با وجود تبلیغات گستردهای که دولت قبل درباره تأثیر چشمگیر برجام بر جذب سرمایه خارجی به ویژه در بخش نفت و گاز انجام داد، آمارهای بانکمرکزی نشان میدهد حجم سرمایه جذب شده در قالب بیع متقابل در دولت روحانی به مراتب کمتر از دولت احمدینژاد حتی در سالهای اوج تحریم بوده است. به گزارش ایرنا، […]
با وجود تبلیغات گستردهای که دولت قبل درباره تأثیر چشمگیر برجام بر جذب سرمایه خارجی به ویژه در بخش نفت و گاز انجام داد، آمارهای بانکمرکزی نشان میدهد حجم سرمایه جذب شده در قالب بیع متقابل در دولت روحانی به مراتب کمتر از دولت احمدینژاد حتی در سالهای اوج تحریم بوده است. به گزارش ایرنا، براساس گزارش بانکمرکزی در هشت سال دولت گذشته مجموع سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت و گاز در قالب بیع متقابل ۵٫۵ میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که در هشت سال دولتهای نهم و دهم ۱۶٫۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت و گاز در قالب بیع متقابل، انجامشده بود یعنی سه برابر رقم جذبشده در دولت گذشته. علاوه بر این، در سال ۱۳۹۹ دولت گذشته فقط توانست ۳۵ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت و گاز در قالب بیع متقابل، جذب کند که سقوط فاحشی در این زمینه محسوب میشود. بهترین رکورد سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت و گاز در قالب بیع متقابل، به سال ۱۳۹۱ در دولت دهم و در اوج تحریمها مربوط میشود که دولت موفق شد نزدیک به ۳٫۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی را راهی صنعت نفت و گاز کشور کند. دولت دهم در سه سال پایانی خود ۹٫۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت جذب کرد. نتیجه آن سرمایهگذاریهای عظیم را دولت گذشته در سالهای بعد با افتتاح پروژههای نفت و گاز برداشت کرد و البته آن پروژهها را به نام خودش زد. دولت گذشته در سه سال پایانی عملکرد خود فقط ۴۷۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی برای توسعه صنعت نفت جذب کرد؛ یعنی پنج درصد عملکرد سه سال پایانی دولت دهم! فاجعه سقوط سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت و گاز در قالب بیع متقابل در دولت گذشته، گریبان دولت آیتا… رئیسی را گرفته است که در همین ابتدای کار با کمبود گاز و پیامدهای آن همچون خاموشیهای سراسری مواجه است. در دولت سیزدهم شاهد توسعه میادین مشترک نفت و گاز و انعقاد قرارداد و تفاهمنامه طرحهای جدید به ارزش ۸۰ میلیارد دلار تاکنون بودهایم. این قراردادها به شرح زیر است:
– انعقاد بالغ بر ۵۰ قرارداد و تفاهمنامه با ارزش قریب به ۳۳ میلیارد دلار و با اولویت اقداماتی چون توسعه میادین مشترک نفتی و گازی، جمعآوری گازهای مشعل، توسعه زنجیره ارزش پالایشگاهی و نیز بهرهگیری از توان شرکتهای دانشبنیان و سازندگان داخلی.
– تفاهمنامه توسعه یکپارچه میدان آزادگان با هدف رساندن تولید این میادین به ۵۷۰ هزار بشکه در روز نفتخام با هفت میلیارد دلار سرمایهگذاری که افزایش تولید از سال دوم رقم خواهد خورد.
– انعقاد قرارداد و تفاهمنامه سه میدان نفتی با شرکتهای روسی به ارزش حدود ۴۸۵۰ میلیون دلار.
– انعقاد قرارداد و آغاز عملیات اجرایی میدان مشترک نفتی سهراب در استان خوزستان.
– انعقاد قرارداد توسعه میدان لایه نفتی پارسجنوبی.
– اجرای طرح تولید زودهنگام از فاز۱۱ پارسجنوبی به میزان ۱۱ میلیون مترمکعب در روز تا زمستان ۱۴۰۱.
– استقرار دکل حفاری و آغاز عملیات حفاری در میدان مشترک گازی بلال برای اولینبار در دولت سیزدهم.
– نهایی کردن طرح توسعه و تولید نفت و گاز از میدان مشترک آرش.
– امضای بزرگترین تفاهمنامه سرمایهگذاری خارجی در تاریخ صنعت نفت با شرکت گازپروم روسیه به ارزش ۴۰ میلیارد دلار هم در دولت سیزدهم محقق شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.