هزینه سرسام آور درمان سرطانها بدون توجه به «رادیوتراپی» رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با طرح این سؤال که آیا درمانها و سیاستهای کلان سرطان کشور میتواند طرح تحول سلامت را با چالش مواجه نماید، به ارزیابی وضعیت موجود پرداخته است. به گزارش مناقصهمزایده، محمدرضا قوام نصیری به موضوع درمان سرطانها اشاره کرد و گفت: […]
هزینه سرسام آور درمان سرطانها بدون توجه به «رادیوتراپی»
رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با طرح این سؤال که آیا درمانها و سیاستهای کلان سرطان کشور میتواند طرح تحول سلامت را با چالش مواجه نماید، به ارزیابی وضعیت موجود پرداخته است.
به گزارش مناقصهمزایده، محمدرضا قوام نصیری به موضوع درمان سرطانها اشاره کرد و گفت: مدتی است که با توجه به کنترل بیماریهای مسری در چند دهه اخیر، برنامههای مبارزه با بیماریهای غیرمسری به اولویتهای اول نظام سلامت بازگشته است و از بین علل مرگ ایرانیان، برنامههای کارشناسی علمی و درخور توجهی در رابطه با تروما و حوادث جادهای و بیماریهای قلبی عروقی نوشته و اجرا شده است.
رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ادامه داد: حقیقت این است که درمانهای غیرجراحی سرطان (رادیوتراپی و دارو درمانی) به لحاظ قیمتی و بار مالی بسیار گران هستند و در صورتی که اقتصاد درمان سرطان را مد نظر نداشته باشیم و بدون کارشناسان این بخش، سیاستهای کلان را برنامهریزی کنیم، هدر رفت منابع در این بخش تمام سیاستهای وزارت بهداشت را در بخشهای دیگر تحت تأثیر قرار خواهد داد و اتخاذ سیاست آزمون و خطا عوارض جدی در بحث سلامت و صنعت بیمه کشور خواهد داشت.
وی افزود: برای نمونه باید خاطر نشان کرد که مصرف داروهای شیمیدرمانی سهم ۱۵ درصدی از مصرف کل داروهای کشور را به خود اختصاص میدهد و طبق آمار مراجع رسمی، مبلغی بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال است که به نسبت جمعیت کشور چنین مصرفی خارج از قاعده و سرسام آور است.
نصیری افزود: تأسیس مراکز رادیوتراپی-آنکولوژی استاندارد نسخه کلانی است که کارشناسان برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بحث سرطان ارایه میکنند. این مراکز با داشتن درمان مؤثری به نام رادیوتراپی و مصرف منطقی داروهای شیمیدرمانی در کنار رادیوتراپی، علاوه بر درآمدزایی برای نظام سلامت بهترین نتیجه را در نتایج درمانی حاصل در بیماران مبتلا به سرطان در کشور خواهد داشت.
به نظر انجمن رادیوتراپی-آنکولوژی (کلینیکالآنکولوژی) حدود نیمی از مصرف داروهای شیمیدرمانی در کشور مبنای علمی ندارد و بدون اندیکاسیونهای علمی تجویز میگردد. توصیه ما در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در این عرصه تازه گشوده، سپردن تولیت سرطان به رشته تخصصی کلینیکال آنکولوژی در کشور و در نتیجه محدود نمودن مصرف بیرویه داروهای شیمی درمانی است که با اعداد ذکر شده برای چنین صرفهجویی در مصرف داروهای شیمی درمانی کشور میتوان ۳۰ تا ۴۰ مرکز بزرگ رادیوتراپی آنکولوژی منطبق بر معیارهای مراکز سرطان تیپ۲ احداث نمود که امکان ارایه خدمات درمانی طبق گایدلاینهای علمی آنکولوژی دنیا تا مدت ۲۰ سال را خواهد داشت و با توجه به بهرهوری این مراکز به راحتی میتوان استهلاک تجهیزات را جبران و آنها را به مراکز ریفرال پایدار و استراتژیک بدل کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.