افزایش معافیت مالیاتی برای سرمایه‌گذاران منطقه ویژه خلیج‌فارس

افزایش معافیت مالیاتی برای سرمایه‌گذاران منطقه ویژه خلیج‌فارس معافیت‌های مالیاتی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس به ۷ سال افزایش پیدا کرد. به گزارش ایسنا پس از اجرایی شدن برجام، روند درخواست‌های سرمایه‌گذاری از طرف شرکت‌های خارجی رو به رشد بوده و در این خصوص شرکت‌هایی از کشورهای چین، کره‌جنوبی و هند برای […]

افزایش معافیت مالیاتی برای سرمایه‌گذاران منطقه ویژه خلیج‌فارس

معافیت‌های مالیاتی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس به ۷ سال افزایش پیدا کرد.

به گزارش ایسنا پس از اجرایی شدن برجام، روند درخواست‌های سرمایه‌گذاری از طرف شرکت‌های خارجی رو به رشد بوده و در این خصوص شرکت‌هایی از کشورهای چین، کره‌جنوبی و هند برای سرمایه‌گذاری در منطقه اعلام آمادگی کرده‌اند.

در این رابطه مذاکراتی نیز با شرکت‌های خارجی صورت گرفته و درحال پیگیری است، در مواردی طرح توجیهی فنی و اقتصادی نیز از شرکت خارجی دریافت شده که در حال بررسی است.

مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه برای سرمایه‌گذاران شامل معافیت گمرکی برای واردات تجهیزات و مواد اولیه، معافیت از پرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده برای پیمانکاران و شرکت‌های فعال در منطقه، افزایش مدت معافیت مالیات عملکردی از ۵ به ۷ سال برای شرکت‌های غیردولتی مستقر در منطقه و معافیت گمرکی برای ورود کالاهای ساخته شده در منطقه به داخل کشور به میزان ارزش‌افزوده است.

همچنین علاوه بر معافیت‌های قانونی، تلاش برای فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب در منطقه همچون زیرساخت‌های آب، برق، گاز، زمین و سایر زیرساخت‌های لازم از جمله ارتباط ریلی، زمینی و دریایی و اسکله‌های اختصاصی برای تخلیه و بارگیری کشتی‌های حامل مواد فله معدنی و نیز امکانات تخلیه و بارگیری قطار، به جذابیت این منطقه برای سرمایه‌گذاری افزوده است.

طی ۳ سال گذشته تعدادی از شرکت‌های داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در منطقه اعلام آمادگی کرده‌اند و در این خصوص مذاکرات متعددی با سرمایه‌گذاران صورت گرفته است. از میان متقاضیان سرمایه‌گذاری، شرکت‌هایی که توانسته‌اند طرح توجیهی فنی و اقتصادی و مدارک مورد نیاز را ارایه کنند، طرح سرمایه‌گذاری آن‌ها توسط کارشناسان منطقه بررسی شده و در صورت احراز شرایط سرمایه‌گذاری و برخورداری از توجیهی‌پذیری، قرارداد واگذاری زمین با سرمایه‌گذار منعقد شده است.

 

از میان طرح‌های پذیرفته شده می‌توان به نیروگاه ۲۳۵ مگاواتی اکسین غدیر، طرح فولاد ۱.۵ میلیون تنی مبشرنور دریا، طرح تولید ۲٫۵ میلیون تن کنستانتره سنگ‌آهن و طرح تولید آهک هیدراته شرکت سنگ و فولاد هرمزگان اشاره کرد.