مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای پرورش آبزیان صنعت میگو تنها با ۱۰ درصد ظرفیت فعالیت میکند مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای پرورش آبزیان با اشاره به اینکه تنها ۱۰درصد ظرفیتهای تولید میگو بهکار گرفته میشود، گفت: صنعت میگو ظرفیت ایجاد ۱.۵ شغل به صورت مستقیم و ۳شغل به صورت غیرمستقیم در هر هکتار را دارد اما ما غافل هستیم. […]
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای پرورش آبزیان
صنعت میگو تنها با ۱۰ درصد ظرفیت فعالیت میکند
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای پرورش آبزیان با اشاره به اینکه تنها ۱۰درصد ظرفیتهای تولید میگو بهکار گرفته میشود، گفت: صنعت میگو ظرفیت ایجاد ۱.۵ شغل به صورت مستقیم و ۳شغل به صورت غیرمستقیم در هر هکتار را دارد اما ما غافل هستیم.
به گزارش تسنیم، ارسلانقاسمی درباره اشتغالزایی در صنعت میگو گفت: در ۵استان کشور تکثیر و پرورش میگو را داریم، تکثیر و پرورش میگو نیز از روزی که در کشور شکل گرفت با نگاه صادراتی انجام شد، از همان سالهای اول ۹۰ درصد میگو پرورشی صادر شد. در طی این سالها بخش اعظمی از دانش این کار توسط تولیدکنندگان بومی شده است. یعنی صنعت وارداتی تبدیل به صنعتی شده است که مردم دانش فنی آن را دارند.
وی ادامه داد: ۴استان جنوبی که در کشور قابلیت این کار را دارند، متأسفانه در ۳استان با وضعیت مناسبی روبهرو نیستند، در یکی از استانها با وضعیت مطلوب روبهرو نیستیم، مادر استان بوشهر با وضعیت مطلوب اشتغال روبهرو نیستیم اما وضعیت بد هم نیست و حدود ۶۵ درصد میگو کشور در این استان تولید میشود. در ۳استان خوزستان، هرمزگان و سیستان بلوچستان با وجود آماده بودن زیرساختها وضعیت مناسبی نیست و عملاً با بحران مواجه هستیم. در استان چابهار بیش از ۵هکتار اراضی برای پرورش میگو ساخته شده است. در آنجا دچار چالش فراوان هستیم. در استان خوزستان درگیر مسایل و مشکلات متعدد در زمینه تولید هستیم. هزاران شغل در صنعت میگو در آستانه تعطیلی است.
قاسمی گفت: در چوئبده آبادان وضعیت نیز وضعیت مناسب نیست. در هر هکتار پرورش یک تا یک نیم فرصت شغلی مستقیم، و ۳ فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد میشود. این زیرساختها وجود دارد اما برنامهای برای استفاده از ظرفیت این بخشها وجود ندارد. در آبان تنها ۱۰ درصد ظرفیت استفاده میشود. در استان سیستانوبلوچستان کمتر از یک درصد ظرفیت در حال استفاده است. یکی از مشکلات این است که هنوز مشکلات این بخش حل نشده است به سراغ برنامهریزیهای جدید میرویم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تکثیر و پرورش میگو و ماهی با اشاره به اینکه ۹۹ درصد فعالیتهای کشاورزی از سوی تعاونیها انجام میشود بیان کرد: تنها حدود یک درصد فعالیتهای کشاورزی در دست دولت است. قبل از آنکه سیاستهای اصل ۴۴ ابلاغ شود، بخش کشاورزی در اختیار بخش تعاونی بوده است. یعنی تولید، بازار و صادرات در بخش غیردولتی بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد تولیدات بخش کشاورزی در اختیار تعاون است، افزود: با وجود اینکه ۹۹ درصد فعالیتهای کشاورزی در اختیار تعاونی و غیردولتی است، حدود ۸۰ درصد تصمیمگیریها از سوی دولت است که این مسأله مغایر با سیاستهای اقتصادی مقاومتی است. بهرهوری در بخش کشاورزی به دلیل عقبماندگی سنتی در این بخش نسبت به استاندارد ملی و جهانی پایین است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.