲ قانون تأسیس بورس باشند، موافقت نماید.
ماده۱۰: حداقل سرمايه موردنياز براي دريافت مجوز كارگزاري ۵ ميليارد ريال است.
تبصره: حداقل سرمايه لازم براي «كارگزارانی» که در استان تهران فعالیت نمینمایند يك ميليارد ريال است.
ماده ۱۱: «متقاضی» فعالیت در استان تهران مکلف است همزمان حداقل دو شعبه در سایر استانهای کشور دایر نماید.
ماده ۱۲حجم معاملات و مجموع تعهدات «کارگزار» ناشی از انجام معاملات همواره باید متناسب با سرمایه پرداخت شده «کارگزار» بر طبق آییننامه مربوط باشد.
ماده ۱۳: جمع تعهدات «کارگزار» برای تسویه در هر زمان نباید بیش از مبلغی باشد که از طریق «حساب تضمین بورس» پوشش داده شده است.
ماده ۱۴: «کارگزار» باید برای جبران خسارتی که ممکن است از عملیات وی متوجه طرفین معامله شود، افزون بر سپردن تضمین مقرر در ماده ۱۳ قانون تأسیس بورس نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به واریز سهمالشرکه خود به «حساب تضمین بورس» اقدام نماید.
تبصره: «سازمان» موظف است حداکثر ظرف مدت ۳ ماه از تصویب این آییننامه، با تهیه دستورالعمل اجرایی، «حساب تضمین بورس»را عملیاتی کند.
ماده ۱۵: اعضای هیأت مدیره بورس، پس از رسیدگی، در مورد رد یا قبول تقاضا، رأی مخفی میدهند و تصمیمهای هیأت مدیره با اکثریت آرای دو سوم از اعضایی که در جلسه رسمی حاضر بوده و رأی دادهاند، معتبر است.
ماده ۱۶: پس از تأیید صلاحیت و واجد شرایط بودن «متقاضی» و ريیس هیأت مدیره و یا مدیرعامل آن توسط بانک مرکزی، مجوز کارگزاری از طریق «هیأت مدیره بورس» صادر میگردد. پس از آن ثبت شرکت کارگزاری انجام میگیرد.
تبصره: تأيیدیه مورد نظر حداکثر ظرف مدت یک ماه از سوی بانک مرکزی ارايه میشود.
ماده ۱۷: تصمیمهای هیأت مدیره بورس در مورد قبول یا رد تقاضای کارگزاری توسط دبیرکل سازمان به «متقاضی» ابلاغ خواهد شد و در صورت رد تقاضا، «متقاضی» میتواند ظرف یک ماه به شورای بورس شکایت کند. شورای بورس موضوع را مورد رسیدگی قرار داده و اعلامنظر خواهد کرد. رأی شورای بورس قطعی است. «متقاضی» نمیتواند قبل از گذشت یک سال تمام از تاریخ رد قطعی تقاضای خود، دوباره تقاضای کارگزاری نماید.
ماده ۱۸ هر «متقاضی» که عضویت او به تصویب «هیأت مدیره» رسیده است، باید ظرف ۱۴ روز از تاریخ اعلام پذیرفته شدن، مبلغی را به عنوان ورودیه که توسط «هیأت مدیره» تعیین شده است، تماماً پرداخت نماید. وجوهی که به عنوان ورودیه دریافت میشود، قابل استرداد نیست.
ماده ۹ کلیه کارکنان «کارگزار» که برای انجام دادوستد با سیستم معاملاتی کار میکنند باید حداقل دارای «گواهینامه اصول مقدماتی کارگزاری» باشند.
ماده ۲۰ «کارگزار» مکلف است فضای مناسب اداری، تجهیزات و نرمافزارهای مورد نیاز را به تشخیص «سازمان» تأمین کند.
ماده ۲۱ «کارگزار» مکلف است سالانه مبالغی تحت عنوان «حقعضویت» و «حق استفاده از تسهیلات و خدمات» را که توسط «هیأت مدیره» تعیین میشود، به «سازمان» پرداخت نماید.
ماده ۲۲ هر شخص حقیقی یا حقوقی که سهامدار یا عضو هیأت مدیره یکی از شرکتهای سهامی خاص باشد، در هیچ شرکت سهامی عام یا خاص کارگزاری دیگری نمیتواند سهامدار باشد.
ماده ۲۳ هر شخص حقیقی یا حقوقی که در یک «کارگزار» سهامی عام بیش از ۱۰درصد سهام دارد، نمیتواند در سایر شرکتهای «کارگزار» سهامی عام بیش از یک درصد سهامدار باشد.
تبصره: مدیرعامل، قائممقام و معاونین وی مجاز نیستند در بیش از یک شرکت کارگزاری فعالیت مدیریتی داشته باشند.
ماده ۲۴ «متقاضی» مکلف است پس از دریافت مجوز در مدت حداکثر ۴ ماه فعالیت خود را شروع نماید. در غیر این صورت، مجوز وی لغو میشود.
تبصره ۱: اشخاص حقیقی كه به اخذ گواهينامههای «اصول مقدماتی کارگزاری»، «تحلیلگری در بازار سرمایه» و «مدیریت ارشد بازار سرمایه» نايل میشوند، در صورتی که به طور مستمر به مدت یک سال و یا غیرمستمر به مدت دو سال نزد «کارگزاری» فعالیت تماموقت نداشته باشند، گواهینامه آنان لغو شده و به مرحله قبل از اخذ آخرین گواهی تنزل مییابند.
تبصره ۲: «کارگزار» ملزم به رعایت کلیه قوانین و مقررات و بخشنامههای مربوطه خواهد بود.
تعلیق و لغو مجوز
ماده ۲۵ در صورتیکه «کارگزار» هر یک از شرایط اوليه اعطای مجوز را براساس گزارش «سازمان» از دست بدهد، هیأت مدیره «سازمان» برای کسب شرایط مزبور، حداکثر یک ماه مهلت منظور مینماید. در صورت عدم تحقق شرایط، هیأت مدیره «سازمان» براساس اختیارات قانونی خود تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد نمود.
ماده ۲۶ «کارگزار» نمیتواند بدون کسب موافقت «سازمان» فعالیت خود را متوقف نماید. در غیراینصورت، براساس آییننامه مربوطه، با «کارگزار» متخلف رفتار خواهد شد.
ماده ۲۷ در صورت درخواست «کارگزار» برای لغو مجوز، «سازمان» حداکثر در مدت ۱۴ روز کاری به این درخواست رسیدگی خواهد کرد و تا زمان اعلام نظر «سازمان» نماد معاملاتي«کارگزار» متوقف خواهد بود، در صورت موافقت با لغو مجوز «کارگزار» ملزم است در اسرعوقت نسبت به تسویه بدهیها و انجام تعهدات خود اقدام كند.
تبصره: «سازمان» مكلف است مراتب لغو مجوز را به نحو مناسب به اطلاع بازار برساند و نظارت لازم را بر انجام تسویه و ایفای تعهدات «کارگزار» نسبت به مشتریان خود اعمال نماید.
ساير موارد
ماده ۲۸ «کارگزارانی» که پیش از تصویب این آیین نامه مجوز کارگزاری را از «سازمان» دریافت کردهاند، مکلفاند حداکثر ظرف مدت ۶ ماه پس از تاریخ تصویب اين آییننامه، شرایط سرمایه خود را با مفاد ماده ۱۰ این آییننامه تطبيق دهند.
تبصره: احراز صلاحیت کارکنان «كارگزاران» موضوع این ماده و انطباق مدارک آنان با گواهینامههای جدید بر عهده «سازمان است.
ماده ۲۹ دستورالعملهاي اجرايي اين آييننامه به تصويب هيأتمديره «سازمان» ميرسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.