تأثیر مکمل روغن ماهی در پیشگیری از چاقی و دیابت

تأثیر مکمل روغن ماهی در پیشگیری از چاقی و دیابت به گفته محققان، کپسول‌های روغن ماهی می‌توانند موجب از بین رفتن تأثیرات مضر رژیم غذایی چرب شوند. به گزارش مهر، مطالعه جدید محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل بر روی موش‌ها آشکار ساخته است که مکمل روغن ماهی می‌تواند تأثیرات مضر رژیم غذایی پرچرب را برگرداند. مطالعه […]

تأثیر مکمل روغن ماهی در پیشگیری از چاقی و دیابت

به گفته محققان، کپسول‌های روغن ماهی می‌توانند موجب از بین رفتن تأثیرات مضر رژیم غذایی چرب شوند.

به گزارش مهر، مطالعه جدید محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل بر روی موش‌ها آشکار ساخته است که مکمل روغن ماهی می‌تواند تأثیرات مضر رژیم غذایی پرچرب را برگرداند.

مطالعه جدید ویژگی‌های سودمند این قرص‌ها را اثبات کرده و نشان می‌دهد که این مکمل‌ها می‌توانند در پیشگیری از چاقی و دیابت نوع۲ در انسان‌ها مؤثر باشند، اگرچه هنوز باید آزمایش‌های بیش‌تری در این زمینه انجام شود.

ماریا ایزابل آلونسو-واله، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «تحقیق ما نشان می‌دهد مکمل‌های روغن ماهی ممکن است در کنار سایر شیوه‌های پیشگیرانه برای مقاومت انسولین و چاقی مورداستفاده واقع شوند.»

محققان به مدت ۴ هفته روغن ماهی را به موش‌هایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، دادند. سپس محققان نمونه‌های چربی بدن مدل‌های حیوانی را جمع‌آوری کرده و مورد بررسی قراردادند و آن‌ها را با موش‌های دارای رژیم غذایی پرچرب که مکمل روغن ماهی مصرف نکرده بودند، مقایسه کردند.

فاکتورهای تأثیرگذار بر متابولیسم، ذخایر چربی و مقاومت انسولین هم اندازه‌گیری و بررسی شد.

به گفته آلونسو-واله، از آنجاییکه این تحقیقات بر روی موش‌ها انجام شده ممکن است همان تأثیرات را بر روی انسان نداشته باشد و تحقیقات بیش‌تری برای تشخیص این مسأله نیاز است.

قرص‌های روغن ماهی مکمل‌های رژیمی متداولی هستند که فواید متعدد آن‌ها شناخته شده است. سال گذشته، محققان تأثیرات پیشگیرانه روغن ماهی را بر گروهی از افراد جوانی که در معرض ریسک شیزوفرنی بودند اثبات کردند.

 

روغن ماهی حاوی چربی اُمگا-۳ قدرتمندی موسوم به DHA است. بدن به‌طور طبیعی این نوع اُمگا۳ را تولید نمی‌کند از اینرو مصرف آن از طریق رژیم غذایی و مکمل‌ها حایز اهمیت است.