مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نخستین قرعه مناقصات IPC به نام آزادگانجنوبی افتاد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران پیشبینی کرد نخستین مناقصه قراردادهای جدید نفتی مهرماه برگزار شود و گفت: آزادگانجنوبی احتمالاً نخستین میدان از بین میدانهای بزرگ نفتی است که مناقصه آن در این قالب برگزار میشود. به گزارش شانا، علیکاردر با بیان این […]
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران
نخستین قرعه مناقصات IPC به نام آزادگانجنوبی افتاد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران پیشبینی کرد نخستین مناقصه قراردادهای جدید نفتی مهرماه برگزار شود و گفت: آزادگانجنوبی احتمالاً نخستین میدان از بین میدانهای بزرگ نفتی است که مناقصه آن در این قالب برگزار میشود.
به گزارش شانا، علیکاردر با بیان این مطلب افزود: نخستین مناقصه میدانهای کوچک و متوسط نیز برای واگذاری راهبری میدان به شرکتهای داخلی در آیندهای نزدیک برگزار میشود.
وی با اشاره به تصویب اصلاحیه الگوی جدید قراردادهای نفتی طی روزهای اخیر، گفت: همانطور که در این اصلاحیه تأکید شده و در برنامههای شرکت ملی نفت ایران نیز از قبل پیشبینی شده بود، این شرکت، سبدی از مدلهای قراردادی مشتمل بر مدل جدید قراردادهای نفتی، بیعمتقابل و EPCF را مورد استفاده قرار میدهد و از منابع داخلی نیز در برخی از طرحها استفاده میکند.
کاردر ادامه داد: بر این اساس، شرکتهای داخلی میتوانند راهبری میدانهای متوسط و کوچک را بر عهده گرفته و با همکاری شرکتهای خارجی، فعالیتهای موضوع قرارداد را دنبال کنند؛ میدانهای بزرگ نیز در قالب قراردادهای جدید نفتی به شرکت خارجی واگذار میشود و شرکت خارجی با همکاری شرکت ایرانی صاحب صلاحیت در میدان مدنظر فعالیت میکند.
وی با بیان این که میدانهای بزرگ در قالب قراردادهای جدید نفتی و میدانهای کوچک و متوسط در قالبهای قراردادی جدید و بیعمتقابل واگذار میشوند، ادامه داد: پیشبینی میکنم نخستین مناقصه قراردادهای جدید نفتی، هفته پایانی مهرماه برای میدان آزادگانجنوبی برگزار شود.
مخازن غرب کشور در فهرست نخستین مناقصات میدانهای کوچک و متوسط
کاردر همچنین از تهیه فهرست میدانهای کوچک و متوسط اولویت دار برای برگزاری مناقصه بین شرکتهای داخلی خبر داد و گفت: احتمالاً مناقصه میدانهای کوچک و متوسط برای حدود ۳ میدان واقع در غرب کشور، پیش ازمناقصه قراردادهای جدید نفتی برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: میدانهای متوسط و کوچکی که بحث ازدیاد برداشت از آنها مطرح است، قطعاً در قالب بیع متقابل واگذار نمیشوند چراکه این مدل قراردادی، نمیتواند در این زمینه پاسخگو باشد.
معاون وزیر نفت با بیان این که کمیتههای کمیسیون مناقصات و فنی و بازرگانی برای عملیاتی کردن قراردادهای جدید تعیین و نخستین جلسه هماهنگی آن نیز برگزار شده است، تصریح کرد: پیشبینی میکنیم ۳ قرارداد در قالب قراردادهای جدید تا پایان سال امضا و از محل این قراردادها حدود ١٠ میلیارد دلار سرمایه به کشور جذب شود.
اصلاحات مدل جدید قراردادهای نفتی در یک نگاه
کاردر با اشاره به اصلاحیات انجام شده در الگوی قراردادهای جدید نفتی عنوان کرد: بر مبنای تغییرات اعمال شده، در قراردادهای جدید برای پیادهسازی روشهای ازدیاد برداشت مخازنی در اولویت هستند که ضریب بازیافت فعلی آنها کمتر از ٢٠ درصد باشد؛ بازه زمانی قرارداد ٢٠ سال تعیین و همچنین مقرر شده است فرم قرارداد محرمانگی به شورای عالی امنیت ملی برود.
وی درباره دیگر تغییرات اعمال شده گفت: بهطور نمونه درباره مالکیت تولید در این قراردادها با توجه به سهم بری دولت، صندوق توسعه ملی و شرک ملی نفت ایران از درآمدهای حاصل از تولید نفت خام، اینگونه برداشت شده بود که شرکت ملی نفت ایران در صدد تغییر این سهم است و این مورد نیز اصلاح شد.
کاردر با تأکید مجدد بر حفظ حاکمیت و مالکیت ایران در این قراردادها، افزود: شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما از ابتدا تا انتهای قرارداد حضوری پررنگ همراه با نظارت کافی خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: برخی ایرادات وارد به الگوی جدید قراردادهای نفتی از جمله ضرورت پیوست ضمایم مکفی به قرارداد، مواردی بوده است که این شرکت، از همان ابتدا مدنظر داشت و قطعاً این موارد را حتی در صورتی که یادآوری نمیشد، خود در پیشنویس نهایی قرارداد لحاظ میکرد.
وی با بیان این که نظرات هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین اعلام شده است، ادامه داد: پس از تأیید نهایی الگو، فهرست شرکتهای خارجی آماده میشود و احتمالاً هفته آینده، نامه برای شرکتهای خارجی طبق مقررات ارسال میشود تا شرکتها اطلاعات خود را اعلام کنند؛ همچنین از آنها خواسته میشود نام میدانهایی که تمایل بیشتری برای فعالیت در آن دارند را اعلام کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.