اخذ الکترونیکی عوارض در ۱۶ آزادراه کشور

  مدیر کل بهره‌برداری از آزادراه‌ها خبر داد اخذ الکترونیکی عوارض در ۱۶ آزادراه کشور مدیرکل بهره‌برداری از آزادراه‌ها، با اشاره به اینکه در ۱۱ آزادراه کشور اخذ عوارض به صورت الکترونیکی است، گفت: به‌زودی پنج آزادراه دیگر نیز به بخش اخذ عوارض به صورت الکترونیکی می‌پیوندد. به گزارش مناقصه‌مزایده، عباس بیات‌سرمدی؛ افزود: ۲۸ آزادراه […]

 

مدیر کل بهره‌برداری از آزادراه‌ها خبر داد

اخذ الکترونیکی عوارض در ۱۶ آزادراه کشور

مدیرکل بهره‌برداری از آزادراه‌ها، با اشاره به اینکه در ۱۱ آزادراه کشور اخذ عوارض به صورت الکترونیکی است، گفت: به‌زودی پنج آزادراه دیگر نیز به بخش اخذ عوارض به صورت الکترونیکی می‌پیوندد. به گزارش مناقصه‌مزایده، عباس بیات‌سرمدی؛ افزود: ۲۸ آزادراه در کشور وجود دارد که پنج آزادراه دولتی است و ۲۳ آزادراه مشارکتی داریم که با سرمایه‌گذار در حال مذاکره برای بهره‌برداری هستیم. مدیرکل بهره‌برداری از آزادراه‌ها، گفت: مقدمات اولیه طرح اخذ عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها در سال ۱۳۹۰؛ در تفاهم‌نامه‌ای که با عوارضی‌های تهران- قم، تهران- پردیس و بندر عباس- شهیدرجایی بسته شد، آغاز و در سال ۱۳۹۶ تکمیل و شرکت سامانه پرداخت‌های نوین در آزادراه‌ها به‌عنوان مجری انتخاب شد.

پیگیری مشکلات پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها

بیات‌سرمدی؛ گفت: از آن جهت که این طرح چند انضباطی است در کنار وزارت راه؛ پلیس و سازمان بیمه مرکزی و شرکت‌های آزادراهی دخیل هستند و تا ذی‌نفعان هماهنگ شوند و کار پیش برود هماهنگی بین این شرکت‌ها کمی با تأخیر انجام می‌شود و امیدواریم تا انتهای سال با رفع موانع قانونی؛ ذی‌نفعان را با طرح پرداخت الکترونیک همراه کنیم. مدیرکل بهره‌برداری از آزادراه‌ها، گفت:کاهش مصرف سوخت؛ سهولت تردد؛ کاهش مصرف کاغذ و شفافیت تردد از مزایای اخذ عوارض به صورت الکترونیکی است. بیات‌سرمدی؛ درباره برخی مشکلات هم، گفت: مردم باوجود اینکه از مزایایی این طرح بهره مند می‌شوند، اما همکاری لازم را ندارند لذا نرخ وصول ما در آزادراه‌هایی که به صورت الکترونیک عوارض اخذ می‌شوند پایین‌تر از روش نقدی است. مدیرکل بهره‌برداری از آزادراه‌ها، گفت: سرمایه‌گذاران نگران استهلاک سرمایه و درآمدشان هستند یعنی در کنار عوارضی که می‌گیرند و سرمایه خودشان را مستهلک می‌کنند، باید از آزادراه‌ها نگهداری کنند و اگر نرخ وصول پایین بیاید در استهلاک سرمایه و نگهداری آزادراه‌ها تأثیرگذار است. بیات‌سرمدی؛ گفت: نرخ وصول عوارض به صورت الکترونیکی حدود ۷۰ درصد است و با رفع برخی موانع امیداوریم تا انتهای سال بتوانیم همه شبکه را به سیستم اخذ عوارض به صورت الکترونیکی متصل کنیم. وی افزود: براساس قانون تا خرداد ۱۴۰۱ همه آزادراه‌ها باید به شبکه اخذ عوارض الکترونیکی متصل می‌شدند. بیات‌سرمدی؛ گفت:کاربران می‌توانند از طریق اپلیکیشن؛ سایت و روش‌های پرداخت دستوری عوارض را پرداخت کنند و در صورت عدم پرداخت تا ۱۵ روز جریمه خواهند شد. مدیرکل بهره‌برداری از آزادراه‌ها، درباره پرسنلی هم که در حال‌حاضر عوارض را به صورت نقدی دریافت می‌کنند، گفت: پس از الکترونیکی شدن کامل همه عوارضی‌ها؛ بخشی از این پرسنل در بخش‌های جدید به‌کارگیری خواهند شد و بخشی هم در سایر حوزه‌هایی که برای نگهداری آزادراه نیاز است جذب خواهند شد.