بازار فلزات اساسی تحت تأثیر دو عامل مهم

بازار فلزات اساسی تحت تأثیر دو عامل مهم تحلیلگران بازارهای جهانی معتقدند طی روزهای آینده بهای مس و سایر فلزات اساسی تحت تأثیر دو عامل مهم قرار خواهد گرفت. به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، بهای مس و دیگر فلزات اساسی طی ماه گذشته میلادی در مسیر کاهش حرکت کرد، این در شرایطی است […]

بازار فلزات اساسی تحت تأثیر دو عامل مهم

تحلیلگران بازارهای جهانی معتقدند طی روزهای آینده بهای مس و سایر فلزات اساسی تحت تأثیر دو عامل مهم قرار خواهد گرفت.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، بهای مس و دیگر فلزات اساسی طی ماه گذشته میلادی در مسیر کاهش حرکت کرد، این در شرایطی است که دیروز با وجود کاهش ارزش دلار و تغییر مسیر سایر فلزات، اما فلز سرخ همچنان در پایین‌‌ترین میزان در چند هفته اخیر باقی مانده است.

نخستین عامل مؤثر بر قیمت فلزات اساسی، وضعیت اقتصاد چین است. روز گذشته اعلام شد فعالیت‌های کارخانه‌ای این کشور در ماه گذشته میلادی با بالا‌ترین سرعت در دو سال اخیر رشد کرده است. البته تحلیلگران معتقدند وضعیت دومین اقتصاد بزرگ جهان هنوز تا ثبات و رونق فاصله دارد.

شاخص رسمی فعالیت‌های کارخانه‌ای که با بررسی وضعیت شرکت‌های بزرگ دولتی اندازه‌گیری می‌شود در ماه گذشته به ۵۰٫۴ افزایش یافته که بالا‌ترین میزان از اکتبر سال ۲۰۱۴ است. رقم مربوط به ماه گذشته میلادی بسیار بالاتر از پیش‌بینی اقتصاددان‌ها در نظرسنجی خبرگزاری رویترز است.

ارقام بالاتر از ۵۰ به معنای افزایش فعالیت‌ها و ارقام پایین تر از این رقم به معنای کاهش فعالیت‌هاست.

شاخص کایکسین از فعالیت‌های تولیدی که با ارزیابی وضعیت شرکت‌های کوچک و متوسط به دست می‌آید در ماه گذشته میلادی ۵۰ بوده است. این رقم نسبت به پیش‌بینی اقتصاددان‌ها یعنی ۵۰.۱ و رقم مربوط به ماه ژوئیه یعنی ۵۰٫۶ پایین تر است.

از سوی دیگر، شاخص فعالیت‌های خدماتی در ماه گذشته میلادی ۵۳٫۵ بوده است. در ماه ژوئیه این رقم ۵۳٫۹ بود. با آن‌که رقم شاخص کاهش یافته اما بالاتر از ۵۰ است و این یعنی فعالیت‌ها رشد کرده‌اند.

اقتصاددان‌ها معتقدند با آن‌که هر ۳ شاخص بالای ۵۰ هستند اما ابهام‌های عمیقی درباره آینده وجود دارد، زیرا برای مثال، رشد سفارش‌ها کند شده و صادرات کاهش یافته است. وضعیت اقتصادی نسبت به ماه‌های اخیر بهتر شده اما یک ریسک بزرگ اقتصاد چین را تهدید می‌کند و آن راضی بودن مقامات این کشور از وضعیت کنونی است.

اگر دولت و بانک مرکزی چین به این نتیجه برسند که به اجرای سیاست‌های حمایتی جدید نیازی نیست، از میزان حمایت‌ها کاسته خواهد شد و این ریسکی بزرگ است، زیرا بخش‌هایی از اقتصاد دچار ضعف است. برای مثال سرمایه‌گذاری خصوصی کاهش یافته و سیاست‌های دولت در حوزه مسکن ثبات ندارد.

بدین ترتیب خبرهای روز گذشته از اقتصاد چین به معنای افزایش تقاضا برای فلزات اساسی نیست.

 

دومین عامل مؤثر بر قیمت فلزات اساسی، تغییرات ارزش دلار است که پیش‌بینی شده صعودی باشد. در روزهای اخیر پیش‌بینی افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا در آینده نزدیک به رشد ارزش دلار منجر شده است. البته این افزایش سریع و پایدار نیست اما در هر حال هر رشدی که در ارزش دلار رخ دهد سبب افزایش فشار‌ها بر قیمت فلزات اساسی می‌شود. تحلیلگران تکنیکال می‌گویند نمودار‌ها نشان می‌دهند افق بازار در ماه‌های آینده منفی است.