گلایه یک مدیر بخش خصوصی از مزایده مجدد معدن مهدی‌آباد

گلایه یک مدیر بخش خصوصی از مزایده مجدد معدن مهدی‌آباد رضاقطب، مدیرعامل شرکت کارون دز دشت (KDD) یکی از فعالان بخش خصوصی کشور است که طی چند سال اخیر وارد عرصه صنعت و معدن شده و تجربه تأمین مالی و سرمایه‌گذاری در هر دو بخش را پشت سر گذاشته است.  به گزارش ماین‌نیوز، با توجه […]

گلایه یک مدیر بخش خصوصی از مزایده مجدد معدن مهدی‌آباد

رضاقطب، مدیرعامل شرکت کارون دز دشت (KDD) یکی از فعالان بخش خصوصی کشور است که طی چند سال اخیر وارد عرصه صنعت و معدن شده و تجربه تأمین مالی و سرمایه‌گذاری در هر دو بخش را پشت سر گذاشته است.

 به گزارش ماین‌نیوز، با توجه به این‌که به تازگی ایمیدرو برای معدن مهدی‌آباد دوباره مزایده برگزار کرده و ادامه فعالیت معدنی را از این فعال بخش خصوصی در این معدن سلب کرده است، قطب از گلایه‌هایش در خصوص این رویکرد ایمیدرو می‌گوید و معتقد است که بخش خصوصی زمانی که با دولت قراردادی را منعقد می‌کند باید در این زمینه اطمینان خاطر داشته باشد که سرمایه‌گذاری در معدنی که سال‌ها غیرفعال بوده است، دستاورد مثبتی برای او خواهد داشت و در آخر دولت به تعهدات خود عمل خواهد کرد نه این‌که دولت یک شبه قرارداد را نادیده بگیرد و دوباره مزایده برگزار کند.

او از انگیزه ورودش به معدن سرب و روی مهدی‌آباد می‌گوید و به این‌که چگونه از این سرمایه‌گذاری دلزده شده است، می‌پردازد. با این حال قطب همچنان تأکید می‌کند که این تصمیم دولت عواقب بدی برای حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور خواهد داشت.

شرکت شما یکی از معدود شرکت‌های ایران است که طی چند سال اخیر وارد عرصه صنعت و معدن شده است. با توجه به این‌که تجربه سرمایه‌گذاری و تأمین مالی ۷ طرح فولادی را داشتید برای توسعه و راه‌اندازی معدن سرب و روی مهدی‌آباد چگونه سرمایه‌گذاری خودتان را آغاز کردید و فضای سرمایه‌گذاری در معادن ایران را برای بخش خصوصی چگونه می‌بینید؟

همان‌گونه که می‌دانید راه‌اندازی معدن مهدی‌آباد و احداث کارخانه سرمایه کلانی نیاز دارد. ما سعی کردیم، بخشی از منابع سرمایه‌گذاری در پروژه معدن مهدی‌آباد را از شرکت خودمان تأمین کنیم و باقی آن را از طریق فاینانس تهیه کنیم. با توجه به این‌که در بین فلزات پایه، فلز روی امیدوارکننده‌تر از باقی فلزات پایه است و از یک سو طی سال‌های اخیر کاهش عظیمی در ذخایر روی در تمام نقاط دنیا ایجاد شده، پیش‌بینی می‌شود عرضه روی در سال‌های آینده با محدودیت جدی روبه رو شود. به همین دلیل ما به عنوان سرمایه‌گذار معدن سرب و روی مهدی‌آباد تلاش کردیم در این مدت نظر شرکت‌های خارجی‌ها هم جلب کنیم تا بتوانیم همزمان زیرساخت‌های صادرات سرب و شمش روی را فراهم کنیم.

پس از یک دوره یک ساله آماده‌سازی زیرساخت‌ها از فروردین ماه ۱۳۹۴ عملیات پیش باطله‌برداری را در این معدن شروع کردیم و عملیات تجهیز و آماده‌سازی کارگاه و استقرار ماشین‌آلات سنگین معدنی را انجام دادیم ضمن این‌که در این مرحله با انعقاد قرارداد با پیمانکار بیش از ۱۰دستگاه دامپتراک ۱۰۰تنی و سایر ماشین‌آلات جانبی را برای پیشبرد فعالیت‌های معدنی وارد معدن مهدی‌آباد کردیم. پیشرفت عملیات طبق برنامه زمان‌بندی درحال انجام بوده و قرار بود در راستای استخراج معدن برنامه‌های لازم را در خصوص احداث کارخانه ۱۰۰هزارتنی کنسانتره و ۱۰۰هزار تنی شمش عملیاتی کنیم و عمده مذاکرات شرکت ما برای خرید تجهیزات کارخانه با شرکت‌های متخصص در زمینه احداث کارخانه‌های کنسانتره و شمش روی با شرکت MCC-NFI چین بوده و مقرر شده بود با شرکت تنوای ایتالیا هم همکاری داشته باشیم.

 

البته گفتنی است که چندی پیش مهدی‌کرباسیان درباره تعیین و تکلیف معدن مهدی‌آباد، گفت: ایمیدرو خود را موظف می‌داند که تمام هزینه‌هایی که شرکتkdd برای راه‌اندازی این معدن متحمل شده است را بپردازد و با کنسرسیوم مهدی‌اباد تسویه حساب خواهد کرد. زیرا این امر جزو تکالیف ایمیدرو بوده و خوشبختانه کارشناسان رقم دقیق این سرمایه‌گذاری را محاسبه و مشخص کرده‌اند که قرار است این هزینه‌هایی که این کنسرسیوم انجام داده، به آن‌ها بازگردد.