صنعت زغال‌سنگ کشور متولی خاصی ندارد

صنعت زغال‌سنگ کشور متولی خاصی ندارد  محمد قره‌داغلی -مدیرعامل اسبق ذوب آهن اصفهان گفت: صنعت زغال‌سنگ کشور نیازمند مدیری تواناست تا با برنامه‌ریزی مناسب و تنظیم تولید، قدرت چانه‌زنی در نهادهای تصمیم‌گیر کشور را داشته باشد. اردشیرسعدمحمدی که در آیین گشایش سومین کنگره ملی زغال‌سنگ در دانشکده معدن دانشگاه صنعتی شاهرود سخن می‌گفت با اشاره […]

صنعت زغال‌سنگ کشور متولی خاصی ندارد

 محمد قره‌داغلی -مدیرعامل اسبق ذوب آهن اصفهان گفت: صنعت زغال‌سنگ کشور نیازمند مدیری تواناست تا با برنامه‌ریزی مناسب و تنظیم تولید، قدرت چانه‌زنی در نهادهای تصمیم‌گیر کشور را داشته باشد.

اردشیرسعدمحمدی که در آیین گشایش سومین کنگره ملی زغال‌سنگ در دانشکده معدن دانشگاه صنعتی شاهرود سخن می‌گفت با اشاره به روند تولید کک در ایران، آینده زغال کشور را خوب ارزیابی کرد و افزود: هم اکنون ۳٫۵ میلیون تن کک در زرند کرمان و ذوب‌آهن اصفهان تولید می‌شود در حالی که میزان تولید کنسانتره زغال کشور که مورد نیاز این کارخانه‌ها است تنها یک میلیون تن است که باید افزایش یابد.

رییس مجمع شرکت صنعت و معدن شمال شرق ایران نیاز اساسی کشور را فن‌آوری روز دانست و اظهار داشت: باید شرایط تولید را از حالت سنتی خارج کنیم چراکه این روند در گذشته در طبس تجربه شده و نتیجه‌بخش بوده است.

وی با بیان این که صنعت زغال‌سنگ کشور متولی ندارد، خاطرنشان کرد: هرچه اقتصادی‌تر کار شود امکان توسعه و رشد صنعت زغال‌سنگ بیش‌تر خواهد بود.

رییس مجمع شرکت صنعتی و معدنی شمال‌شرق با بیان این که بیش‌ترین ذخایر زغال‌سنگ ایران در طبس موجود است، تصریح کرد: مناطقی دارای ذخایر خوب زغال در کشور وجود دارد که هنوز مورد اکتشاف قرار نگرفته است.

سعدمحمدی با اشاره به وجود بیش از ۱۲۰ نوع فرآورده زغال‌سنگ در دنیا، بیان داشت: این در حالی است که در ایران تنها در خصوص تولید فولاد به روش کوره بلند کار می‌شود.

وی بر لزوم سرمایه‌گذاری در تولید برق از زغال حرارتی تأکید و اضافه کرد: ۴۰ درصد برق جهان به وسیله زغال حرارتی تولید می‌شود و سرمایه‌گذاری در این بخش تأثیر بسیاری در ایجاد اشتغال دارد.

وی تصریح کرد: فعالان حوزه زغال‌سنگ در ایران به قدری گرفتار مسایل مالی هستند که دیگر وقتی برای برنامه‌ریزی در این حوزه وجود ندارد وگرنه در صورت ایجاد تنوع در فرآورده‌های زغالی، جایگاه این صنعت نیز تغییر خواهد کرد.

سعدمحمدی با انتقاد از عملکرد دانشگاه‌ها در پرورش نیروی انسانی در زمینه زغال‌سنگ، گفت: در دانشگاه‌ها نیروی متخصص در زمینه زغال‌سنگ پرورش نیافته و حتی واحدی درسی نیز با این نام وجود ندارد، حال چگونه می‌توان آینده این صنعت را خوب تصویر کرد؟

۲۵ درصد از کشته‌های معدنی ایران در بخش زغال هستند

رییس مجمع شرکت صنعت و معدن شمال‌شرق ایران با تأکید بر این‌که ایمنی هر معدن نیاز اساسی فعالیت در آن است، تصریح کرد: اگر این موارد را در دانشگاه‌ها به دانشجویان آموزش ندهیم، قطعاً به مشکل برخواهیم خورد.

سعد محمدی تصریح کرد: ۲۵ درصد از کشته‌های معدنی ایران در بخش زغال هستند و این امر قطعاً به عدم آموزش توسط نیروهای متخصص بازمی‌گردد، چرا که ما در پرورش نیروهای متخصص، کارهای زیرساختی انجام نداده‌ایم.

حل معضلات و مشکلات معادن کشور راه‌گشای توسعه

رییس دانشگاه صنعتی شاهرود در این همایش با اشاره به ظرفیت‌های معدنی کشور گفت: ایران از لحاظ معادن به ویژه در بخش زغال‌سنگ از استعدادهای فراوانی برخوردار است که حل معضلات و مشکلات این حوزه می‌تواند به توسعه کشور کمک شایانی داشته باشد.

محمدمهدی فاتح با اشاره به ظرفیت‌های علمی کشور در بخش معدن بیان داشت: آن‌چه که امروز صنعت و معدن کشور را متحمل می‌کند، صنعتگران، متخصصان و نیروهای علمی است که با بهره‌گیری از دانش بومی، راه‌های پیشرفت و توسعه را در کشور هموار می‌کند.

وی افزود: بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی در کنار حل مشکلات حوزه معدن می‌تواند آینده روشنی را پیش‌روی معدن ایران بگذارد.

رفع چالش‌های بخش زغال‌سنگ ایران لازمه ثبات در صنعت معدن

عضو خانه معدن بریتانیا با بیان این‌که ایران دارای ظرفیت‌های بزرگی در بخش معدن است، گفت: رفع چالش‌های بخش زغال‌سنگ می‌تواند در به ثبات رساندن بخش معدن این کشور پهناور کمک کند.

فلیپ‌تورس در حاشیه این همایش اظهار داشت: ایران دارای ظرفیت‌های بزرگی در بخش معدن است که برگزاری این همایش به‌خصوص در حوزه زغال می‌تواند به شناساندن این ظرفیت‌ها در سطح بین‌المللی کمک شایانی کند.

وی با اشاره به نحوه برگزاری این همایش در شاهرود بیان داشت: رفع چالش‌های بخش زغال‌سنگ در صنعت معدن ایران می‌تواند در به ثبات رساندن راهکارهای رفع مشکلات در این بخش کمک شایانی کمک کند.

عضو خانه معدن بریتانیا افزود: خوشبختانه ایران دارای معادن و ذخایر نامحدود و همچنین متخصصان خبره در این حوزه است، اما زیرساخت‌های زغال در این کشور نیاز به‌کار بیش‌تر دارد که امیدواریم برگزاری این نشست‌‌ها به رفع مشکلات صنعت زغال کمک شایانی داشته باشد.

به گزارش مناقصه‌مزایده گفتنی است که سومین کنگره زغال‌سنگ ایران با حضور رؤسای دانشگاه‌های صنعتی کشور، مدیران شرکت‌های زغال‌سنگ و مسؤولان ارشد استانی و شهرستانی در شاهرود آغاز به‌کار کرد.

 

سومین کنگره زغال‌سنگ ایران صبح سه‌شنبه در حالی کار خود را آغاز کرد که ۱۷۲ مقاله علمی به دبیرخانه این همایش ارسال و قرائت شفاهی ۲۰ مقاله در کنار سخنرانی اساتید معتبر معدن سراسر کشور و مهمانان خارجی از کشورهای برزیل، استرالیا، اوکراین و اسپانیا از جمله برنامه‌های این همایش دو روزه است.