توانایی دستگاه گوارش بزها در هضم انواع مختلف مواد سخت، نظر محققان را برای تولید بهتر و اقتصادی سوختهای زیستی به خود جلب کرده است. به گزارش ایرنا از بیبی سی ورلد، پژوهشگران میگویند که قارچهای موجود در دستگاه گوارش بزها و گوسفندان آنزیمهای انعطافپذیری تولید میکنند که میتوانند انواع گستردهای از مواد گیاهی […]
توانایی دستگاه گوارش بزها در هضم انواع مختلف مواد سخت، نظر محققان را برای تولید بهتر و اقتصادی سوختهای زیستی به خود جلب کرده است.
به گزارش ایرنا از بیبی سی ورلد، پژوهشگران میگویند که قارچهای موجود در دستگاه گوارش بزها و گوسفندان آنزیمهای انعطافپذیری تولید میکنند که میتوانند انواع گستردهای از مواد گیاهی را تجزیه کنند.
این پژوهشگران که مطالعه خود را در نشریه ساینس منتشر کردند، عملکرد این قارچها را با بهترین تلاشهای مهندسی شده در صنعت برابر میدانند.
فعالان محیطزیست از دیرباز منتقد نسل کنونی سوختهای زیستی هستند که از فرآوردههای کشاورزی همچون ذرت تولید میشوند. این فعالان معتقدند که بهرهبرداری از زمین برای تولید سوخت به جای غذا، قیمتها را افزایش میدهد و تبعات آن متوجه فقرا میشود.
بر این اساس، پژوهشگران تلاشهایی را برای تولید سوخت مفید از فضولات انسانی و حیوانی به عمل اورده و موفقیتهایی نیز در این زمینه کسب کردهاند. با این حال، تاکنون امکان بهکارگیری بهینه ماده ارگانیک ارزان و پسماند را نیافتهاند.
مشکلی که برای تبدیل تراشههای چوب و علفها به سوخت وجود دارد، به انبوه مولکولهای پیچیده برمیگردد که در دیوارههای سلولی این مواد گیاهی سخت یافت میشود.
تلاشهای صنعتی برای تجزیه این نوع مولکولها به نوعی از قندهای قابل تبدیل به سوخت، عمدتاً مستلزم از پیش گرم کردن آنها و یا استفاده از مواد شیمیایی است که به هر حال، دشواری و یا هزینه روند را افزایش میدهد.
محققان برای رفع این مشکل، به توانایی شناخته شده بزها و گوسفندان در هضم تقریباً تمامی آنچه میبلعند، رو آوردهاند و میگویند که آنزیمهای حاصل از قارچهای روده این جانوران بهطور قابل ملاحظهای انعطافپذیر هستند.
آنها معتقدند که این قابلیت سیستم گوارش بزها نتیجه حضور قارچهای آنائه روبیک، یعنی ارگانیسمهایی است که از زمان دایناسورها وجود دارند.
دانشمندان برای بررسی ایدههای خود، کود تازه گردآوری شده از یک باغ وحش و یک اصطبل را آزمایش کردند و دریافتند که این قارچها آنزیمهایی را تولید میکنند که طیف گستردهای از مواد گیاهی را تجزیه میکنند.
محققان متوجه شدند که برخلاف بهترین آنزیمهای مهندسی ژنتیک شده در صنعت سوخت زیستی، قارچهای موجود در سیستم گوارش بزها صدها نمونه دیگر از این پروتئینها را تولید میکنند.
نتیجه تحقیقات نشان داد که قارچهای یاد شده در واکنش به مواجهه با قند به جا علف، نوع آنزیمهایی را که تولید میکردند، تغییر دادند.
«مایکل اومالی» سرپرست تیم تحقیق دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا گفت: این قارچهای رودهای ابزار بیشتری برای تبدیل مواد زیستی به سوخت دارند و از این رو کارآیی سریع تر و قابلیت اثرگذاری روی انواع بیشتری از مواد گیاهی دارند که همین امر، فرصتهای بیشتری را برای صنعت سوخت زیستی فراهم میکند.
از سوی دیگر، برخی از محققان معتقدند که این نوع قارچها در انواع دیگری از جانوران هم وجود دارند و لازم است که سرمایهگذاری بیشتری برای بررسی این دسته از میکروارگانیسمهای نسبتاً ناشناخته به عمل آید، زیرا احتمال دارد کلید رسیدن به فنآوری تجدیدپذیر تبدیل مؤثر مواد زیستی باشند و از این رو باید پتانسیل کامل آنها کشف شود و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
برگزاری ۱۰ کارگاه آموزشی در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست
۱۰ کارگاههای آموزشی با مضامین محیطزیستی و ۳ مناظره در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست برگزار میشود.
به گزارش ایرنا از سازمان حفاظت از محیطزیست، هر ساله در حاشیه نمایشگاه بینالمللی محیطزیست برنامههای جنبی تدارک دیده میشود که عموماً با استقبال علاقهمندان همراه است.امسال با بررسی اخبار و تحولات محیطزیست کشور و میزان پیگیری این اخبار از سوی عموم مردم کارگاههایی با موضوع راهکارهای مقابله با آلودگی هوا، معدن و محیطزیست، تغییرات اقلیم، پسماندهای الکترونیک،، مدیریت منابع آب، فرهنگ و بهرهوری انرژی، بانکداری الکترونیک، مدیریت پسماند و مقابله با بیماریهای واگیردار حیات وحش برگزار خواهد شد.
رییس ستاد برگزاری پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست گفت: برای تدریس این کارگاهها از اساتید برجسته دانشگاه و مدیران سازمان بهره گرفتهایم.
مجید فدایی افزود: در این دوره از نمایشگاه برخی از کارگاههای توسط ادارات کل محیطزیست استانی یا سازمانهای دیگر شرکت کننده در نمایشگاه برگزار خواهد شد که این اقدام به منظور بسط مشارکت و افزایش زمینههای تعاملی صورت گرفته است.
سرپرست اداره کل روابط عمومی سازمان محیطزیست در ادامه افزود: ۳ مناظره با عناوین مدیریت صید و شکار به مناسبت روز جهانی حیات وحش، آلودگی هوای کلانشهرها و چالشهای حقوقی محیطزیست هم برنامهریزی شده است که با حضور معاونین سازمان محیطزیست و در راستای پاسخگویی به رسانهها و افکار عمومی برگزار خواهد شد.
فدایی افزود: شرکت در این کارگاهها و مناظرهها برای عموم علاقهمندان آزاد است و محدودیت خاصی وجود ندارد.
سازمان حفاظت محیطزیست پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست را با شعار «اقتصاد سبز دوران پساتحریم» با حضور حدود ۸۰ تشکل زیستمحیطی از ۳۱ استان کشور از دهم تا سیزدهم اسفندماه در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.