خستگی بانک‌های مرکزی جهان از خرید طلا

خستگی بانک‌های مرکزی جهان از خرید طلا طبق آمار شورای جهانی طلا، بانک‌های مرکزی که حدود ۳۲ هزار و ۹۰۰ تن طلا در اختیار دارند، در سه ماهه دوم سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خرید این فلز را ۴۰ درصد کاهش داده و به پایین‌‌ترین میزان از سال ۲۰۱۱ به این […]

خستگی بانک‌های مرکزی جهان از خرید طلا

طبق آمار شورای جهانی طلا، بانک‌های مرکزی که حدود ۳۲ هزار و ۹۰۰ تن طلا در اختیار دارند، در سه ماهه دوم سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خرید این فلز را ۴۰ درصد کاهش داده و به پایین‌‌ترین میزان از سال ۲۰۱۱ به این طرف رساندند.

به گزارش ایسنا، جان ناگی، مدیر ذخایر طلای بانک مرکزی انگلیس در دهه ۱۹۹۰ در این باره به بلومبرگ گفت: خرید طلای بانک‌های مرکزی در سال ۲۰۱۶ به دلیل رشد چشمگیر قیمت این فلز که بزرگ‌ترین رشد نیمه اول سال در ۴۰ سال اخیر بود، کاهش پیدا کرد. بانک‌های مرکزی در اقتصادهای نوظهور جهان طلای کمتری را خریداری کرده‌اند زیرا میزان نقدینگی که از صادرات بدست می‌آورند، کاهش یافته است.

به گفته تحلیلگران، کاهش روند خرید بانک‌های مرکزی مسأله بسیار مهمی برای بازار این فلز ارزشمند خواهد بود.

بانک‌های مرکزی تأثیر مثبتی بر طلا داشته‌اند به‌ویژه پس از بحران مالی جهانی که کمک کرد قیمت طلا در سال ۲۰۱۱ به بالا‌ترین رکورد همه زمان‌ها برسد. پیش از این دوران بحرانی، ذخایر طلای دولت‌ها به مدت دو دهه کاهش داشت اما بانک‌های مرکزی از زمانی که در سال ۲۰۰۸ فروش گسترده را متوقف کردند، به خریداران بزرگ طلا تبدیل شدند و تا ژوئن بزرگ‌ترین ذخایر طلا را در ۱۵ سال گذشته داشتند.

اما کاهش اخیر خرید ممکن است نشان دهنده خستگی خریداران به‌ویژه کشورهایی باشد که صادرات کمتری دارند. طبق گزارش صندوق بین‌المللی پول، تجارت جهانی تا آوریل به پایین‌‌ترین سطح از سال ۲۰۱۰ رسید در حالیکه ذخایر ارزی از اوج دو سال قبل، حدود هشت درصد کاهش پیدا کردند.

یک نمونه بارز چین است که با تبدیل شدن به بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، صاحب پنجمین ذخایر بزرگ طلای جهان است. صادرات ضعیف‌تر پکن، ورود نقدینگی که دولت چین در دارایی‌هایی مانند اوراق خزانه و طلا سرمایه‌گذاری می‌کرد را محدود کرده است. مازاد حساب جاری که اواسط سال ۲۰۱۵ به بالا‌ترین سطح در شش سال گذشته رسیده بود، سال گذشته بیش از یک چهارم کاهش یافت. ذخایر ارزی چین هم از رکورد چهار تریلیون دلار در سال ۲۰۱۴، یک پنجم کاهش پیدا کرده است.

چین در ماه مه خرید طلا نداشت و پس از بهبود خرید در ژوئن، میزان خرید این کشور در ژوییه دومین خرید پایین در یک سال گذشته بود.

 

با وجود اینکه صادرات بازار نوظهور دچار اُفت شده اما کشورهای دارای مازاد حساب جاری بالا از جمله چین و روسیه همچنان به راه‌هایی برای متنوع کردن ذخایر ارزی خود نیاز دارند.