تکمیل طرح‌های نیمه تمام ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه لازم دارد

معاون‌اول رییس‌جمهور تکمیل طرح‌های نیمه تمام ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه لازم دارد معاون‌اول رییس‌جمهور با تأکید بر لزوم پیشگیری از وقوع فساد در نهاد‌های مختلف و نقش حراست‌‌ها در این زمینه، اظهار کرد: حتماً هزینه پیشگیری از وقوع فساد کم‌تر از مبارزه با آن است. به گزارش ایسنا، اسحاق‌جهانگیری، معاون‌اول رییس‌جمهور در شصت‌ویکمین همایش […]

معاون‌اول رییس‌جمهور

تکمیل طرح‌های نیمه تمام ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه لازم دارد

معاون‌اول رییس‌جمهور با تأکید بر لزوم پیشگیری از وقوع فساد در نهاد‌های مختلف و نقش حراست‌‌ها در این زمینه، اظهار کرد: حتماً هزینه پیشگیری از وقوع فساد کم‌تر از مبارزه با آن است.

به گزارش ایسنا، اسحاق‌جهانگیری، معاون‌اول رییس‌جمهور در شصت‌ویکمین همایش سراسری سازمان حراست کل کشور که با عنوان «حراست‌ها، اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» برگزار شد، با اشاره به اهمیت و دشواری کار حراست‌ها اظهار کرد: حراست مأموریتی انتزاعی نیست، بلکه مأموریتی معطوف به یکسری معیار‌ها و اهداف است، آن‌چه که برای حراست‌ها مهم است، کم کردن و کنترل تهدیدها، ایجاد امنیت و رفع موانع از مسیر فرصت‌های ایجاد شده برای کشور و تبدیل تهدید‌ها به فرصت است.

وی با تأکید بر این‌که فعالیت حراست‌ها نسبت معناداری با تفکر، اخلاق، قانون و امنیت و همچنین قدرت شناخت مسایل و موضوعات و تحولات مختلف دارد، خاطرنشان کرد: کار حراست‌ها صرفاً کار فیزیکی و امنیتی نیست، بلکه فعالیت آن‌ها شامل مسایل فرهنگی می‌شود. حراستی‌ها بیش‌تر از هر مسؤولی نیازمند به برخورداری از اخلاق و اعتدال هستند؛ چرا که حراست با افراط و تفریط سازگاری ندارد.

معاون اول رییس‌جمهور در ادامه با اشاره به عزم دولت در مبارزه با فساد گفت: از نظر دولت و آقای رییس‌جمهور مبارزه با فساد اولویت نخست قانون‌گرایی است؛ در همین زمینه نیز مهم‌ترین رسالتی که در مقطع فعلی برای حراست‌ها تبیین می‌شود، قانون‌گرایی و مبارزه با فساد است.

فساد مانند موریانه‌ای به جان کشور افتاده است

جهانگیری با بیان این‌که متأسفانه نقش فساد در کشور ما پر رنگ شده و فساد سیستمی به عنوان موضوعی جدی در کشور مطرح می‌شود، ادامه داد: در مقطع فعلی رسالت همه ما، پاک کردن دامن جمهوری اسلامی از فساد است، متأسفانه فساد مانند موریانه‌ای به جان کشور افتاده است و اعتماد و اعتقاد مردم را اشاره گرفته است.

وی با بیان این‌که اعتماد مردم سرمایه‌ای بزرگ برای نظام است که باید از آن حفاظت شود، بر لزوم مبارزه با فساد تأکید و اظهار کرد: آن‌چه که نگذاشته با فساد مبارزه‌ای دقیق شود، این است که با فساد از موضع یک بلا برای نظام برخورد نشده است و هر کسی فکر کرده می‌تواند رقیب خود و کسانی را که قبول ندارد با اتهام فساد از صحنه خارج کند یا این‌که در جایی فسادی اتفاق افتاده است و آن فرد از دوستان ما است، سعی شود که آن فساد کوچک نمایی شود و برعکس.

معاون‌اول رییس‌جمهور همچنین با بیان این‌که کسانی که در صف مقدم مبارزه با فساد هستند باید عزمی جدی داشته باشند، به نقش وزارت اطلاعات در این زمینه اشاره و اظهار کرد: وزارت اطلاعات در زمینه مبارزه با فساد نقشی تعیین کننده و پیشرو دارد؛ وزارت اطلاعات نباید نقش خود در این زمینه را کم تلقی کند.

جهانگیری در ادامه صحبت‌های خود با تأکید بر این‌که در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی موضوع پیشگیری مقدم بر مبارزه است اظهار کرد: در دولت آیین‌نامه‌ای به تصویب رساندیم که براساس آن باید در هر نهادی، شورایی تحت نظارت ریاست آن دستگاه ایجاد شود و صرفاً کارش پیشگیری از وقوع فساد در آن نهاد باشد.

معاون اول رییس‌جمهور در ادامه بر لزوم شناسایی گلوگاه‌های ایجاد و وقوع فساد در نهادهای مختلف نیز تأکید کرد و گفت: حراست‌‌ها می‌توانند گلوگاه‌ها و امضاهای طلایی نهاد‌ها را شناسایی و با آن‌‌ها مقابله نمایند.

وی همچنین با تأکید بر این‌که حراستی‌‌ها باید در برخورد با مفاسد با شجاعت تصمیم‌گیری کنند، اظهار کرد: گاهی ممکن است عده‌ای برای جلوگیری از یک اقدام علیه فساد، ده‌ها دلیل منطقی مطرح کنند که این کار به صلاح نیست؛ اما آن‌چه در این‌جا مهم است شجاعت و قدرت تصمیم‌گیری مدیر و مسؤول مربوطه در این زمینه است. چنان‌چه به پیشگیری جدی از وقوع فساد بپردازیم، قطعاً جلوی بسیاری از آسیب‌هایی که به دنبال فساد می‌آید گرفته می‌شود.

هزینه پیشگیری از وقوع فساد کم‌تر از مبارزه با آن است

جهانگیری در ادامه با تأکید بر لزوم پیشگیری از وقوع فساد، اظهار کرد: حتماً هزینه پیشگیری از وقوع فساد کم‌تر از مبارزه با آن است.

معاون‌اول رییس‌جمهور در بخش‌های دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: امروز شرایط اقتصادی کشور با وضعیت دشواری مواجه است؛ در این شرایط دشوار سیاست‌گذاری و انسجام در اجرای آن سیاست از جمله موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود؛ امروز باید در سیاست‌گذاری به نتیجه‌ای برسیم که همه‌ صاحب نظران آن را بهترین سیاست بدانند.

وی اضافه کرد: همچنین در اجرای سیاست‌ها نیز باید اجماعی حداقلی شکل بگیرد.

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به اقتصاد، گفت: مقام معظم رهبری در جلسات مختلفی فرمودند که اولویت امروز کشور مسایل اقتصادی است. در یکی از جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی نیز تعبیر ایشان بر این بود که حتی برخی از تهدیدات امنیتی نیز از منظر اقتصادی مطرح می‌شود.

بیکاری بزرگ‌ترین چالش پیش روی کشور است

جهانگیری با بیان این که بیکاری بزرگ‌ترین چالش پیش روی کشور است، خاطرنشان کرد: در کشور حداقل سالیانه ۹۰۰ هزار نفر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به جمعیت بیکاران کشور اضافه می‌شود که باید برای آن‌ها شغل ایجاد کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور کاهش سطح رفاه مردم و همچنین کاهش اقتدار اقتصادی ایران در سطح منطقه را از جمله دیگر چالش‌های پیش روی اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: متأسفانه طی سال‌های اخیر سطح رفاه مردم کاهش یافته است و وضع درآمد سرانه ی ایران به دلیل وقوع تورم‌های بالا، با افت مواجه بوده است. در همین زمینه در سال ۹۲ قدرت خرید مردم شهری ۱۹ درصد و مردم روستایی ۲۲ درصد کاهش یافته است.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به برنامه‌های دولت در سال ۹۵، با تأکید بر این‌که دولت در سال جاری در راستای به حرکت درآوردن تولید و اقتصاد کشور برنامه‌ریزی‌های جدی‌ انجام داده است، اظهار کرد: دولت، در راستای به حرکت درآوردن تولید، توجه و توسعه صنایع کوچک و متوسط را از اولویت‌های اصلی خود در سال ۹۵، قرارداده است.

وی با تأکید بر این‌که دولت در راستای راه افتادن صنایع کوچک از بسیاری از خطوط قرمز خود گذشته است، خاطرنشان کرد: دولت دراین زمینه مجوز‌ها و قوانین بسیاری وضع کرد که از جمله می‌توان به نداشتن مجوز برای بانک‌ها نسبت به اعطای تسهیلات به واحدهایی که سوددهی آن‌ها تشخیص داده می‌شود اشاره کرد.

واگذاری طرح‌های نیمه تمام عمرانی از اولویت‌های اقتصادی دولت است

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی همچنین به بودجه عمرانی دولت طی سال جاری اشاره و اظهار کرد: با توجه به وضعیت بودجه سال جاری و با توجه به این‌که دولت منابع زیادی برای اجرای طرح‌های عمرانی در اختیار ندارد، واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی یکی دیگر از اولویت‌های اقتصادی دولت در سال ۹۵ است.

وی با بیان این‌که طرح‌های نیمه عمرانی موجود در کشور بالغ بر ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه جهت تکمیل نیاز دارد تأکید کرد: دولت با بودجه در اختیار خود نمی‌تواند این طرح‌ها را به اجرا برساند به همین دلیل تنها راهی که با آن روبه‌رو هستیم، واگذاری این طرح‌ها به بخش خصوصی است. امروز چنان‌چه بخش خصوصی بخواهد این طرح‌ها را مجانی از دولت بگیرد تا آن‌ها را تکمیل کند ما واگذاری‌ها را انجام می‌دهیم.

معاون اول رییس‌جمهور، شناسایی و اجرای ۱۲۰ طرح ملی از سوی همه دستگاه‌ها را یکی دیگر از اولویت‌های دولت در سال جاری عنوان کرد و گفت: در دوره‌های مختلف گزارش‌هایی از میزان پیشرفت این پروژه‌ها از سوی نهادهای مربوطه ارایه می‌شود. در همین زمینه حراست‌ها می‌توانند به عنوان یکی از بهترین مراجع برای ارایه گزارش پیشرفت طرح‌ها باشند.

 

جهانگیری در ادامه صحبت‌های خود با تأکید بر این‌که دولت گام‌های بسیاری برای جلوگیری از ایجاد رانت‌های اقتصادی و اطلاعاتی انجام داده است خاطرنشان کرد: دولت از حراستی‌ها انتظار دارد که برای مقابله با اینگونه رانت‌ها در کشور تلاش کنند.