همدان، دومین استان در ذخیره دولومیت کشور معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: همدان دومین استان در ذخیره دولومیت کشور است. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ محمد خاکی اظهار داشت: ۲۷۲ معدن فعال در استان همدان وجود دارد که ۱۲۵ واحد از این واحدها به معادن ساختمانی یا شن و ماسه، ۶۰ معدن […]
همدان، دومین استان در ذخیره دولومیت کشور
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: همدان دومین استان در ذخیره دولومیت کشور است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ محمد خاکی اظهار داشت: ۲۷۲ معدن فعال در استان همدان وجود دارد که ۱۲۵ واحد از این واحدها به معادن ساختمانی یا شن و ماسه، ۶۰ معدن به صنایع فلزی و غیرفلزی و ۵۰ معدن به سنگهای گرانبها اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: فلدسپات، دولومیت و سیلیس از مواد معدنی غنی استان است و بخش عمدهای از این ۳ ماده معدنی کشور در استان همدان تأمین میشود.
خاکی با اشاره به اینکه سال گذشته ۵۰ واحدهای معدنی تعطیل بودند که ۱۰ درصد از این واحدها احیا شدند، افزود: ۲۲ درصد از واحدهای معدنی به صورت خاص تعطیل هستند و با گذشت یک سال از عدم فعالیت واحدها، پروانه بهرهبرداری آنها باطل میشود و به این دلیل واحدها به تولید کوتاه مدت باز میگردند تا پروانه آنها باطل نشود.
وی ادامه داد: تعطیلی و تولید کمتر در معادن سنگهای تزیینی نسبت به سایر معادن بیشتر دیده میشود و یکی از دلایل تعطیل معادن تأمین مواد مورد نیاز صنایع پایین دستی است.
وی با بیان اینکه استان همدان ۳۰ نوع از مواد معدنی را دارد که ۷ میلیون تن بهرهبرداری از این مواد در معادن صورت گرفته است، افزود: صدور پروانه اکتشاف به میزان ۲۰ درصد افزایش یافته و امید میرود در بهرهبرداری نیز روند افزایشی وجود داشته باشد.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بیان کرد: در سال جاری ۵ واحد بهرهبرداری از ابتدای سال جاری تا کنون صادر شده است و در سال گذشته نیز ۱۶ پروانه بهرهبرداری از معادن صادر شده است.
خاکی با بیان اینکه واحدهای معدنی شن و ماسه ۲۲ درصد از معادن استان را به خود اختصاص دادهاند افزود: فرآوری در فروسیلیس غرب پارس ارزش افزوده بالایی دارد، و بیش از ۷۰ درصد از مواد لعاب کشور از همدان تأمین میشود و اگر واحدهای استان تعطیل شوند معادن دیگر استفاده کننده از لعاب در سایر استانها توان تولید نخواهند داشت.
خاکی با اشاره به موضوع خامفروشی مواد معدنی گفت: برخی مواد باید به صورت خام صادر شود و از الزامات وجودی برخی مواد، خامفروشی است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا امروز ۴ میلیون تن مواد معدنی استخراج شده است، خاطرنشان کرد: استخراج مواد نسبت به سال قبل ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان به فرآوری مواد معدنی اشاره کرد و افزود: فرآوری اولیه مواد معدنی در استان صورت میگیرد اما فرآوری نهایی آنها در دیگر واحدهای صنعتی انجام میشود چراکه نمیتوان برای هر واحد معدنی، یک واحد فرآوری راهاندازی کرد.
وی با بیان اینکه ۵۴ درصد از واحدهای فعال در سال گذشته به ۶۴ درصد در سال جاری افزایش یافت، اظهار کرد: ۲۵۰ پروانه تخلف در بهرهبرداری از معادن در حال رسیدگی است که ۱۱۰ پرونده منجر به صدور رأی به سود سازمان شده است.
وی با بیان اینکه ۸۰۰ هزار تن اضافه برداشت در برخی معادن در سالهای گذشته به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: جریمه ریالی این تخلفات ۶ میلیارد ریال بوده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.