جذابیت محصولات پتروشیمی برای شرکت‌های ژاپنی

جذابیت محصولات پتروشیمی برای شرکت‌های ژاپنی روزنامه ژاپن تایمز در گزارشی توصیفی و تحلیلی از منطقه عسلویه و میدان گازی پارس‌جنوبی، ایران را یکی از تأمین کنندگان انرژی ژاپن نام برد و از جذابیت محصولات پتروشیمی برای شرکت‌های ژاپنی خبر داد. به گزارش ایرنا، روزنامه ژاپن تایمز گزارش خبرگزاری کیودو ژاپن که به همراه هیأتی […]

جذابیت محصولات پتروشیمی برای شرکت‌های ژاپنی

روزنامه ژاپن تایمز در گزارشی توصیفی و تحلیلی از منطقه عسلویه و میدان گازی پارس‌جنوبی، ایران را یکی از تأمین کنندگان انرژی ژاپن نام برد و از جذابیت محصولات پتروشیمی برای شرکت‌های ژاپنی خبر داد.

به گزارش ایرنا، روزنامه ژاپن تایمز گزارش خبرگزاری کیودو ژاپن که به همراه هیأتی از این رسانه به تهران سفر کرده بودند، منتشر کرد. کوزوکگاوا، خبرنگار این خبرگزاری، در گزارش توصیفی خود از منطقه عسلویه به خیره‌کنندگی شعله‌های آتش از مشعل‌های گاز، تجهیزات پالایشگاهی مشتمل بر انبوه لوله، شیرفلکه و مخازن ذخیره اشاره می‌کند.

وی به نقل از مراددهداری، راهنمای تور بازدید خبرنگاران از عسلویه می‌نویسد، منطقه اقتصادی انرژی عسلویه در ۹۰۰ کیلومتری جنوب تهران، جایی که دمای هوا در آن بیش از ۴۰ درجه سانتی‌گراد است، قرار دارد.

خبرنگار کیودو می‌نویسد: منطقه اقتصادی انرژی عسلویه یک پروژه بلندپروازانه برای ایران است که با هدف استفاده از منابع گاز طبیعی پارس‌جنوبی تأسیس شده است. میدان گازی پارس‌جنوبی واقع در خلیج‌فارس در ۱۰۰ کیلومتری این منطقه قرار دارد و گاز این میدان از طریق خط لوله‌های زیردریایی به عسلویه منتقل می‌شود. این پروژه همچنان در دست اجرا است و شامل چندین مرحله می‌شود.

وی افزود: ایران به این پروژه افتخار می‌کند و با وجود تحریم‌های بین‌المللی به توسعه آن ادامه داده است.

کوزوکگاوا به نقل از امیرحسین‌زمانی‌نیا، معاون وزیر نفت در امور بازرگانی و بین‌الملل که با وی در تهران مصاحبه کرده بود، نوشت: ایران بیش از ۸۰ میلیارد دلار ظرف ۸ تا ۱۰ سال گذشته برای توسعه این منطقه اقتصادی سرمایه‌گذاری کرده است.

« با وجود تحریم‌های اقتصادی و این‌که همه شرکا، مهندسان و شرکت‌های خارجی ایران را ترک کردند، ما توانسته‌ایم عسلویه را به کمک نیروی انسانی داخلی و فن‌آوری بومی با سرعت خوبی توسعه دهیم.»

زمانی‌نیا، این توسعه را جنبه مثبت تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی برای ایران دانست.

میدان پارس‌جنوبی در آب‌های سرزمینی ایران در مجاورت میدان گنبدشمالی که در آب‌های سرزمینی قطر قرار دارد واقع شده است.

این دو میدان، منطقه‌ای به وسعت ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع را در بر می‌گیرند که ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع آن متعلق به پارس‌جنوبی(در خاک ایران) و ۶ هزار کیلومتر مربع آن متعلق به گنبدشمالی (در خاک قطر) است.

کوزوکگاوا در ادامه به نقل از یک منبع آگاه در صنعت نفت و گاز ژاپن گفت: با توجه به این‌که ذخایر نفت و گاز ایران یکی از بزرگ‌‌ترین ذخایر نفتی و گازی جهان است، اگر ژاپن به دنبال متنوع‌سازی منابع تأمین واردات انرژی خود باشد، این احتمال وجود دارد که ایران بخشی از این برنامه باشد.

با این حال ایران قادر نبوده است منابع غنی گاز طبیعی خود را در بازار بین‌المللی بفروشد، بخش قابل توجه آن در بازار داخلی مصرف شده است.

با لغو تحریم‌های بین‌المللی به دنبال امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در ژوئیه (تیر-مرداد) گذشته ایران امیدوار است تولید گاز طبیعی خود را افزایش دهد و بخشی از آن را صادر کند.

به گفته معاون وزیر نفت ایران، این کشور هم‌اکنون روزانه بیش از ۷۵۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌کند و روزانه حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب آن به دلیل زیرساخت‌های قدیمی و نبود فن‌آوری روز هدر می‌رود.

 

ایران قصد دارد تولید گازطبیعی خود را در ۳ سال آینده به حدود روزانه یک میلیارد مترمکعب افزایش دهد درعین حال پروژه‌هایی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار را در مدت ۵ سال برای کاهش مصرف انرژی داخلی اجرا می‌کند.