ردپای مناقصه در مرمت بزرگ‌ترین استادیوم ایران و خاورمیانه

گروه اجتماعی- بعد از فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان، بسیاری روی ساختمان‌های فرسوده به اصطلاح زوم کردند؛ این در حالی بود که ساختمان متروپل اصلاً قدیمی نبود اما حساسیت فروریختن آن و مرگ دلخراش تعدادی از هموطنان عزیزمان باعث شد تا حساسیت‌ها نسبت به سازه‌های نامطمئن زیاد شود. یکی از سازه‌های نامطمئنی که فیلم […]

گروه اجتماعی- بعد از فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان، بسیاری روی ساختمان‌های فرسوده به اصطلاح زوم کردند؛ این در حالی بود که ساختمان متروپل اصلاً قدیمی نبود اما حساسیت فروریختن آن و مرگ دلخراش تعدادی از هموطنان عزیزمان باعث شد تا حساسیت‌ها نسبت به سازه‌های نامطمئن زیاد شود. یکی از سازه‌های نامطمئنی که فیلم آن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد، استادیوم بزرگ آزادی بود؛ بزرگ‌ترین استادیوم ایران و خاورمیانه و یازدهمین ورزشگاه بزرگ در جهان. تصاویر گرفته شده نشان از خرابی وسیع سکوهای تماشاگران می‌داد و هواداران استقلال در استادیوم با به تصویر کشیدن آن عمق خرابی را به مسؤولان یادآوری می‌کردند. روزنامه‌های ورزشی نیز با تیترهایی همچون متروپل آزادی نسبت به احتمال وقوع فاجعه آبادان در تهران هشدار دادند. اما آن چیزی که باعث نگرانی بیشتر شد این بود که مثل همیشه برخی مسؤولان نسبت به بی‌خطر بودن سازه ورزشگاه آزادی سخن به میان آوردند! ورزشگاهی که برای میزبانی بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران ساخته شد و به دلیل ظرفیت تماشاگرانش به استادیوم یکصد هزار نفری آزادی شهرت یافت. ورزشگاهی که بیش از ۱۴۱ هزار مترمربع وسعت دارد و همچنان همچون نگینی در قلب پایتخت ایران می‌درخشد. به هر حال استادیوم آزادی که به نوعی آبروی ورزش ایران نیز به حساب می‌آید، نیاز به بازسازی فوری و جدی دارد. پیش‌تر و در سال ۸۲ بازسازی مقطعی روی آن صورت گرفت تا اینکه به دلیل برگزاری بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا در تهران، مجدداً این ورزشگاه مورد بازسازی قرار گرفت. حال و بعد از گذشت چندسال قرار است کار مرمت این سازه عظیم آغاز شود.

آغاز کار بازسازی آزادی

در همین رابطه، سعید ابوالفتحی؛ معاون‌ فنی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، به یک خبرگزاری چنین می‌گوید: کار بازسازی و به‌روزرسانی ورزشگاه آزادی در ایام تعطیلات مسابقات لیگ برتر فوتبال شروع می‌شود، تعویض کابل‌ها و تابلوهای برق استادیوم آزادی و بازسازی سکوی تماشاگران در اولویت قرار دارد. تیم کارشناسی به همراه مشاور طرح پروژه در محل حضور پیدا کردند و پس از بررسی‌های لازم مشخص شد که مشکلی برای ناپایداری سازه اصلی استادیوم وجود ندارد. همچنین به دنبال به‌روزرسانی استادیوم آزادی هستیم و با دستور وزیر ورزش و جوانان و با تأکید مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، سعی داریم با مقاوم‌سازی و سبک‌سازی عمر سازه استادیوم آزادی را که ۵۰ سال از ساخت آن می‌گذرد، افزایش دهیم. یکی از مشکلات اساسی ورزشگاه آزادی پوسیدگی کابل‌هاست، از آن جا که تمام مجموعه به یک تابلو برق وصل شده این مسأله سبب قطعی برق در جریان برگزاری رقابت‌های لیگ برتر می‌شود. مناقصه پروژه برق یکصد هزار نفری آزادی در حال انجام است، سعی داریم با تعویض کابل‌ها و تابلوهای برق استادیوم، برق سالن ۱۲ هزار نفری را از سایر مجموعه‌ها تفکیک کنیم تا در زمان برگزاری مسابقات لیگ دیگر با مشکل قطعی برق روبه‌رو نشویم. سکوی تماشاگران به دلیل عدم آب‌بندی در جریان ساخت سکوهای ورزشگاه آزادی و نفوذ آب سبب شده تا دچار آسیب‌دیدگی زیادی شود، بنابراین در ابتدا باید فضای زیر آن را آب‌بندی و ایزوگام کنیم و سپس سازه سبک‌تری را به عنوان سکوی تماشاگران قرار دهیم. هنوز برآورد دقیقی از نظر میزان اعتبارات برای بازسازی آزادی پیش‌بینی نشده و در فاز مطالعات است تا بهترین روش برای بازسازی این پروژه را انتخاب کنیم. بازسازی کامل ورزشگاه آزادی زمان‌بر است و به طور دقیق نمی‌توانم بگویم طی چه بازده زمانی این پروژه به اتمام‌ خواهد رسید.