افزایش همکاری‌های نفتی ایران و عراق در میادین مشترک

مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به تشکیل کمیته مشترک ایران و عراق خبر داد افزایش همکاری‌های نفتی ایران و عراق در میادین مشترک ایران ۱۴۰ دکل حفاری خشکی و دریایی دارد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ایجاد کارگروه مشترک ایران و عراق برای همکاری در میدان‌های مشترک، انتقال فناوری و تجهیزات از ایران با […]

مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به تشکیل کمیته مشترک ایران و عراق خبر داد

افزایش همکاری‌های نفتی ایران و عراق در میادین مشترک

ایران ۱۴۰ دکل حفاری خشکی و دریایی دارد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ایجاد کارگروه مشترک ایران و عراق برای همکاری در میدان‌های مشترک، انتقال فناوری و تجهیزات از ایران با تکیه بر توان شرکت‌های خصوصی و اعزام گروه‌های فنی و تخصصی از دو کشور برای شناسایی ظرفیت‌های همکاری را اهم سرفصل مذاکرات هیأت‌های ایرانی و عراقی برشمرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، محسن خجسته‌مهر؛ در نشست کارگروه مشترک همکاری‌های نفتی ایران و عراق با بیان اینکه ایران و عراق از ظرفیت‌های ویژه‌ و پرقدرتی در منطقه و جهان برخوردار هستند و در اوپک نیز نقشی تعیین‌کننده دارند، اظهار کرد: باید همکاری‌های مجدانه‌ای در جهت امنیت پایدار انرژی در منطقه داشته باشیم و این مستلزم گسترش همکاری‌های در زمینه‌های اکتشاف، توسعه و تولید است. معاون وزیر نفت، با بیان اینکه ایران رتبه اول دنیا در مجموع ذخایر نفت و گاز را داراست، ادامه داد: در هشت سال آینده در بخش نفت به ۹۰ میلیارد دلار و در بخش گاز به ۷۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم و تمایل داریم بخشی از این سرمایه‌گذاری از مسیر همکاری با کشور دوست و برادر عراق تأمین شود. خجسته‌مهر؛ افزود: امروز فرصت مغتنمی است که در زمینه‌های مورد نظر به توافق برسیم تا تفاهم‌نامه‌های لازم برای آغاز همکاری‌ها آماده شود؛ همچنین بایستی ظرفیت‌های دو کشور در بخش‌های مختلف بررسی شود. وی با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های خوبی در انجام خدمات فنی و مهندسی دارد که می‌تواند نیازهای کشور عراق را تأمین کند، تصریح کرد: ما در زمینه‌های مختلفی از جمله زمین‌شناسی، مطالعات مخازن، لرزه‌نگاری و حفاری‌های اکتشافی می‌توانیم همکاری‌ها را گسترش دهیم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، با بیان اینکه ایران ۱۴۰ دکل حفاری خشکی و دریایی دارد و در بخش حفاری زمینه ارتقای همکاری‌ها وجود دارد، ادامه داد: یکی دیگر از زمینه‌های همکاری در بخش علمی و آموزشی، انتقال فناوری و تعمیرات اساسی است؛ مراکزی مانند دانشگاه صنعت نفت و پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز نیز آماده هرگونه همکاری در این بخش‌ها هستند. خجسته‌مهر؛ افزود: همچنین در بحث اجرای برنامه‌های ازدیاد برداشت مراکز تحقیقاتی در ایران اقدام‌های خوبی داشته‌اند که این می‌تواند زمینه همکاری باشد و جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل برای صدور خدمات فنی و مهندسی و تعمیرات اساسی دارد و در این زمینه می‌توان به تفاهم‌نامه‌های مشترکی رسید.

عراق از ظرفیت‌های تخصصی و تولیدات فنی ایران استفاده می‌کند

باسم محمدخصیر؛ معاون وزیر نفت عراق، در امور اکتشاف نیز در این نشست با بیان اینکه در این دیدار مهم باید نقشه‌راهی برای گام‌های آینده و اهداف دو کشور تهیه شود، گفت: موضوع مهم دیگر فناوری و تولیدات فنی ایران است، برای نمونه این کشور هم‌اکنون در بسیاری بخش‌ها همچون کابل برق، لوله و اتصالات و فناوری‌های روزآمد توانایی بالایی دارد که قابلیت انتقال آن به ما وجود دارد. وی افزود: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران موضوع آموزش و انتقال فناوری و تجهیزات فنی را در صحبت‌های خود مورد تأکید قرار دادند، موضوع انتقال تخصص و فناوری بسیار مهم است و باید بتوانیم در این زمینه همکاری کنیم.