مناقصات ۳۰۰ میلیون دلاری در انتظار ۵۰ پروژه برقی پستهای GIS جایگزین پستهای معمولی برق میشوند توسعه شهری و افزایش روز افزون جمعیت شهرها نیاز به برقرسانی را بیش از پیش با اهمیت جلوه داده است و نیاز به نسل جدید پستهای برق احساس میشود. در این راستا شرکت برق منطقهای تهران به نیابت از […]
مناقصات ۳۰۰ میلیون دلاری در انتظار ۵۰ پروژه برقی
پستهای GIS جایگزین پستهای معمولی برق میشوند
توسعه شهری و افزایش روز افزون جمعیت شهرها نیاز به برقرسانی را بیش از پیش با اهمیت جلوه داده است و نیاز به نسل جدید پستهای برق احساس میشود. در این راستا شرکت برق منطقهای تهران به نیابت از کل کشور مناقصاتی برای تولید این پستها در داخل کشور انجام خواهد داد؛ طبق برنامهریزیهای انجام شده برای پستهای فوق توزیع جدید که در حدود ۵۰ پست با ارزشی بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پست الکتریکی ایستگاهی فرعی است که در مسیر تولید، انتقال یا توزیع انرژی الکتریکی، ولتاژ را به وسیله ترانسفورماتور به مقادیر بالاتر یا پایینتر تغییر میدهد و ممکن است که توان الکتریکی در طول مسیر از میان شمار زیادی پست بین نیروگاه و مصرفکننده بگذرد و ولتاژ آن بارها تغییر کند.
این گزارش میافزاید توسعه شهری و افزایش روز افزون جمعیت شهرها نیاز به برق رسانی را بیش از پیش با اهمیت جلوه داده است بهطوریکه در کلانشهرهایی نظیر تهران و اصفهان و… به علت بالا رفتن هزینه بالای زمین، احداث پستهای قدیمی که فضای زیادی را اشغال میکند چندان مقرون بهصرفه نیست و نیاز به نسل جدید پستهای برق احساس میشود.
بر همین اساس وزارت نیرو به دنبال آن است که نسل جدید پستهای برق که به GIS (Gas Insulated substations) یا پستهای عایق گازی معروف است را در شبکههای فوق توزیع برق استفاده کند و آن را جایگزین پستهای معمولی عایق هوا AIS)Air Insulated substations) نماید.
از مهمترین ویژگیهای پست GIS میتوان به کاهش قابل توجه ابعاد این پست فوق توزیع، عدم نیاز به عملیات نگهداری دورهای کوتاه مدت، کلاس حفاظت بالا، مناسب برای نواحی آلوده و البته گرا تر بودن آن نسبت به پستهای قدیمی(AIS) اشاره کرد.
تلاش برای بومیسازی پستهای جدید
حمید چیتچیان، وزیر نیرو تصریح کرد: سعی ما بر بومیسازی پستهای GIS در کشور با اتکا به توان داخلی است که هم اکنون نیز پستهای ۶۳ GIS به تعداد محدود توسط یک شرکت دانش بنیان در مشهد طراحی و ساخته میشود.
آرشکردی، مدیرعامل توانیر نیز در این خصوص به خبرنگاران جوان، گفت: در حال حاضر تکنولوزی پستهای جدید فوق توزیع وارد میشود و ما امیدواریم مقدمات ساخت کارخانههای بیشتر نیز در راستای تولید پستهای GIS فراهم شود.
وی تصریح کرد: حتی سازندگانی به صورت ابتکاری وارد مراحل ساخت شدند و مراحل اخذ تستهای مورد نظر از مراجع معتبر بینالمللی را طی میکنند، اینگونه نیست که صنعت برق بومیسازی این پست را رها کرده باشد، کما اینکه در مشهد تست پستهای جدید انجام شده و تا انبوهسازی راهی نمانده است.
کردی یادآور شد: از لحاظ تجهیزات در بخش انتقال صنعت برق تا ۹۸ درصد متکی به توان داخل است در حوزه تولید و احداث نیروگاه نیز این رقم به بیش از ۹۵ درصد میرسد.
غلامرضا خوشخلق، مدیرعامل برق منطقهای تهران در خصوص ویژگیهای پستهای فوق توزیع GIS گفت: این پست فوق توزیع به لحاظ تکنولوژی نسبت به مدلهای قبلی پیشرفته تر است ضمن اینکه حجم فضایی کمتری را اشغال میکند.
وی افزود: آلودگی تأثیر کمتری روی این پستها دارد و با توجه به شرایط موجود صنعت برق در بخش انتقال ناگزیر به سمت توسعه GIS و جایگزینی آن با پستهای قدیمی هستیم.
خوشخلق تأکید کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده برای پستهای فوق توزیع جدید که در حدود ۵۰ پست با ارزشی بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار هستند، شرکت برق منطقهای تهران به نیابت از کل کشور مناقصاتی برای تولید این پستها در داخل کشور انجام خواهد داد؛ البته در این میان مهمترین چالش پیش رو، ورود تولید کننده و جذب سرمایه برای تولید است.
پستهای GIS از چند منظر حایز اهمیت است که یکی از آنها اشغال فضای کم است که نه تنها استفاده از این پستها را در داخل کلانشهرها تسهیل میکند بلکه قابلیت استفاده آن را در مناطق کوهستانی، درههای باریک، ایستگاههای زیر زمینی و حتی پست نیروگاههای آبی را فراهم میکند چراکه فضای اشغال شده برای نصب GIS حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد فضای پستهای معمولی است.
گفتنی است ضرورت استفاده هرچه سریعتر از تکنولوژیهای روز جهان در حوزه انتقال برق علاوه بر اینکه از آلودگیهای زیستمحیطی جلوگیری میکند تلفات انرژی در بخش انتقال و توزیع را نیز کاهش میدهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.