حرفهای خودی و بیخودی تحقیق و تفحص یکجانبه! همه جورش را دیده بودیم اِلا تحقیق و تفحص یکجانبه! یعنی برخی وکیلالملههای گرامی، تمامقد در قامت وکیلالمنطقه و وکیلالمحله، تحقیق و تفحصی را کلید بزنند که در آن وزارتخانهای را که خود در مدیریت آب کارنامه ضعیفی (نیاز به تلاش بیشتر!) دارد را زیر ذرهبین […]
حرفهای خودی و بیخودی
تحقیق و تفحص یکجانبه!
همه جورش را دیده بودیم اِلا تحقیق و تفحص یکجانبه! یعنی برخی وکیلالملههای گرامی، تمامقد در قامت وکیلالمنطقه و وکیلالمحله، تحقیق و تفحصی را کلید بزنند که در آن وزارتخانهای را که خود در مدیریت آب کارنامه ضعیفی (نیاز به تلاش بیشتر!) دارد را زیر ذرهبین ببرند. برای بررسی قدمهای درست و خوبی که برداشتهاند، بدون اینکه توجهای به نقاط بحرانی و ضعفهای گلدرشت کرده و به دنبال حلوفصل بحران آب، برای همه باشد، و با زبان بیزبانی ولی خیلی صریح و شفاف، مهر تأییدی بر فرآیندها و اقدامات پُراشکال و خارج از مصوبات و مقررات شورایعالی آب کشور زده و تشویقکننده مسیری باشد که نتیجهاش مثل روز برای اهل فن، روشن است!
اینکه از ابزار نظارت بر دولت (که یکی از مهمترین وظایف مجلس است)، در راستای منافع غیرملی استفاده شود و دست بر روی طرحی بگذاریم که مصوبات متعدد و پشتوانههای کارشناسی و علمی داشته و از قضا برای زندهمان زندهرود و ادای دین و تکلیف در برابر محیطزیست بسیار مهم و حیاتی است و چالشهای عظیم پیشرو که مهمترین آن از بین رفتن کامل باتلاق گاوخونی، زایندهرود و آبخوانهای دشتهای در مسیر زایندهرود است، را مدیریت و تا حدی مهار خواهد کرد. بهخاطر اینکه وزارتی که شرح کفایتش معلوم است را در برابر طرحی که برخلاف مصوبات شورایعالی آب است، حتی دستور توقف آن از دستگاه قضا صادر شده است را منفعل نماییم تا این طرح با شدت و سرعت بیشتر به پیش رفته و زخمکاری و به نوعی تیر خلاص را به رود چند هزارساله و دشت وسیع پاییندست و طبیعت بیرمق زده شود، جز خسران و ضرر برای همه، دستاوردی در پی نخواهد داشت.
خدمت عزیزان نماینده و خصوصاً وکلای مردم که طراحان این مدل جدید تحقیق و تفحص هستند، عرض میکنیم که طبیعت صبور است، طبیعت مظلوم است، اما با کسی شوخی ندارد، وقتش که رسید، تَر و خشک را با هم میسوزاند، اگر هر قدمی که ما برمیداریم تن رنجور محیطزیست را زخمی تازه بزند، دیر و زود دارد، ولی سوخت و سوز ندارد، آن زخم گریبان خودمان را در این کشور میگیرد، اصفهان و چهارمحال و خوزستان و ارومیه و سیستان هم ندارد، همگی سوار یک کشتی هستیم!
خشکی زایندهرود و خصوصاً تالاب گاوخونی هماینک هم اثرات خود را گذاشته و کمبارشی در بالادست، حجم بالای ریزگرد و خاکی که کمکم دامن چندین استان پیرامونی تالاب را خواهد گرفت و کاهش شدید آب سفرههای زیرزمینی دشتهای اصفهان که خطر فرونشست بخشهای مختلف از جمله مناطق شهری و خصوصاً شهر اصفهان را به بالاترین سطح هشدار رسانده است، سرگردانی صدها هزار کشاورز و بیکاری و مشکلات عدیده و فقر ناشی از آن و کاهش نگرانکننده تولیدات کشاورزی در این شرایط خاص جهانی، از جمله قصههای پُرغصهای است که اگر ملی فکر کنیم باید بغض گلویمان را بگیرد و مواظب باشیم با قلم و نظر خودمان، سرزمین سوخته تحویل نسل بعدی ندهیم.
اجازه دهید ما هم از تریبونی که در دست داریم، کمال سوءاستفاده (ببخشید، استفاده) را ببریم و خدمت زعمای قوم و بزرگان و ریشسفیدان مُلک، عرض کنیم، که حکمرانی خردمندانه آب تنها گزینه دور شدن از بحرانهای زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی بزرگ و سترگ است که بیش از هر زمان دیگر به ما نزدیک شده است و شما بزرگان خود بهتر از بنده یک لاقبا میدانید که راه کدام است و چاه کدام، ماشاا… متخصص و دانشمند و صاحبنظر در این کشور کم نداریم و اگر به عالمان و اساتید فن و دلسوزان اعتماد شود، شیرینی نتایج گوش دادن به ایشان، کام همه را شیرین میکند هرچند آن تلخی و رنجی را که از کشور دور میکند به مراتب ارزشمندتر است از رضایت نسبی همگان.
هوشنگخان
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.