ابهام قیمت‌گذاری فولاد در بورس کالا

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد، از اعتراض تولیدکنندگان به پایین بودن قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا خبرداد و گفت: چگونگی قیمت‌گذاری نرخ پایه برای تمامی تولیدکنندگان ابهام‌برانگیز است. به گزارش مناقصه‌مزایده، بهادر احرامیان؛ افزود: در اکثر مواقع مقایسه قیمت‌ها با همان فرمول اعلامی، بسیار متغیر است و فولادی‌ها به آن عددی که از سوی […]

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد، از اعتراض تولیدکنندگان به پایین بودن قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا خبرداد و گفت: چگونگی قیمت‌گذاری نرخ پایه برای تمامی تولیدکنندگان ابهام‌برانگیز است. به گزارش مناقصه‌مزایده، بهادر احرامیان؛ افزود: در اکثر مواقع مقایسه قیمت‌ها با همان فرمول اعلامی، بسیار متغیر است و فولادی‌ها به آن عددی که از سوی بورس کالا برای قیمت‌گذاری محصولات در نظرگرفته می‌شود نمی‌رسند. وی افزود: مشکل صنعت فولاد از قیمت‌های پایین فولاد در بازار داخلی است و تنها راهکار رهایی از این وضعیت و اینکه تمام زنجیره فولاد راضی شوند را اصلاح قیمت‌های پایه عرضه در بازار داخل عنوان کرد.  وی همچنین به حجم صادرات آهن‌اسفنجی به میزان حدود ۵۰۰ هزار تن در سال اشاره کرد و گفت: اصل مقدار صادرات آهن‌اسفنجی نسبت به دیگر محصولات فولادی پایین‌تر است به همین دلیل زمانی که افزایش یا کاهش صادراتی صورت می‌گیرد علی‌رغم بالا نبودن رقم، درصد خیلی محسوسی به چشم می‌آید. این عضو انجمن تولید کنندگان فولاد، درباره واردات و یا تهاتر کالای ایرانی با فولاد روسی هم افزود: زمانی که ما خود تولیدکننده هستیم واردات توجیحی نخواهد داشت و تهاتر کالای ایرانی با روسیه در صورتی مورد قبول است که کالا‌هایی که در کشور تولید نمی‌شود وارد شود.

کشف قیمت آهن و فولاد در بورس اشتباه است

همچنین حمیدرضا رستگار؛ رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران، با اشاره به اینکه اتحادیه آهن و فولاد در جریان قیمت‌گذاری و نظارت بر بازار نیست، گفت: از نظر ما کشف قیمتی که در بورس اتفاق می‌افتد اشتباه است. رئیس اتحایه فروشندگان آهن و فولاد تهران، درباره وضعیت نظارتی در زنجیره فولاد افزود: در زنجیره فولاد کشور، ساختار نظارتی یکپارچه و متمرکز نیست. نبود نظارت متمرکز در این قسمت، گاهی باعث افراط و تفریط در نظارت می‌شود. در برخی از قسمت‌ها نظارت بسیار سخت‌گیرانه است اما در برخی دیگر کاملاً رها شده است. وقتی نظارت مستمر و منظم نباشد، در نتظیم بازار و قیمت‌گذاری، ناهماهنگی و بی‌برنامگی مشاهده خواهیم کرد. رستگار؛ در ادامه تصریح کرد: متأسفانه در حال‌حاضر، این ناهماهنگی و بی‌برنامگی را در بازار مشاهد می‌کنیم. الان روند قیمت‌گذاری از بالا به پایین است. روندی که اشتباه و غیرقانونی است. در بخش توزیع که یکی از بخش‌های مهم زنجیره است، به‌عنوان مثال، اتحادیه آهن و فولاد اصلاً در جریان قیمت‌گذاری و نظارت بر بازار نیست. با توجه به این روند، ارزان شدن یا گران شدن فولاد، توجیحی ندارد. وی خاطرنشان کرد: نظارت مختص یک فرد یا گروه نیست. یک بخشی از نظارت در تولید است، یک بخش هم در قیمت‌گذاری و توزیع در بازار. مسؤول نظارتی بخش دوم ما هستیم منتها اتحادیه وقتی می‌تواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد و پاسخگو باشد که در جریان قیمت‌گذاری‌ها قرار گرفته باشد. رستگار؛ در همین خصوص، افزود: این روند به هیچ عنوان مورد قبول انجمن آهن نیست. در نظر ما کشف قیمتی که در بورس اتفاق می‌افتد اشتباه است. حتی نمی‌دانیم قیمت‌گذاری‌های که انجام می‌شود واقعی است یا کاذب؟ چه کسی از این وضعیت آشفته سود می‌برد؟ وی در ادامه گفت: وضعیت آشفته بازار بارها و بارها از طرف اتحادیه مورد اعتراض قرار گرفته است ولی روند فعلی برای برخی منفعت دارد و نمی‌خواهند توزیع از مسیر درست خود صورت گیرد. رستگار؛ در پایان، افزود: اگر کار دست مسؤول نباشد و نظارت دقیق وجود نداشته باشد، هرکسی به خود اجازه می‌دهد تا در این حوزه ورود پیدا کند. اتفاقی که به ضرر تولیدکننده و مصرف‌کننده است. در واقع مردم متضرر اصلی این بی‌برنامگی هستند. پیش‌تر برخی منابع از ورود میلگرد‌های روسی علی‌رغم تولید آن در داخل کشور خبر داده بودند که لطیفی سخنگوی گمرک درگفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما این خبر را تأیید نکرد.