سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه جامعه روحانیت از احمدینژاد حمایت نمیکند، درمورد حمایت اصولگرایان از روحانی گفت: من معتقدم ما در جریان اصول گرایی با قحطالرجال روبهرو نیستیم.به گزارش مهر، حجتالاسلامغلامرضامصباحیمقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در نشست خبری با بیان اینکه در جلسات جامعه روحانیت، موضوع انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ در […]
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه جامعه روحانیت از احمدینژاد حمایت نمیکند، درمورد حمایت اصولگرایان از روحانی گفت: من معتقدم ما در جریان اصول گرایی با قحطالرجال روبهرو نیستیم.به گزارش مهر، حجتالاسلامغلامرضامصباحیمقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در نشست خبری با بیان اینکه در جلسات جامعه روحانیت، موضوع انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: کمیته سیاسی جامعه روحانیت، جلسات متعددی را با نمایندگان احزاب و گروههای اصولگرا داشته است و از آنها دعوت و صحبتهایشان شنیده شده است.
وی افزود: انتظار گروههای اصولگرا از ما از این بود که جامعه روحانیت فعالیت خود را برای انتخابات ۹۶ آغاز کند و این گروهها همراهی خود را با اقدامات این جامعه اعلام کردند و به صراحت گفتند که ما همانند گذشته ملتزم به محوریت جامعه روحانیت هستیم و همراهی خواهیم کرد.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: این گزارشها در جلسه جامعه روحانیت مطرح شد و مورد استقبال اعضا قرار گرفت و بالاتفاق همه قبول کردند که اقداماتی برای انتخابات ۹۶ صورت بگیرد. قرار شد با همه احزاب اصولگرا تعامل داشته باشیم و از شخصیتهای اصولگرا دعوت کنیم و با مشورت آنها، راهکاری را برای انتخابات ۹۶ در نظر بگیریم.
مصباحیمقدم در پاسخ به سؤالی در خصوص جلسات مشترک آیات موحدیکرمانی و یزدی، تأکید کرد: این جلسات فعلاً در حد پیشنهاد و طرح مسأله از سوی آیتا… موحدیکرمانی است و هنوز نمیدانم که تماسی صورت گرفته است یا خیر.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا آیتا…مصباحییزدی در این جلسات مشترک حضور خواهند داشت یا خیر، گفت: بنای جامعه روحانیت این است که وارد مقوله انتخابات شود و در صورتی که گفتوگوهای مشترکی با جامعه مدرسین داشته باشیم که در انتخابات ۹۲ هم تجربه این مسأله را داشتیم، همکاری این دو تشکل را خواهیم داشت، اما بیشتر از آن اقدامی انجام نخواهیم داد.
سخنگوی جامعه روحانیت افزود: ما در دوره جدید هیچگونه نشانهای از طرف آیتا… مصباحیزدی برای ورود به انتخابات نداریم و از طرف جامعه روحانیت هم نشانهای وجود ندارد که بخواهیم از ایشان کمک بگیریم.
وی تأکید کرد: ما هیچگاه به فکر ائتلاف با اشخاص نبودیم بلکه به فکر ائتلاف با تشکلها هستیم و آیتا…مصباحیزدی نیز یک شخصیت محترم هستند و ما نیز سعی میکنیم به فکر ائتلاف و همگرایی با جامعه مدرسین باشیم.
مصباحیمقدم تأکید کرد: آیتا…مصباح برای انتخابات مجلس دهم به میدان نیامدند و همکاری با ما نداشتند.
وی در پاسخ به این سؤال که با چه کسانی برای انتخابات ۹۶ جهت کاندیداتوری صحبت شده است، گفت: هنوز وارد مصادیق نشدهایم که بخواهیم در رابطه با آن اظهارنظر کنیم.
قصد کاندیداتوری ندارم
سخنگوی جامعه روحانیت تصریح کرد: بنده هم قصد کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را نخواهم داشت.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا جامعه روحانیت از روحانی عبور خواهد کرد یا خیر، گفت: این سخن بیمعناست زیرا عبور زمانی اتفاق میافتد که تصمیم گرفته باشیم از شخصی حمایت کنیم ولی هنوز درمورد کاندیداتوری روحانی برای دور بعد بحثی نکردیم تا بخواهیم بگوییم تصمیم به حمایت گرفتهایم یا احتمال حمایت میدهیم یا تصمیم گرفتیم از وی عبور کنیم.
مصباحیمقدم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا انتخابات آمریکا تأثیری بر انتخابات ایران خواهد داشت یا خیر، گفت: انتخابات ایران تحت تأثیر انتخابات آمریکا قرار نخواهد گرفت چرا که ۳۸ سال است که کشور ما به استقلال سیاسی رسیده است. آنچه در آمریکا جریان دارد از نظر دو جناح سیاسی آن کشور تأثیرگذاری بر انتخابات ایران است و آنها مایلند بر انتخابات ما تأثیرگذار باشند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: نه دولتمردان ایران چنین تصوری را دارند و نه انتظاری از ملت ایران میرود که تحت تأثیر خواستههای آمریکا قرار بگیرد. آنچه که در نظام آمریکا جریان دارد یک نظام استکباری است و رفت و آمد احزاب جمهوریخواه و دموکرات در ماهیت این نظام تأثیری ندارد ولی ممکن است روش آنها در برخورد با ایران تغییر کند و امکان دارد این روشها نرم یا سخت باشد اما اهداف آنها نسبت به جمهوری اسلامی هرگز متفاوت نخواهد شد.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر مرزبندی این جامعه با برخی گروههای تندرو گفت: جامعه روحانیت یک جریان معتدل و مستقل است و تاریخ فعالیت جامعه روحانیت هم نشان میدهد که هیچ گاه تندروی را برنتابیده است و اگر جریانهای تندرو تعدیل شوند و با ما همکاری کنند استقلال میکنیم ولی اگر این جریانها تعدیل نشوند و همراهی نکنند ما راه خودمان را ادامه میدهیم.
مصباحیمقدم در پاسخ به این سؤال که احمدینژاد اخیراً اعلام کرده اگر اصولگرایان از من حمایت کنند من در دقیقه ۹۰ به نفع کاندیدای آنها کنار خواهم کشید، گفت: ما فقط میتوانیم بگوییم از اظهار لطف آقای احمدینژاد تشکر میکنیم.
ارسال دعوتنامه جامعه روحانیت برای روحانی، هاشمی، امامی کاشانی و ناطقنوری
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا برای جلسات جامعه روحانیت از آقایان روحانی، هاشمی، امامی کاشانی و ناطق نوری دعوت به عمل آوردهاید یا خیر، تأکید کرد: از این آقایان برای شرکت در جلسات دعوت میشود و من در جلسه گذشته از دبیرخانه جامعه روحانیت تقاضا کردم که دعوتنامهها را برای ایشان ارسال کند. اخیراً بازخورد این مسأله را گرفتم و دیدم دعوتنامهها ارسال شده است و امیدوارم آقایان مرحمت کنند و در جلسات جامعه حاضر شوند.
وی افزود: این آقایان عضو جامعه روحانیت و از بنیانگذاران آن هستند و مکرراً هم با آنها گفتوگوهایی داشتیم و از برخی از آنها بهطور خاص دعوت کردیم در جلسات ما حاضر باشند. ما راهحل دیگری جز انتظار تشریففرمایی این آقایان به جلسات جامعه نداریم.
مصباحیمقدم در پاسخ به این سؤال که آیا در جلسات جامعه روحانیت و کلیت جریان اصولگرایی در خصوص بحث پارلمان اصول گرایی صحبتی شده است، گفت: هنوز بحثی در این رابطه انجام نگرفته است.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سؤالی در خصوص موضع جامع روحانیت در قبال احمدینژاد گفت: جامعه روحانیت نه در سال ۸۴ و نه در سال ۸۸ از احمدی نژاد حمایت نکرد البته احمدینژاد مکرراً اظهار میکرد که من با حمایت احزاب اصولگرا به ریاستجمهوری نرسیدم و اواخر دوره خود نیز اعلام کرد که من اصولگرا نیستم؛ بنابراین ما تصور نمیکنیم که ضرورتی داشته باشد روی شخص احمدینژاد حساب خاصی را برای انتخابات بعدی باز کنیم.
وی با اشاره به تحرکات زودهنگام انتخاباتی برخی افراد تصریح کرد: تحرکات زودهنگام انتخاباتی اگر به عنوان تمهید مقدمات باشد، بدون اشکال است اما اگر به عنوان تبلیغات انتخاباتی باشد اشتباه است و فضای جامعه را به سمت یک اقدام زودهنگامی که احیاناً خاصیت خودش را از دست میدهد، میکشاند.
وی درپاسخ به سؤالی در خصوص نوع تعامل جامعه روحانیت با جبهه پایداری گفت: بنای ما دعوت از جبهه پایداری است تا به حرکت ما بپیوندد که بتوانیم در یک حرکت جمعی به نتیجهای مطلوب برسیم.
مصباحی مقدم در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه مسؤولیت ۸ سال عملکرد احمدینژاد را چه جریانی باید بر عهده بگیرد گفت: اگر ما در کشور احزاب قدرتمندی داشتیم که مسؤولیت کاندیداتوری افراد را میپذیرفتند طبعاً مسؤولیت اقدامات رییسجمهور منتخب بر عهده آن جریان بود اما ما در کشور احزاب قدرتمند نداریم و کاندیداها رأساً به میدان میآیند و مردم نیز به آنها اقبال میکنند و احزاب هم بعضاً حمایتهایی را دارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.