در چند سال اخیر معادن زغالسنگ حال روز خوبی نداشتند. علیرغم ذخیره ۱٫۲ میلیارد تنی زغالسنگ ایران، متأسفانه سال گذشته به دلیل کاهش تولید حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن زغالسنگ با ارزش حدود ۶۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است و با وجود تنگناهای ارزی کشور اختصاص ۶۰۹ میلیون دلار ارز به کالایی […]
در چند سال اخیر معادن زغالسنگ حال روز خوبی نداشتند. علیرغم ذخیره ۱٫۲ میلیارد تنی زغالسنگ ایران، متأسفانه سال گذشته به دلیل کاهش تولید حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن زغالسنگ با ارزش حدود ۶۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است و با وجود تنگناهای ارزی کشور اختصاص ۶۰۹ میلیون دلار ارز به کالایی که ایران دارای ذخایر غنی از آن بوده و میتواند صادر کننده این محصول هم باشد، تنها یک علت دارد و آن هم عدم برنامهریزی و رها کردن این حوزه مهم معدنی در چند سال اخیر.با توجه به روند کاهشی تولید زغالسنگ حیات صنایع فولاد که با سیستم کوره بلند کار میکنند نیز به خطر افتاده است. به گزارش مناقصهمزایده، امیرحسین نادری؛ مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری صدرتأمین، در نشست هماندیشی با هیأت مدیره انجمن زغالسنگ ایران فعالان این حوزه مهمترین بحران این حوزه را که منجربه منحنی کاهش تولید و افزایش واردات شده است را ضریب قیمتگذاری این محصول اعلام کردند و گفتند با قیمت فعلی زغالسنگ هر نوع سرمایهگذاری جدید غیراقتصادی است و اگر قرار است حرکتی در راستای افزایش تولید انجام شود یک راهحل بیشتر ندارد و آن هم اقتصادی کردن تولید به منظور جذب سرمایه است. نادری؛ با اشاره به اینکه هلدینگ صدر تأمین بزرگترین مصرفکننده زغالسنگ است، اعلام آمادگی خود را برای همکاری با انجمن زغالسنگ در قالب برنامههای میانمدت و بلندمدت در جهت افزایش تولید از معادن فعلی و همچنین تجهیز و راهاندازی معادن جدید با اقتصادی کردن تولید زغالسنگ اعلام کرد. همچنین موارد ذیل بهعنوان سرفصلهای همکاری هلدینگ صدر تأمین و انجمن زغالسنگ ایران مورد تأیید قرار گرفت:
۱– با توجه به اینکه تجهیز معادن زغالسنگ جدید با قیمت فعلی اقتصادی نیست و به این دلیل سرمایهگذاری و آمادهسازیهای معادن جدید تعلیق شده است، لذا لازم است در جهت جذب سرمایه در این بخش فرمول قیمتگذاری از ۲۶٫۵ درصد فعلی تجدیدنظر شود.
۲– ایجاد ارزشافزوده در زنجیره انتهایی ذوبآهن و اختصاص سهمی از این افزایش ارزش به جهشتولید در معادن زغالسنگ.
۳– پیشنهاد مدلهای مختلف همکاری قابل اجراء جهت سرمایهگذاری در آمادهسازی معادن زغالسنگ که بخش اصلی نقدینگی مورد نیاز در معادن را شامل میشود، به اعضا هیأت مدیره انجمن محول شد.
۴– افزایش تولید حاصل از این سرمایهگذاری، راهحل کوتاهمدت و اجرایی برای معادن کوچکمقیاس و در شرف تعطیلی خواهد بود.
۵– شرکت سرمایهگذاری صدرتأمین به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری و مسؤول در زمینه شناسایی و حمایت از بخش کارگری و سرمایه انسانی، در این صنعت اعلام شد.
۶– برنامههای حمایتی مانند اعزام نیروهای نخبه برای یادگیری و انتقال تکنولوژیهایتک یا حمایت از طرحهای تحقیقاتی که هر یک چالشهای موجود در یکی از مجموعههای بزرگ زغالسنگی در کشور هستند (مانند گوگردزدایی، روشهای جدید فرآوری خشک و… )، از جمله بستههای حمایتی پیشنهادی در شرکت سرمایهگذاری صدرتأمین عنوان شد .
در پایان مقرر شد در جلسات بعدی با حضور انجمن زغالسنگ ایران و زیرمجموعههای شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین، چالشها بررسی و راهکاری اجرایی مطرح و در مورد آن تصمیمگیری شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.