مصوبه افزایش قیمت زغال‌سنگ اجرایی نمی‌شود

مصوبه افزایش قیمت زغال‌سنگ اجرایی نمی‌شود  رییس کمیته زغال‌سنگ خانه معدن ایران بابیان این‌که مصوبه افزایش قیمت بهای زغال‌سنگ در کشور اجرایی نمی‌شود، گفت: از سال۹۳ تاکنون باوجود تورم شدید، بهای این محصول در کشور ثابت مانده است. به گزارش مهر، محمدمجتهدی با اشاره به نیاز دو میلیون تنی زغال‌سنگ ذوب آهن اصفهان، گفت: امروز […]

مصوبه افزایش قیمت زغال‌سنگ اجرایی نمی‌شود

 رییس کمیته زغال‌سنگ خانه معدن ایران بابیان این‌که مصوبه افزایش قیمت بهای زغال‌سنگ در کشور اجرایی نمی‌شود، گفت: از سال۹۳ تاکنون باوجود تورم شدید، بهای این محصول در کشور ثابت مانده است.

به گزارش مهر، محمدمجتهدی با اشاره به نیاز دو میلیون تنی زغال‌سنگ ذوب آهن اصفهان، گفت: امروز یک میلیون تن از این نیاز به کشور وارد می‌شود و عوارض ۱۵درصدی دولت در واردات زغال‌سنگ متأسفانه باری را از روی دوش صنایع داخلی کشور برنمی‌دارد.

وی با اشاره به این‌که دولت باید از حقوق معدنکاران زغال‌سنگ دفاع کند، ابراز داشت: ذوب‌آهن اصفهان نیمی از نیاز دو میلیون تنی خود را از خارج وارد می‌کند در حالی که کیفیت زغال‌سنگ ایرانی در برابر نمونه‌های چینی به هیچ‌وجه پایین‌تر نیست.

رییس کمیته زغال‌سنگ خانه معدن ایران همچنین گفت: دولت برای حمایت از تولید کننده داخلی واردات زغال‌سنگ را با عوارض ۱۵درصدی مجاز دانسته اما باید اعتراف کرد که این ۱۵درصد، بار مالی را بر دوش ذوب‌آهن ایجاد کرده اما فایده‌ای برای تولیدکنندگان زغال‌سنگ ایرانی نداشته است.

مجتهدی با بیان این‌که زغال‌سنگ کشور متأسفانه هیچ متولی خاصی برای بیان مشکلات ندارد، گفت: در سال ۹۴ مصوبه افزایش ۱۴درصدی قیمت زغال‌سنگ به امضای دو وزیر رسید اما امروز از اجرا خبری نیست که این امر با پیگیری می‌تواند میسر شود.

وی با بیان این‌که مصوبه افزایش قیمت به امضای وزیر تعاون در بخش امور کارگری و وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش تولیدات معدنی رسیده اما اجرایی نمی‌شود، ابراز داشت: قیمت زغال‌سنگ از سال ۹۳ تا کنون ثابت مانده است و این امر ضرر‌های فراوانی را به تولیدکنندگان وارد می‌سازد.

رییس کمیته زغال‌سنگ خانه معدن ایران افزود: امروز متأسفانه با گذشت ۶ ماه از سال۹۵ هنوز شاهد اجرایی شدن مصوبه افزایش قیمت زغال‌سنگ نیستیم و این یکی از مشکلات ما در این بخش است.

مجتهدی همچنین گفت: مشکلات عدم تعیین قیمت متأسفانه باعث می‌شود تا مجتمع‌هایی مانند زغال‌سنگ کرمان به تعدیل نیرو روی بیاروند، چرا که بهای قیمت مصوب با مانع تراشی روبه‌رو است.

 

وی بیان این‌که تک مشتری بودن از جمله مشکلات بخش زغال‌سنگ است، گفت: ذوب آهن ۹۵درصد زغال‌سنگ تولیدی داخل را می‌خرد و این امر باعث می‌شود تا این شرکت منبع قیمت‌گذاری باشد که این رویه باید اصلاح شود.