غیرقانونی بودن دریافت حق انتفاع از معادن

مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) مطرح کرد غیرقانونی بودن دریافت حق انتفاع از معادن محمد قره‌داغلی- مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) گفت: چیزی به عنوان حق انتفاع معادن نه در قانون معادن ایران داریم و نه در قانون معادن کشورهای دیگر. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، علی‌اصغرپورمند، در […]

مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) مطرح کرد

غیرقانونی بودن دریافت حق انتفاع از معادن

محمد قره‌داغلی- مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) گفت: چیزی به عنوان حق انتفاع معادن نه در قانون معادن ایران داریم و نه در قانون معادن کشورهای دیگر.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، علی‌اصغرپورمند، در نشستی خبری گفت: ۲۳ طرح معدن و صنایع معدنی در میدکو با سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد دلار در حال اجراست.

وی تصریح کرد: طرح‌های کنسانتره‌سازی آهن سیرجان و جلال‌آباد زرند در مجموع به ظرفیت ۸ میلیون تن، طرح تولید ۸۰۰ هزار تن کک، طرح فراوری زغال‌سنگ به ظرفیت ۵۵۰ هزارتن، فرو سیلیس همدان به ظرفیت ۱۲ هزار تن، فولاد احیا مستقیم بردسیر به ظرفیت یک میلیون تن لوله مسی شهر بابک، گندله‌سازی زرند به ظرفیت ۲٫۵ میلیون تن و گندله‌سازی سیرجان به ظرفیت ۲٫۵ میلیون تن راه‌اندازی شده است.

پورمند افزود: طرح جدید فولاد بردسیر از پیشرفت ۸۲درصدی، مس کاتد شهر بابک از پیشرفت ۷۸ درصدی، فوپیشرفتتیا از پیشرفت ۱۷ درصدی، طرح خنک کننده خشک کک‌سازی از پیشرفت ۴۸درصدی، فاز دوم فروسیلس همدان از پیشرفت ۳۲ درصدی و فولاد زرند کرمان از پیشرفت ۷۰ درصدی برخورد دار است.

مدیرعامل میدکو گفت: قیمت فلزات در آینده روند مثبتی خواهد داشت به‌طوری که طی مطالعات صورت گرفته طی ۳۰ سال آینده روند قیمت مواد معدنی رو به بالا خواهد بود و تا سال ۲۰۵۰ مصرف مواد معدنی ۴ تا ۱۰ برابر خواهد شد.

وی افزود: تمایل شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در معادن ایران بعد از برجام چندین برابر شده است و مذاکرات خوبی در این بخش در حال انجام است اما باید بدانیم که میدکو در اوج تحریم‌ها طرح‌های خود را اجرا کرد و به نتیجه رساند.

پورمند افزود: میدکو ۱٫۵ میلیون نفر سهام دار دارد و این افراد برنامه‌های ما را رصد می‌کنند و اطلاعات به‌طور شفاف در اختیارشان قرار می‌گیرد.

وی اجرای ۱۰ مؤلفه اقتصاد مقاومتی در میدکو را ضروری و اجرایی دانست و افزود: دریافت حقوق دولتی، بهره مالکانه و حق انتفاع از معادن اشتباه است، چراکه دولت باید از محصول نهایی که شمش فولاد و یا مس است این حق و حقوق را دریافت کند و دریافت حقوق دولتی از سنگ استخراج شده از معادن روش صحیحی نیست، چراکه این موضوع سبب کاهش سرمایه‌گذاری در اکتشافات و زنجیره ارزش می‌شود.

وی خام‌فروشی مواد معدنی را مغایر اقتصاد مقاومتی خواند و افزود: نباید خام‌فروشی در کشور صورت پذیرد و دولت باید معادنی که خام‌فروشی می‌کنند را به سرمایه‌گذاران بزرگ واگذار کند تا ایجاد ارزش‌افزوده بر روی سنگ انجام شود.

وی استراتژی میدکو را سرمایه‌گذاری بر روی فولاد و مس خواند و افزود: تا پایان سال جاری مدرن‌‌ترین تکنولوژی تولید مس در میدکو به روش بایو تانک لیچینگ راه‌اندازی می‌شود و برنامه داریم این روش را در شیلی پیاده‌سازی کنیم.

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا میدکو به دلیل در اختیار نداشتن معدن در آینده با مشکل جدی روبه‌رو نمی‌شود، گفت: در ایران هیچ شخص حقوقی و حقیقی مالک و صاحب معدن نیست بلکه افراد مجوز برداشت دارند، چراکه معدن انفال است؛ از سوی دیگر میدکو ۵ سال پیش قراردادی ۲۵ ساله برای خرید و استخراج از معادن دولتی منعقد کرده است؛ همچنین به تازگی ۵ پهنه بزرگ اکتشافی در استان‌های قزوین، کرمان و اردبیل در اختیار گرفته‌ایم تا برای تأمین مواد اولیه با مشکل خاصی روبه‌رو نشویم.