رشد ۳۸۱ درصدی ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین‌الملل ایران

رشد ۳۸۱ درصدی ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین‌الملل ایران ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین‌الملل از مسیر ایران که شهریور ۱۳۹۲ در آغاز دولت یازدهم ۱۱۶گیگابیت بر ثانیه بود با رشدی ۳۸۱ درصدی به ۵۵۸گیگابیت بر ثانیه در شهریور امسال رسید. به گزارش ایرنا، ارتباطات بین‌الملل ایران تا پیش از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید به پایین‌‌ترین […]

رشد ۳۸۱ درصدی ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین‌الملل ایران

ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین‌الملل از مسیر ایران که شهریور ۱۳۹۲ در آغاز دولت یازدهم ۱۱۶گیگابیت بر ثانیه بود با رشدی ۳۸۱ درصدی به ۵۵۸گیگابیت بر ثانیه در شهریور امسال رسید.

به گزارش ایرنا، ارتباطات بین‌الملل ایران تا پیش از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید به پایین‌‌ترین سطح خود رسید و همین امر عاملی برای کاهش ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین‌الملل بود.

آن زمان فقط ۱۱۶گیگابیت بر ثانیه انتقال ارتباطات از مسیر ایران انجام می‌شد اما آغاز دولت یازدهم و تلاش برای تنش‌زدایی از روابط بین‌المللی کشور معادله را تغییر داد و چهره تازه‌ای از ایران فراروی جهانیان نهاد.

پس از چرخش کلید گفت‌وگوهای هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵، جهانیان برای برقراری ارتباطی تازه با ایران راغب شدند و با آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در دی ماه ۱۳۹۴ و لغو تحریم‌های ظالمانه علیه کشور، درهای گفت‌وگو و مذاکره با کشورهای مختلف دنیا و شرکت‌های معتبر بین‌المللی فعال در همه عرصه‌های اقتصادی باز شد.

اجرای برجام، ایرانی امن را به همه جهان معرفی کرد که بار دیگر می‌توانند با این کشور مبادله داشته باشند و ارتباطات مخدوش شده خود را از سر بگیرند.

امنیت ایجاد شده در پناه برجام برای شرکت‌های فعال در عرصه ارتباطات به مراتب بهتر و وسوسه‌انگیزتر بود و این امید را در آنان به وجود آورد که برای انتقال داده‌های خود به جای مسیرهای ناامن دریایی به سوی کشور ما آمده و از این طریق اقدام کنند.

چندی پیش مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران فراهم شدن شرایط برای انتقال امن اطلاعات (دیتا) بین غرب و شرق جهان از مسیر ایران را مهم‌ترین دستاورد اجرای برجام در بخش زیرساخت‌های ارتباطی کشور اعلام کرد و به ایرنا گفت این موضوع زمینه ورود ایران را به بازار جهانی خرید و فروش دیتای اینترنت فراهم خواهد کرد.

اکنون با گذشت بیش از ۳ سال از فعالیت‌های دولت تدبیر و امید و اقدام‌های آن برای رفع کاستی‌های پیشین، ظرفیت ترانزیت بین‌الملل از مسیر ایران را افزایش یافته و به ۵۵۸ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.

همچنین با تلاش‌های وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، ظرفیت پهنای باند اینترنت بین‌الملل از ۸۱٫۶۸ گیگابیت برثانیه در آغاز دولت یازدهم اکنون با رشدی ۵۹۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۲ به ۵۶۴ گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.

 

رییس‌جمهوری اسلامی ایران نیز در دیداری که فروردین ماه امسال با کارکنان وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات داشت، با بیان این‌که باید از فضای به وجود آمده در برجام برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی و بهره‌گیری از فن‌آوری‌های مهم دنیا استفاده کرد، گفته بود: باید با کار، تلاش، ذوق و فن‌آوری، از توانمندی‌های داخلی و نیروهای جوان کشورمان به بهترین شکل استفاده کنیم و در این فضا یکی از بخش‌هایی که می‌تواند به حرکت پرشتاب جامعه کمک کند، آی.تی و آی.سی.تی است که می‌تواند در توسعه علم و دانش و فن‌آوری‌های ما پیشران باشد.