صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۸۰۰ میلیون دلار رسید

در سال ۱۴۰۰ صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۸۰۰ میلیون دلار رسید معاون صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در ۷۰ کشور دنیا بازارهای صادراتی خود را پیدا کرده‌اند و حتی در برخی بازارهای دنیا شرکت‌های اروپایی و آمریکایی را کنار زده و این بازارها را به تصرف خود درآورده‌اند. به گزارش مناقصه‌مزایده به […]

در سال ۱۴۰۰

صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۸۰۰ میلیون دلار رسید

معاون صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در ۷۰ کشور دنیا بازارهای صادراتی خود را پیدا کرده‌اند و حتی در برخی بازارهای دنیا شرکت‌های اروپایی و آمریکایی را کنار زده و این بازارها را به تصرف خود درآورده‌اند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، رویداد ریزالکترونیک با حضور جمعی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان این حوزه در محل صندوق نوآوری برگزار شد. در این جلسه سیاوش ملکی‌فر؛ معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، در آغاز سخنان خود خبر از این داد که در دو روز گذشته تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از مرز شش هزار و ۸۰۰ شرکت نیز گذشته است و تأکید کرد که نیمی از این تعداد شرکت‌ دانش‌بنیان در حوزه الکترونیک و برق فعالیت دارند. ملکی‌فر؛ بیان کرد: ما در صندوق نوآوری با طیف وسیعی از خدمات و ابزارهای حمایتی، چه در حوزه حمایت‌های مالی و چه در حوزه‌های توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های متفاوت، کنار آن‌ها هستیم.

آمار رسمی صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۰ به ۸۰۰ میلیون دلار رسید

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، همچنین از این نکته یاد کرد که درباره شرکت‌های دانش‌بنیان چند باور غلط وجود دارد. او بر این نکته انگشت تأکید گذاشت که شرکت‌های دانش‌بنیان صرفاً شرکت‌هایی کوچک که از دانشگاه بیرون آمده و مشغول فعالیت شده، نیستند. ملکی‌فر؛ بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان در اندازه‌ها و با تخصص‌های متفاوت در حال فعالیت در کشور هستند. سابق بر این، خاصه در شبکه بانکی کشور تصور می‌شد که سرمایه‌گذاری یا اعطای وام به شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار خطرپذیر است و بازپرداخت یا رسیدن به سود این شرکت‌ها غیرممکن به نظر می‌آید اما امروز می‌بینیم که یکی از خوش‌حساب‌ترین و پیش‌روترین بخش‌ها در اقتصاد کشور شرکت‌های دانش‌بنیان هستند. به گفته ملکی‌فر؛ تنها در سال گذشته آمار رسمی صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۸۰۰ میلیون دلار رسیده است. او یادآور شد: اگر از روش‌های سنتی صادرات فراتر رویم و آمار غیررسمی صادرات را نیز به آن اضافه کنیم درمی‌یابیم که شرکت‌های دانش‌بنیان کشور ما در سال گذشته تا بیش از یک میلیارد دلار صادرات داشته‌اند.

نفود شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازارهای ۷۰ کشور دنیا

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، همچنین با بررسی آمار نشان داد که اکنون شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در ۷۰ کشور دنیا بازارهای صادراتی خود را پیدا کرده‌اند. او تصریح کرد: بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور ما در برخی بازارهای دنیا توانسته‌اند شرکت‌های اروپایی و آمریکایی را کنار بزنند و این بازارها را به تصرف خود درآورند. ملکی‌فر؛ همچنین از این نکته سخن به میان آورد که باور عامه درباره صندوق نوآوری و شکوفایی و خدمات آن نیز باوری قدیمی است چرا که بسیاری فکر می‌کنند صندوق نوآوری به پشتوانه آن که کلمه «صندوق» در نام آن آمده صرفا به اعطای وام و تسهیلات می‌پردازد، درحالی که از ۷۰ خدمتی که تا امروز صندوق نوآوری به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌دهد تنها حدود ۱۰ خدمت آن در ارائه وام و تسهیلات خلاصه می‌شود. معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، تصریح کرد: پیشتر این حرف در کشور مطرح می‌شد که در جهان توسعه‌یافته برای حمایت از فناوری، صندوق‌های VC پا گرفته‌اند اما در کشور ما هنوز شیوه‌های سنتی حمایتی وجود دارد. امروز باید این خبر را بدهم که در ایران نیز صندوق نوآوری به طراحی و ایجاد صندوق‌های VC  دست یازیده و همواره در توسعه‌ آن‌ گام‌های متوالی و متفاوت برمی‌دارد.

«صادرات بدون ویزا» در خدمت دانش‌بنیان‌ها

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، از سوی دیگر بیان کرد که بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته‌اند با حمایت‌های این صندوق به صادرات دست یابند. او خبر داد: ما در بخش خدمات توانمندسازی صندوق بسیاری از مسیرهایی که منجر به صادرات شوند را برای شرکت‌های دانش‌بنیان هموار کردیم. پذیرش هیأت‌های تجاری در صندوق نوآوری که موسوم به «یک‌شنبه‌های صادراتی» است و ما از آن به «صادرات بدون ویزا» یاد می‌کنیم از جمله همین اقدامات است. هیأت‌های تجاری، چه در بخش‌خصوصی و چه در بخش‌های دولتی، در بسیاری از کشورهای منطقه و دنیا به ایران می‌آیند و با زیست‌بوم نوآوری و توانمندی‌ها و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا می‌شوند و در همین راستا در رویدادهای یکشنبه‌های صادراتی با شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی وارد مذاکره و انعقاد قرارداد می‌شوند. اعزام شرکت‌های دانش‌بنیان به نمایشگاه‌های بین‌المللی و برپایی پاویون در این نمایشگاه‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی بخش دیگری از خدمات صندوق بود که ملکی‌فر از آن سخن گفت. او یادآور شد: صندوق نه خود را متعلق به شرکت‌های کوچک می‌داند و نه شرکت‌های بزرگ، بلکه در پی آن است که خدمات خود را در دسترس همه شرکت‌ها، چه در مرحله جنینی باشند و چه در مرحله بلوغ، قرار دهد. ما سعی می‌کنیم از مرحله پیدایش تا ورود آن‌ها به بورس در کنارشان باشیم و اخیرا نیز تلاش کرده‌ایم تا با ارتباط با دانشگاه‌های کشور زنجیره شکل‌گیری اقتصاد دانش‌بنیان ایران را توسعه بیشتری دهیم. معاون توسعه‌ صندوق نوآوری و شکوفایی، همچنین با برشمردن خدمات دیگر این صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه توانمندسازی آنها خبر از آن داد که امسال هر شرکت‌ دانش‌بنیانی می‌تواند تا سقف یک میلیارد تومان از خدمات مختلف صندوق در حوزه توانمندسازی بهره‌مند شود. ملکی‌فر؛ گفت: صندوق نوآوری از آذر ماه سال ۹۷ تاکنون توانسته با طراحی الگوها و شیوه‌های حمایتی مختلف به رکوردهای خوبی دست پیدا کند. امسال نیز که تأکیدها بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بیشتر شده و قانون جهش‌تولید دانش‌بنیان نیز به تصویب رسیده ما درصدد استفاده از ابزارهای بیشتر در راستای این هدف هستیم اگرچه که تا امروز بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از توسعه اقتصاد کشور است. وی همچنین سازوکارهای صندوق در حوزه سرمایه‌گذاری را اینگونه برشمرد: ما در صندوق نوآوری تلاش کرده‌ایم که به سرمایه‌گذاران نشان دهیم که فناوری، حوزه‌ای بسیار ارزشمندتر از بازارهای موازی مانند طلا یا ارزهای دیجیتال یا بازارهایی مشابه است. در اینباره با نتایج بسیار خوبی مواجه بودیم و توانستیم سرمایه‌گذاری بر فناوری را چه در حوزه خصوصی  و چه در حوزه مردمی گسترش دهیم. ملکی‌فر؛ ادامه داد: تنها ذکر این نکته کافی است که سال گذشته در برنامه «کارویا» که با هدف سرمایه‌گذاری جمعی در طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان از تلویزیون پخش شد، در یک برنامه برای توسعه یک طرح دانش‌بنیان در طول ۱۵ دقیقه چهار میلیارد تومان سرمایه مردمی تأمین شد و این خود نشان می‌دهد که رفته‌رفته پول‌های سرگردانی که در بازارهای موازی بودند اکنون راه به سوی سرمایه‌گذاری بر توسعه فناوری کشور می‌برند. معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، در پایان این نکته را ذکر کرد که یکی از اهداف ما این است که صندوق نوآوری به یک مرکز و باشگاهی برای گردهم‌آمدن و نیز توسعه فعالیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل شود و تا امروز نیز به میزان خوبی به این هدف دستیابی پیدا کرده‌ایم.