آینده از آن صنعت فولاد است

نائب رئیس کمیسیون صنایع مجلس آینده از آن صنعت فولاد است نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: می‌توان سرمایه‌های سرگردان جامعه را به این سمت فولاد سوق داد چراکه آینده از آن صنعت فولاد است. به گزارش مناقصه‌مزایده، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدجواد حسینی‌کیا؛ در مراسم عقد قرارداد احداث واحد احیای مستقیم فولاد اقلید […]

نائب رئیس کمیسیون صنایع مجلس

آینده از آن صنعت فولاد است

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: می‌توان سرمایه‌های سرگردان جامعه را به این سمت فولاد سوق داد چراکه آینده از آن صنعت فولاد است. به گزارش مناقصه‌مزایده، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدجواد حسینی‌کیا؛ در مراسم عقد قرارداد احداث واحد احیای مستقیم فولاد اقلید به ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال، اظهار داشت: امروز نقدینگی سرگردان در جامعه به بیش از پنج هزارهزار میلیارد تومان رسیده و یکی از جاهایی که می‌تواند به تولید و اشتغال منجر شود نقش فولاد است و در حقیقت آینده از آن این صنعت است. وی گفت: سالیانه حدود ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید می‌شود که بین ۱۴ تا ۱۹ میلیون تن آن در کشور مصرف و بقیه صادر می‌شود. حسینی‌کیا؛ با اشاره به برنامه‌ریزی برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ ادامه داد: سهم فولاد ایران از گردش مالی بالای ۶۰۰ میلیارد دلاری فولاد در جهان اندک و ناچیز است، امروز متوسط استخراج معادن کشور در عمق ۵۰۰ متری است و باید برای انجام اکتشافات عمقی و رفتن به عنوان حداقل یک‌هزار متری برنامه‌ریزی کنیم؛ زیرا معادن ما در حال تحلیل است و در غیر این صورت ناگزیر از واردات می‌شویم. وی با اشاره به شش هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مورد نیاز این پروژه و اشتغالزایی مستقیم ۵۰۰ نفری، خاطرنشان‌کرد: این مهم نشان می‌دهد کار بسیار بزرگی در منطقه اقلید در حال اجراء است.

۶ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مورد نیاز این پروژه

در ادامه این مراسم، مسلم صالحی؛ نماینده اقلید در مجلس، اظهار داشت: واحد احیای مستقیم فولاد اقلید یکی از ۴۸ ابرپروژه کشور است که مجوز فعالیت گرفته و به‌زودی کلنگ‌زنی می‌شود. وی بیان‌ داشت: با اینکه مجوز این پروژه در سال ۸۹ صادر شده بود، اما در سال ۹۵ به دلایلی ابطال شد و در دولت سیزدهم با تلاش فاطمی‌امین؛ وزیر صمت مجدد مجوز فعالیت گرفت. صالحی؛ خاطرنشان‌کرد: در این پروژه در فاز نخست سالیانه یک میلیون تن آهن‌اسفنجی تولید خواهد شد و در آینده پروژه‌های گندله‌سازی و فولادسازی آن نیز راه‌اندازی می‌شود. وی گفت:‌ این پروژه نیازمند حدود شش هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است که در این راستا نیاز است تا سهامداران همراهی داشته باشند. این نماینده مجلس، تصریح ‌کرد: مقرر شده این پروژه طی ۲۴ ماه به بهره‌برداری برسد که با راه‌اندازی آن اقتصاد منطقه اقلید که تاکنون ۹۰ درصد آن وابسته به کشاورزی بود متحول خواهد شد. رضا شریفی؛ مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس، در حاشیه مراسم عقد قرارداد احداث واحد احیای مستقیم این شرکت، اظهار داشت: واحد احیای مستقیم فولاد اقلید به ظرفیت تولید سالانه ۱٫۲ میلیون تن تا ۳۳ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد و محصول تولیدی این شرکت آهن‌اسفنجی به‌صورت بریکت گرم خواهد بود. شریفی؛ در مورد تأمین آب مورد نیاز شرکت فولاد اقلید پارس، گفت: با هماهنگی که با شرکت آب‌ و فاضلاب انجام داده‌ایم، مقرر شد که آب مورد نیاز این شرکت را از محل تصفیه پساب فاضلاب شهری شهرستان اقلید تأمین کنیم. بنابراین، این طرح هیچ وابستگی به منابع آبی زیرزمینی منطقه نخواهد داشت و آب مورد نیاز تماماً از محل تصفیه پساب تأمین می‌شود. شریفی؛ تصریح کرد: سهامداران فولاد اقلید پارس، شرکت‌های توسعه معادن و فلزات، معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک هستند) که شرکت‌های بزرگ و توانمندی محسوب می‌شوند و با حضور این شرکت‌ها نتایج مطلوبی در فولاد اقلید رقم خواهد خورد.